Pikku hyönteisepisodin jälkeen meille ei tänä vuonna tullut joulukuusta. Joulukuusi onkin pitkälti ainoa joulukrääsä mistä pidän, kaikki värikkäät vilkkuvalot ja muut epämääräiset härpäkkeet ovat ihan kauhistus. (Hillittyjä) jouluvaloja saa olla, mutta niiden on oltava ehdottomasti kirkkaita. Olen toisaalta vähän liiankin allerginen kaikelle kausikoristukselle, koska ne voivat olla ihan oikeasti hienojakin ja luoda tunnelmaa. Appiukko nimittäin toi mukanaan vajaan metrin korkuisen joulupukin, joka on ihan mahtava töröttäessään keittiössä. Enkä sano tätä siksi että appiukko saattaa lukea tämän tekstin, vaan pidän pukista ihan oikeasti :D En varmasti olisi tajunnut itse ostaa jättipukkia, mutta nyt meillä on sellainen tuleviksi jouluiksi myös Annin iloksi. Voisin kuvitella että pikkutytölle itsensä korkuinen pukki on varsin jännä.


Kausikoristeeksi lienee myös luettavissa pellavan värinen tähtilamppu, joka koristaa olohuoneen ikkunaa. Neutraali pellava toimii nätisti ikkunassa ja se on itseasiassa todella kaunis pimeällä ulkoa katsottaessa.


Ulkona ollaan poltettu ulkotulia ja lyhtyjä, perinteinen tonttukin pääsi lyhdynkantajaksi. Täällä Pätsiniemessä ihmiset tuntuvat panostavan pihojensa valoihin ihan erityisen paljon, ei nimittäin ole kovin montaa pihaa missä ei jokin lyhty tuikkisi. Tekee pimeän aikaan liikkumisesta paljon kivempaa kun voi katsella jos jonkinlaista pihavaloa.


On ehkä maailman ärsyttävintä että jäljistä päätellen pihallamme loikkii varsinainen jänisarmeija, mutta kertakaan en ole nähnyt vilaustakaan yhdestäkään töpöhännästä. Olen istunut iltaisin ikkunassa hiljaa paikoillani vaikka kuinka monta kertaa ja ehei, ei käy tuuria.


Täydellisimmän joulutunnelman toi mukanaan kuitenkin kunnon lumisade, maisemat ovat kuin suoraan postikortista tällä hetkellä. Aika viime tinkaan arvon lumisade antoi itseään odottaa, mutta sitten kun se alkoi niin johan lähti.Kukkia ja kynttilöitä ei voi koskaan olla liikaa, sellaista tilannetta en voi kuvitella. Laskin että meillä on kahdeksan joulukukkaa ympäri taloa, joka taitaa olla ennätys. Ennätyksellistä on myös se että en ole onnistunut tappamaan yhtäkään niistä ennen aikojaan. Kehitystä on ilmeisesti tapahtunut, joten ehkä ensi kesänä markettani pysyy tolpillaan loppuun asti...

Mites teihin kolisee jouluvalot sun muut kauden koristeet, jenkkityylinen monivärinen pizzerian mainosikkuna vai yksi kynttilä riittää?

Kommentit (10)

Ninni
1/10 | 

Samalla linjalla valojen kanssa eli ehdottomasti kirkkaat pitää olla. Värikkäistä valoista tulee juurikin mieleen mainosvalot. Meillä on muuten niin voimakkaan värinen sisutus että kirkaat valot tasapainottavat.

Halina
2/10 | 

Mulla on niin ristiriitainen olo tämän asian kanssa, koska todella rakastan teemoja! Ihan sama onko joulu vai pääsiäinen, tai länkkäriteemaiset bileet;) on ihanaa kun koristeluita myöten kaikki sanoo: nyt on kyseessä tämä tilaisuus! Minulle tunnelmaa luo niin paljon vallitseva ympäristö.

toisaalta tätä innostustani vastaan sotii ajatteluni että turhan krääsän ostaminen ja haaliminen on ahdistavaa.

Mutta ehkä nämä kaksi asiaa voi yhdistää suosimalla ajattomia koristeita ja tehdä tunnelmaa juuri esim. Luonnonmateriaaleilla(pajunkissat, kuusenoksat jne.), kynttilöillä, serveteillä, kukilla jne!:)

Lempijoulukoristeet on ehdottomasti kauniit jouluvalot ja kuusi<3 + pari hauskaa joulupalloa:D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Se on just tuo krääsähomma mikä mullakin haraa vastaan, vaikka esimerkiksi halloweenina voisin ihan hyvin vetää hämähäkkejä ja kummituksia koko talon täyteen, ajatuksen tasolla. Mutta saan harmaita hiuksia kun ajattelen niiden romppeiden säilytystä lopun vuotta ja sitä pölyn määrää... ei.

Joulukuusi olisi tosiaan ollut kiva mutta ei mennyt ihan putkeen tänä vuonna :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Narski
3/10 | 

Jos jäniksiä haluaa nähdä, niin kannattaa aamuyöstä kyttäillä, silloin ovat liikkeellä :)

Sinna-Riikka
4/10 | 

Siniset jouluvaot pitäsi kieltää, ne on hirveitä ja käy silmiin :D Omaan sisustukseen kuuluu vaan kirkkaat tähtiledit ja kynttilät :)

Maria
5/10 | 

Aivan ihana tuo tähtivalo! Pakko udella, onko uudempi hankinta ja jos kyllä, niin mistä noin hieno on mahtanut löytyä? :) Itse olen viimeiset kaksi vuotta metsästänyt tähtivaloa ikkunaan, mutta en ole onnistunut löytämään mieleistä. Juuri tuon tapainen olisi se, mitä itsekin haluaisin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu