"It's a crystal. Nothing more. But if you turn it this way and look into it, it will show you your dreams."

Jos pitäisi valita yksi lempielokuva lapsuudesta, se olisi ehdottomasti Labyrintti eli Labyrinth. Vuonna 1986 valmistunut fantasiaelokuva kertoo teinitytöstä, joka kiukuspäissään kutsuu peikkojen kuningasta noutamaan itkevän pikkuveljensä. Kun satu kuitenkin muuttuu todelliseksi, Sarahin on lähdettävä pelastamaan pieni Toby peikojen valtakunnasta. Peikkojen kuningas Jarethia esittänyt iki-ihana David Bowie oli yksi ensimmäisistä julkkisihastuksistani :D Tainnut olla lapsesta asti silmää dramaattisuudelle ja huikealle puvustukselle. 

Kun australialainen elokuva-aiheisista printeistäänkin tunnettu Black Milk Clothing otti kokoelmiinsa Labyrinth-aiheiset vaatteet, villihevosetkaan eivät voineet estää tilaamasta yhtä malliston vaatetta Suomeen. Valinta osui polvimittaiseen hameeseen Labyrinth-kuvituksella. Muhkea hame on pyörryttävän upea, eikä siitä ihan äkkiseltään hoksaa kuin kauniin värimaailman. Pidemmän tarkastelun myötä kuvituksesta alkaa löytyä silmiä ja torahampaita, ja Brian Froudin luoma maailma aukeaa kokonaisuudessaan. 

Katson Labyrintin edelleen pari kertaa vuodessa, elokuva ei ole 30 vuodessa menettänyt tehoaan pisaraakaan. David Bowie on edelleen järisyttävän upea, elokuvan puvustus ja lavastus on kiehtova ja juoni täyttää klassikkon kriteerit. En malta odottaa, että Anni kasvaa ja voin vihdoin katsoa Labyrintin yhdessä tytön kanssa. Toki voi olla, että nykylasten mielestä vanhat tehosteet ja puvustukset ovat noloja ja alkeellisia, mutta ken tietää. Ehkä tyttö sukeltaa satumaailmaan samanlaisella riemulla kuin minä muutama vuosikymmen takaperin.  

Kommentit (2)

Paulii
1/2 | 

Voi siskontyttöni rakastavat Labyrinttiä, ovat nyt 7 ja 9 v mutta siitä on jo pari vuotta kun tutustuivat peikkojen maailmaan. Ei ole tämä satu tai elokuva menettänyt hohtoaan vaan useamman kerran ovat tytöt elokuvan halunneet nähdä ❤. Tuo mekko on käsittämättömän upea.

mari.
3/2 | 

Kuinka upea hame! Samalla sekunnilla valahdin kalpeaksi häpeästä, sillä Labyrintti on jäänyt minulle tuntemattomaksi. Muistan yrittäneeni lainata sen kirjastosta joskus kovimpina Bowie-aikoinani, mutta joko sitä ei ollut valikoimissa lainkaan tai se oli aina lainassa. Tämä epäkohta täytyy korjata heti tilaisuuden tullen (myös siksi, että saan perusteltua itselleni hamehankinnan)!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat