Vielä ei ole juhannus, mutta pihamme huumaavan tuoksuinen juhannusruusuaita puhkesi täyteen kukkaan. Se mikä minua hieman hämmentää, on se että aidasta löytyy kahta täysin erilaista kukintoa. Kerroksellista ruusua ja vaatimattomampaa muutaman terälehden versiota. Miksi näin, vai onko kyseessä pari eri lajia? Dear Eki, ovatko ruusuni normaaleja.


 

Odottelen tässä sormet syyhyten mitä muita ruusuja pihalta lopulta löytyy, melkein kaikissa (miljoonissa) ruusupuskissa alkaa olla nupput tuloillaan joten sooooon. Ei ole mitään sen veroista tuoksua puutarhassa kuin ruusu.

Kommentit (16)

Sari
1/16 | 

Te asutte paratiisissa!!! Sieltä löytyy kaikkea ihanaa uutta koko ajan. Ihan mieletöntä. Me ollaan just muutettu vastavalmistuneeseen ok-taloon ja juhannusruusu mun on tälle pienelle pienelle pihalle pakko saada. Ja valkoinen sireeni ja kääpiöomenapuu. Nämä ainakin.

Sun blogia on ihana seurata. Tästä näki jo ihan ekoista postauksista että kivaa on tiedossa.
Sari

2/16 | 

Oi, juhannusruusun tuoksu on niin huumaava! Ja siitä tulee aina lapsuus mieleen. Toivottavasti minullakin on joku päivä piha, jossa on juhannusruusua. Jos sitä ei ole valmiina (kuten sinulla), niin sitten hankin sellaisen. Ja pidän sen jotenkin hengissä :D voi olla, että siinä vaiheessa siirryn firts time ever kirjastossa siinä puutarhakirjojen osastolle ;)

3/16 | 

Googletin, koska olin jotenkin aina ajatellut, että juhannusruusu on nimenomaan tuo "komeampi" eli jossa on enemmän noita terälehtiä. Toinen on ROSA PIMPINELLIFOLIA ja toinen ROSA PIMPINELLIFOLIA 'PLENA'. Eli yksinkertainen juhannusruusu ja kerrottu juhannusruusu. (Anteeksi capsi, kopsasin tuon suoraan sieltä sivulta, kun en jaksanut alkaa tavata kirjain kirjaimelta. :D) Kyseisen sivuston mukaan tuo kerrottu on tosiaan se aito juhannusruusu, vaikkakin molempia tuolla juhannusruusuiksi nimitetään.

http://www.harvialataimi.fi/hla/tuotteet/ruusut/pensasruusut

/Suvi

maiju
4/16 | 

Hyvä että puhut peruskukista nimillä. Tää on opettavaista kukista tietämättömälle!

Roosa
5/16 | 

Kauniita kukkia on! En paljon tiedä kukista, mutta juhannusruusu on kyllä kaunis <3 Se tuoksuukin ihanalle! Ihanat kukat oot kyllä löytänyt ;)

raleigh
6/16 | 

Just eilen tarkastelin omia ruusupuskia ja totesin että miniruusut ei oo vielä tehnyt yhtään nuppuja, mutta juhannusruusu on aivan täynnä. Saas nähdä ehtiikö kukat aueta ennen juhannusta. Puskan on istuttanut edellinen asukas ja aivan ison kuusen kylkeen, joka varjostaa sen verran että harvemmin ehtii kukat juhannukseksi.

7/16 | 

Sit kun mulla on oma piha, niin haluun että siellä kasvaa juhannusruusuja, ne on niin nättejä! Nimenomaan noi kerrotut versiot :D

Hulle
8/16 | 

Just sunnuntain motskariajelulla haistelin juhannusruusujen tuoksua kun ajettiin yhden maalaistalon pihapiirin läpi.. ihana tuoksu!

Mari
9/16 | 

Kauneuden lisäksi hyvin käytännöllistä aidata piha piikikkäillä pensailla lapsiperheessä, ei karkaa ipanat aidan läpi! Nim. Alkuun vihasin meidän orapihlaja-aitaa, mutta kahden lapsen pyöriessä pihassa olen alkanut arvostaa.

10/16 | 

Juhannusruusuihin voi tulla myös mutaatioita. Minulla on kertomaton juhannusruusu ja jo parina vuotena siihen on tullut muutamia kauniita kerrottuja kukkia.

Suosittelen hankkimaan viljamin keltaruusun jos ajattelit ruusupuutarhaa, se on aivan törkeän upea kunhan ehtii isoksi ja saa lannoitusta. Minusta jopa kaikkein kaunein.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012