Mikä riemu, fillarointi onnistuu jo melko hyvin ilman kuolemaa jäätyneillä teillä! Meinasin muksahtaa vain parissa kohdassa. Oikeasti pitäisi antaa vielä hetken aikaa olla, mutta en vaan malta koska... ostin fillarin! Tui tui söpöliini Joponi:
Turkoosina tietenkin. Käytän pyörää puolet vuodesta (eli kun ei ole lunta) joka ikinen päivä, joten ehkä oli jo aika hankkia jämäkkä kaupunkifillari ja siirtää liitoksistaan tutiseva mummikseni mökkipyöräksi.

Tosin, ahdistaa jo nyt ihan älyttömästi Jopojen haluttavuus polkupyörävarkaiden (alhaisista alhaisinta roskasakkia prkl) silmissä, en tiedä kuinka paljon kettinkiä riittää pitämään Jopot niiden oikeilla omistajilla. Kun miettii että vanhassa kotikylässä ei tarvinnut laittaa fillariaan edes lukkoon kaupassa käynnin ajaksi, niin nykyään pitää kuljettaa mukana kolmea kettinkiä ja etsiä pari lyhtypylvästä mihin pyörän köyttää, älytöntä! Saattaa ehkä rivien välistä huomata että ottaa edelleen ihan uskomattoman paljon aivoon se pari vuotta vanha fillarin menetys pyörävarkaille. Korvista alkaa nousta savu kun mietinkin asiaa.


 

Ps. Mitä huonompi hiuspäivä, sitä suurempi hiushärpäke. Ihan vaan vinkiksi teillekin, suosittelen ostamaan pari nättiä huivia, pelastaa hiuskatastrofit parissa minuutissa. Tuo pallohuivikaunokainen on vanha kirppislöytö, maksoin siitä muistaakseni 50 senttiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (45)

Sari
1/45 | 

Aivan ihana! Itse oon kuolannut samanlaista keltaisena. Onko tuo sun muuten 24" vai 26"? :)

2/45 | 

Oon kanssa haaveilu joposta, mutta just urpojen rosmojen takia en halua laittaa rahojani siihen. Oon sitä paitsi vasta muuttanu isompaan kaupunkiin ja kuullu huhuja, että täältä lähtee pyörät kävelee melko nopsaa. Oon just tottunu pikkukylämeininkiin, niin en kyllä ees varmana ossaa olla riittävän varuillani.

/Suvi

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

mietin kanssa pitkään että uskallanko lähteä Jopoilemaan juuri tuon varkaushomman vuoksi, mutta on se nyt jumaliste että ei voisi ostaa mieleistä fillaria pelkän varkauden pelossa, ärsyttävää ja raivostuttavaa samaan aikaan ja siksi käärin fillarini monella lukolla kiinni vaikka lyhyenkin kauppareissun ajaksi että on sitten ainakin rosvolla vähän tekemistä.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Jasmin
4/45 | 

Ei se mitään, jos fillarin joutuu lukitsemaan, mutta Helsingissä näköjään pitää hirttää korikin kiinni munalukolla. Tai ehkä pitäis olla vaan tyytyväinen että varkaalle kelpas pelkkä kori eikä koko pyörä. Mut oikeesti... voi jee. Miks kaikki pitää nykyään joko rikkoa tai varastaa?

Livid
5/45 | 

Hanki Jopoon lukko Kryptonitelta niin vorot kiertävät sen kaukaa. Itsellänikin on pyörä joka vetää varkaita puoleensa mutta kun takapyörässä on Kryptonite ja etupyörä on vielä vaijerilla takapyörän lukossa kiinni niin en usko että sitä ihan äkkiä kukaan vie, ellei satu olemaan kulmasahaa ja useita tunteja aikaa...

Mun Jopossa oli kryptoniten lukko ja silti se pöllittiin lastenistuimen ja korin kera... Täällä Oulussa oli toissasyksynä joku porukka joka urakalla niitä pölli, syksyn pimeydessä nakannet pakun perään. Ja seki vielä että silloin sitä viimeisen kerran lukitessani mietin et milloinkohan tämäkin pöllitään niin kappas seukkiaamuna se oli kadonnut kuin tuhka tuuleen... Ei pitäis ennustella mtn tommosia =D

Sanni
6/45 | 

Toi takki on aivan ihana! Upean värinen! Mistä sä olet oikein ostanu tuon? Itselläni on samantyyppinen hakusessa...

Anni
7/45 | 

Kaukajärvellä asuessani mun pyörästä oli varastettu kori, itse pyörä tosin oli kahden lukon ansiosta jäänyt viemättä. En ole hennonut uutta pyörää hommata, just siksi että se häviäisi kuitenkin...

Wert
8/45 | 

Ihan vaan vinkkinä: tuo lukko joka sulla on tuossa korissa napsastaan tosta noin vaan poikki. Terveisin yksi pyörävarkaan uhri.

9/45 | 

Mulla on sellainen vuoden 65 keltainen jopo. Isin kaverin kellariin hylättynä oli ja sain sen n. 10 vuotta sitten. Talvet on miehen prätkän kanssa samalla tallilla ja kesät pyöräklitsussa kahdella lukolla kiinni. Olen yhden vanhan jopon (sinisen, orkkis sekin) varkaille menettänyt. Niin uudet kuin vanhat kaunokaiset ovat tosi haluttuja, jonkun hälyttimen kun sais!

Mut hyvältä näyttää, sekä sinä että jopo!

10/45 | 

Mää huristelen viime kesänä hankitulla vaaleanpunaisella Joponterilla (Joponteri on sen nimi :D ) ja joka kerta kun sen parkkaa, on kyllä pelko, että se on viety kun tulee takaisin :/ toistaiseksi on riittänyt juurikin tuo mukana tuleva lukko + yksi jykevä kierrelukko, jonka laitan tossa rungon keskellä olevan reiän läpi johonkin erittäin kiinteään..

ihastelin kaupassa tuota turkoosia tässä muutama viikko sitten, se on kyllä ihana myös! Toivotan parasta onnea jopoiluun, varkaat prkl, pysykööt erossa meidän molempien menopeleistä!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

aww joponteri :D me vasta tutustutaan turkoosin kanssa toisiimme, ei ole vielä nimeä :D Siitä rungon keskeltä mäkin tuon olen parkkeerannut ja aina kiinni johonkin. Tää on ihan hanurista että pitää omaisuutensa perään vainoharhailla tähän malliin, mutta ei auta, toivotaan että jopot pysyy meillä :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nilkki
Liittynyt4.4.2013
11/45 | 

Täällä Kemijärvellä voi ihan rauhassa kyllä pitää pyöriä lukitsematta, onneksi! Oon kovasti kyyläillyt että milloin olis pyörätiet sulana ni vois kulkea skootterilla mutta vielä pitää odottaa jonkin aikaa... Toivottavasti sun jopoa ei pöllitä, se on kyllä ihana! <3

lauraeo
12/45 | 

Mä oon jopoillut Tampereen keskusta-alueella kuutisen vuotta, Jopossa ei ole koskaan ollut mitään runkolukkoa kummempaa ja toistaiseksi olen jopovarkailta säästynyt.

Välillä Jopo on odotellut Stockan vieressä "pyöräparkissa" puoli yötä kun meitsi on viipottanut ympäri kaupunkia, välillä Jopo on odottanut Klubin kulmalla neljään saakka kun omistaja on ollut laittamassa jalalla koreasti.

Mulla on kaikista tarinoista päätellen käynyt ihan älytön säkä kun Jopo on jätetty rauhaan. Jokohan kesä 2013 olisi se kesä kun ostaisin Jopolle kunnon lukon?

13/45 | 

Oi miten ihana! En itse uskaltanut juurikin pyörävarkaiden pelossa koskaan Jopoa hankkia. Minultakin on varastettu itse asiassa kaksi pyörää. Toinen tosin oli siskon vika, koska hän jätti sen koulun pihalle viikoksi ja unohti laittaa sen lukkoon. Tyhmä mikä tyhmä.. Lontoossa ja Nizzassa asuessa saa kyllä kans laittaa niin isoilla kettingeillä pyörä kiinni kuin vain mahdollista. Mieheni pyörä varastettiin Nizzassa paksusta kettingistä huolimatta. Tosi ärsyttävää. Ostaisivat omat. :/ Toivottavasti ei käy ihanalle jopollesi kuinkaan. On nimittäin sen verran söpö! :)

Helen
14/45 | 

Hei mistä olet hommannut arskasi? Just tänään mietin että mistä löytäisin tuollaiset isot arskat, jotka mielellään voisi heittää ihan rillien päälle, jos se vaan mitenkään on mahdollista.... Käytätkö itse niitä ilman rillejä vai rillien kanssa.

Mate
15/45 | 

Hyvä vinkki polkupyörävarkaita varten! U-mallinen moottoripyörän lukko! Toimii! Ja aina siis aina pyörä kiinni kaiteeseen, tolppaan tai ihan mihin vaan, koska muuten lukosta ei ole mitään hyötyä, koska 99% fillativarkauksista tehdään heittämällä fillari pakettiautoon EI lukko rikkomalla, kuten monet luulee. Vaijerilukot kannattaa jättää kauppaan ja panostaa se muutama kymppi kunnolliseen U-lukkoon :)

susanna
16/45 | 

Itellä on pyörän lukkona kettinki + järeähkö abloy lukko. Toiminut tähän saakka.

17/45 | 

Hauska asu! :) muistutat vähän minni hiirtä, erittäin hyvällä tavalla ^^ Kiva blogi ja nätti oot! :)

Peppi More To Love
19/45 | 

Mun uusi pinkki Jopo hävisi viime keväänä, vaikka oli kolmella lukolla kiinni ja vielä kaverinkin pyörässä. Vieläkin masentaa! Ihana turkoosi, toivottavasti on parempaa onnea! <3

21/45 | 

Kannattaa tuunata pyörää tai tehdä siihen joku uniikki, suht. näkyvä tunnusmerkki. Mielellään sellainen jota ei helposti pysty poistaa. Tampereen piirit on kuitenkin aika pienet, ja moni kaveri on saanut pyöränsä takaisin Facebookin voimalla (jaettu katoamisilmoituskuvaa). Jos on siis ollut nimenomaan joku selkeästi tunnistettava pyörä. :)

hhe
23/45 | 

Suosittelen poliisilla tehtävää tunnusmerkintää siihen pyörään. Siihen kaiverretaan jotenkin sinne "pohjaan" joku numerosarjasysteemi, eli jos se varastetaan ja se löydetään niin ainakin sen voi todistaa sinun pyöräksi. Mulla on omassa jopossa, isä käytti sen heti ostamisen jälkeen asemalla kaiverruksella. Joskus kun olin pieni, poliisiauto ja kaksi poliisia olivat päiväkodin parkkipaikalla tekemässä noita kaiverruksia, ja naapuruston lapset kaikki olivat pyörineen siellä jonottamassa :)

kattis
25/45 | 

Oi kun on hienon värinen jopo. Oman mattamustan joponi meinaan tänä keväänä vaihtaa isojopoon, koska pyöräilen pitkiäkin matkoja, jolloin isommat renkaat ja lisävaihde tulee tarpeeseen. Onnea siis uuden pyörän johdosta ja mukavia pyöräreissuja!

Carla
26/45 | 

Mulla on itelläni jopo valkosena ja oon ollu tosi tyytyväinen. Rakastan sitä tankoa :) Viime syksynä pyöräilin sillä markkinoille jossa oli koko kaupunki joten otin varuulta jättimäisen lukon mukaan ja sähläsin sen kanssa. Kadotin lopulta avaimet, mutta onneks joku kultainen ohikulkia oli löytänyt ne ja sain vielä takasin. Oon varsinainen pyöräsähläri, mutta teen melkein mitä tahansa JOPOni puolesta. Tiesittekste, että sana JOPO tulee tästä JOkaisen POlkupyörä.......ite en oo viel avannu pyöräilykauttani, mut Converse-kausi alkaa huomenna......jos ei oo liian kylmä :)

27/45 | 

Omasta Jopostani varastettiin satula, kun ei muuta lähtenyt irti.... Tunnistamisesta sen verran, että aika monessa pyörässä on myös sarjanro, josta voi esim ottaa kuvan ja jonka kanssa voi pyöräänsä käydä poliisiasemalta kyselemässä.

Tietysti kuva otetaan heti kun pyörän ostaa ja kuvaa näytetään vasta mikäli pyörä on varastettu. Varastetusta pyörästä on vaikea ottaa kuvaa...

Rytsis
28/45 | 

Heia! Ihana pyörä :) Mäkin oon suunnitellut uuden hankkimista. Ei viitsisi kuljettaa tuota junioria vanhalla terässiivellä, koska a) siinä on vaan surkeista surkeimmat jalkajarrut ja b) vaihteeton ja raskas ajaa -> kuolema mäissä. Ärsyttävän kalliita vaan!

TR
29/45 | 

Yhelta kaverilta just pollittiin pinkki Jopo Mansesta, buhuu!! Pyorallekin saa muuten vakuutuksen et sellasta vois harkita...

Cerp
30/45 | 

Mä ostin viime kesänä ferrarinpunaisen jopon, voi sitä rakkautta, kohta pääsee taas jopoilemaan <3 Varkaat tottakai pelottaa, varsinkin kun edellinen pyörä oli niin romu, että se ei olis kelvannu varkaille vaikka lukko aukinaisena :D Musta tuntuu vaan tosi oudolta polkea noin kevyttä ja helposti rullaavaa pyörää, harkitsin jopa ratasten vaihtoa, että olis vähä raskaampaa polkea. Toisaalta, ei kaupunkipyörällä tartte hampaat irvessä kulkea :D

hei
31/45 | 

Erittäin hauskasti lause " Korvista alkaa nousta savu kun mietinkin asiaa" oli kuvan yllä, jossa taivaalla oleva viiva luo vaikutelman, että pääsi todellakin sauhuaa.... :D

Uskollinen lukija
32/45 | 

Upein asu vähään aikaan. Rakastan blogiasi, ei muuta, moi. Tamperemaisemia lisää, kiitos.

apinapa
33/45 | 

sellainen pikkuvinkki että omassa jopossa on lukko penkistä tarakalle koska niin monesti olen nähnyt ja kuullut jopoista josta on lähtenyt penkit kävelemään..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013