Jos on aikaa vain hetken verran siirtyä arjesta juhlaan, esimerkiksi töistä työpaikan pikkujouluihin, ei tarvita kuin yksi tarpeeksi näyttävä asuste luomaan juhlalookki. Toimii erityisesti meille konttorirotille, jos työvaatteina on siisti casual tai smart casual asu. 

Olin muutama viikko sitten Grand Hotel Tammerin tilaisuudessa, jossa tapakouluttaja Mirva Saukkola piti esityksen juhlaetiketistä. Nykyaikana monet jäykät ja vanhanaikaiset pukeutumiskoodit on purettu, esimerkiksi pikkutakkipakkoa ei enää juuri tunneta. Mirvan mukaan on kuitenkin kohteliasta arvioida huolellisesti juhlatilaisuuden luonne, välttääkseen yli- tai alilyönnit. Aina kutsussa ei ole pukukoodia mutta jos on, sitä tulee kunnioittaa. Ei ole fiksua saapua juhliin farkuissa, jos pukukoodiksi on mainittu jotain muuta. 

Pikkujoulukauden kekkerit ovat usein varsin vapaamuotoisia tilaisuuksia, joissa siirrytään sujuvasti työpöydän äärestä tapahtumapaikalle. Tämä ei tietenkään päde kaikkiin työpaikkoihin, mutta rennoissa tilaisuuksissa siisti toimistoasu on helppo asustaa juhlaan. Mustat kapeat housut ja valkoinen sifonkitoppi on yksi eniten käyttämistäni takuuvarmoista yhdistelmistä, jos ei ole tyllihamefiilis. Se on myös maailman helpoin muokata lennossa iltakelpoiseksi.

Kun on aika vaihtaa vapaalle, kiinnitän kaulaan suuren mustan rusetin (Sonia Rykiel pour H&M) tai asettelen päähäni massiivisen hiuskoristeen. Näissä esimerkkikuvissa Cailap/Kirsi Nisonen -rusettipannan. Ei todella tarvitse muuta kuin jomman kumman, että asu on pikkujoulukelpoinen. 

Toinen takuuvarma keino saada aikaan juhlatunnelma on laittaa jalkaan kaikkein övereimmät glitterkorkkarit, mitä kaapista löytyy. Minun kohdallani sormi osoittaa useimmiten näiden seuraavien Minna Parikan pupukenkien suuntaan, sillä niillä on paitsi hyvä kävellä, ne ovat upeat.

Kauniit kengät ja siro laukku korvaavat hyvin rusettileikit, jos ei koe niitä omakseen. Runsaudesta pitävä laittaa ylle kaikki kerralla. 

Mirvan esityksestä jäi ihan erityisesti mieleen nykyaikaan päivitetty etikettiohje somen ja puhelimen käytöstä. Kukaan tuskin loukkaantuu jos ottaa sapuskastaan pari kuvaa instagramiin, mutta jos koko illallinen näpelletään puhelinta ja vahdataan tykkäyksiä tai ystävien päivityksiä, pieleen menee. Tärkeintä on olla läsnä juuri siinä hetkessä niille ihmisille, jotka ovat seurassasi. Ihan aiheellinen muistutus tärkeästä aiheesta. Ole läsnä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010