Kesän kukkaloisto ei ole meidän pihassa ihan vielä huipussaan, sillä suurin osa perennoista kasvattelee vasta varsiaan. Mutta ruusujen aika on kuitenkin jo käsillä ja tuoksu on aivan mieletön! Pihaltamme löytyy jos jonkin sorttista ruusua, joista puoliakaan en tunnista edes kasvikirjn avustamana. Mutta ruusujen nimiä ei tarvitse tietää nauttiakseen niiden kauneudesta ja ennen kaikkea tuoksusta. 

Juhannusruusuaidan tuhansista (en liioittele) nupuista nauttii tosin joku muukin kuin minä, nimittäin jokin nävertäjä siellä taas uurastaa ja nakertelee pieniä jälkiä lehdet täyteen. Kohteena tuntuu vuosi toisensa jälkeen olevan aina juuri juhannusruusu. Olen näin lähellä vetää hernepalon niin syvälle nokkaan näiden tuholaisten kanssa, että harkitsen kohta jo torjunta-aineruiskutusta...! Kotiloiden ja satunnaisten kirvojen kanssa vielä pärjään, mutta jättimäinen ruusuaita kun katoaa tuosta vaan parempiin suihin niin ei enää naurata. 

No, jospa pitää vielä pari kertaa hengittää syvään. Onneksi kukat ei kuitenkaan lopu ihan heti kesken. Jos kuitenkin jollain on vinkata ruusuja varten jokin luonnollinen torjunta-aine niin otan vinkit ilomielin vastaan. 

Jostain ryöpsähti yhtäkkiä valtava määrä korkeita akileijoja neljässä eri värissä erääseen pihan kukkapenkkiin, täysi mysteeri mistä nämä ilmaantuivat. Mutta akileija ilmeisesti on juuri tällainen tupsahtelija. Mikäs siinä, ovathan ne kauniita katsoa. 

Tässä vähän silmäniloa ja kukkaterapiaa juhannuksen jälkeiseen sateiseen maanantaihin :)

Kommentit (9)

heitu
1/9 | 

Hei nythän sain nimen tuolle akileijalle, joka on jostain tupasahtanut niin omaan kuin äitinikin pihaan! Nimi ei ollut tiedossa, vaikka äiti muisteli samaa kukkaa olleen joskus mummonsa kukkapenkeissä :)

Vierailija
2/9 | 

"Kotiloiden kanssa pärjään." Miten?! Itken lähes verta kun joka päivä kerään satoja kotiloita pihastamme ja silti ne pikkuperkeleet ovat syöneet vadelmapusikkoamme ja raparperimme. Vinkit jakoon, miten niiden kanssa pärjää, kiitos.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Keräämällä meilläkin mennään ja ollaan pysytty vielä niskan päällä. Nurtsi täytyy myös pitää lyhyempänä ja mitä vähemmän rehua pihasta löytyy missä piileskellä niin sen parempi, mutta se taas ei toteudu meillä kun piha on ääriään myöten rönsyilevä. Tänä vuonna asettelen myös etana-ansat niille paikoille missä tiedän niiden parhaiten viihtyvän, eli daalioideni kimpussa ja puutarhajätekompostissa. Tsemppiä, ei noista eroonkasn pääse jos ne kerran ovat pihaan tulleet :/

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

KristiinaP
3/9 | 

Kauniita kukkia! Olen kuullut käytettävän mitä kummallisempia seoksia eri tuholaisten torjuntaan. Mm. piimää, rasvatonta maitoa, mäntysuopaa ja etikkaa nyt ainakin erilaisina seoksina. En sitten tiedä miten ja mihin ne tehoaa.

ruusunenä
4/9 | 

No mäntysuopaa minäkin olin tulossa ehdottamaan, eli suihkepulloon ja ruiskuttelemaan! En tiedä onko sekoitussuhteella väliä, viimeksi hermostuin ötököihin niin että laitoin aika tujua seosta ja naapurit kommentoi, että olenko pessyt ruusun vai mitä :D
On muuten komeita ruusuja! Haluaisin omaankin pihaan tuota vaaleanpunaista juhannusruusun näköistä, mutta en ole oikein mistään löytänyt myynnissä!

Vierailija
5/9 | 

Voisiko olla ruusunversopistiäinen. Torjua voi leikkaamalla versot, joissa on , pois sekä myrkyttämällä tolulla ( pyretriini vaikuttava aine). Munii multaan pensaan alle.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011