KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Gasum

Kirjoitin pari viikkoa sitten suomalaisesta biokaasusta, voit lukea jutun täältä. Meillä oli lainassa kaasulla kulkeva Volgswagen Golf kahden viikon ajan, ja kamppikseen kuului tehdä kaasuautolla yksi pidempi reissu kotimaassa. Tästä syystä tuli tutuksi myös Gasumin biokaasun tankkaus, sillä yhdellä tankillisella pääsi ajelemaan 400 kilometria ja matkamme oli pidempi.

Me huristeltiin juhannuksena Forssan ja Humppilan kautta kohti Raaseporia, siitä yksinkertaisesta syystä että kumpikaan meistä ei ollut koskaan ajanut tuolla suunnalla Suomea. Pikkuteitä ajellessa fiilis on ihan erilainen kuin moottoritiellä, sillä maalaismaisemat ovat kauniita kuin kesäpäivä.

Road trippimme aikana volkkari ilmoitteli meille että kaasulla ajelet enää niin ja niin monta kilometria, etsitäänkö lähin kaasuasema. Annoimme kuitenkin kaasutankin kulua tyhjiin, että tuli nähtyä miten auto hoitelee bensiinitankille siirtymisen. Kaksi kilometria ennen Lohjan ABC:lla sijaitsevaa Gasumin biokaasupistettä huristelimme bensiinillä, eikä vaihtoa olisi edes huomannut ellei auto olisi siitä erikseen ilmoittanut.

Lohjan tankkauspiste oli ihan tavallisella itsepalveluasemalla, bensiinimittarin kyljessä. Mutta kaasun tankkaus hoitui hieman erilailla. Kaasupisteen kyljessä olevaa kuvallista ohjetta oli kuitenkin helppo seurata, liitin irroitettiin ja lukittiin auton kaasutankkiin yhtä vipua vääntämällä.

Kaasutankki täytetään aina täyteen, eikä liittimestä tarvitse pitää tankatessa kiinni vaikka minä niin kuvassa teenkin. Liitin lukittuu tiiviisti autoon, ettei kaasua pääse karkaamaan tankkauksen aikana. Siinä ehti näppärästi ottamaan parit bloggaajavalokuvat, kun kädet olivat vapaana :D

Toinen tankkauskokemus olikin Tampereen suunnalla. Siellä operoimassa oli mieheni, joka kertoi jälkikäteen tilanteesta seuraavaa:

Ajelin Viinikan K-Raudan viereen ja sieltä tämä new age-tankkauspiste todellakin löytyi.

Polleana astelin Gasum-kortin kera automaatille joka kertoi että väärä kortti. Hetken tuumailtuani lamppu syttyi ja ongelma ratkesi kääntämällä kortin oikein päin… Huojentuneena astelin kaasuletkun äärelle ja sivusilmällä vilkasin ohjeen, mutta mitäpä sitä tarkemmin lukemaan kun oli jo tuttua hommaa.

Tai niin luulin. Letku ei irronnutkaan vääntämällä kuten edellisellä pisteellä. Tuskanhiki karpaloi ohimolla ja stressitasot nousi. Tilanne laukesi kun takaa kuului kohtelias huomautus “se nousee siitä ihan vaan nostamalla”. Ohje piti paikkansa ja tunsin muuten itseni suhteellisen tyhmäksi. Mutta sainpa tankattua ja iso kiitos tälle mukavalle herrasmiehelle joka kertoi kaasuautoilevansa jo viidettä vuotta! Saku out.

Meidän juhannusreissu kohdistui kummituksistaankin kuuluisaan Mustion Linnaan ja lauantaina poikettiin vielä ystävien kanssa Korkeasaaressa. Oli muuten aika hiljaista Helsingin keskustassa juhannuslauantaina aamusella, kun ajeltiin kaupungin läpi. En usko että matka on koskaan aikaisemmin taittunut yhtä nopeasti välillä Ruoholahti – Suvilahti!

Anni on tällä hetkellä valtavan innostunut eläimistä, lapsen riemu oli huipussaan kun hän näki Korkeasaaren riikinkukot, hanhet ja kanat. Linnut ja kalat ovat tämän hetken juttu numero yksi. 2-vuotiaana nämä kiinnostuksen kohteet tosin vaihtuvat aika nopealla tahdilla.

Lohjalla tankatulla biokaasulla matka jatkui Korkeasaaren kautta kotia kohti, ja tankkiin jäi vielä pelivaraa. Tuli todettua että 400 kilometria on sen verran pitkä matka, että bensiinitankin puoleen ei juurikaan täällä Etelä-Suomessa tarvitse kääntyä.

Summa summarum: Kaasuauto ja biokaasuilu oli todella positiivinen kokemus, kesäkuu oli hyvä kuukausi oppia taas jotain uutta. Uusiutuva energia on tätä päivää.

Ps. Muistakaa osallistua Gasumin sivuilla arvontaan, voit voittaa käyttöösi kaasuauton menovesineen ja K-lahjakortteja!

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010