Kokkolasta matka jatkui vartin verran kohti pohjoista, sillä pysähdyimme Kälviällä Toivosen eläinpuistossa. Paikasta tuli parikin vinkkiä ja lisäksi Kokkolan kaupunki suosittelee kohdetta omilla matkailusivuillaan. Puistossa on kotieläinten lisäksi suuri museokylä, mistä löytyi mielenkiintoista ihmeteltävää vaikka kuinka paljon. Vanhaa suomalaista maatilojen kalustoa, työkaluja ja ties mitä härveliä riitti niin paljon ettei päivä olisi riittänyt niiden kaikkien läpikäymiseen. Erityisesti vintage-traktorit ja autot olivat meikäläisen mieleen.
Eläintarhasta on pakko antaa kritiikkiä sen verran, että se oli kyllä laaja ja ihan kivasti rakenneltu, mutta onko ihan oikeasti tarpeellista päästää kymmenet (sadat?) lapset joka päivä retuuttamaan koiranpentuja/kissanpentuja. Etenkin kun lapsi ei välttämättä osaa vielä käsitellä eläintä nätisti. En tiedä ylireagoinko mutta mielestäni pelkkä katsominen riittäisi vallan hyvin. Minustakin on kiva ihastella tavallisia maatilan asukkeja laitumillaan, mutta niitä ei tarvitse mennä aitojen sisäpuolelle sorkkimaan. Tämä seikka hieman latisti tunnelmaa.
Traktoria ei toivottavasti häiritse, että sitä vähän käpistellään.
Kälviältä matka jatkui Kalajoen hiekkasärkille, sillä aurinkoa riitti. Harmi että helteet tulivat vasta pari päivää sen perään kun olimme jo siirtyneet eteenpäin, sillä hiekkasärkät olisi ollut todellinen rantakohteiden rantakohde! Sileää hiekkaa silmänkantamattomiin ja loiva ranta joka vain jatkui ja jatkui. Wikipedian mukaan se jatkuu 3,5 kilometriä joten aikamoinen biitsi on kyseessä.

Ilmeisesti juhannusbileet ovat täällä aika hurjat, mutta nyt oli jo siivottu kaikki niistä aiheutunut roska pois. Tehokasta toimintaa, voin kuvitella että siivo on aikamoinen.


Meidän visiitin aikaan Kalajoella oli auringosta huolimatta kylymä kuin jääkarhun... niin että oli pakko vetää pipoa korville ja takkia tiukemmalle. Silti jotkut kreisit pikkupojat juoksivat uimaan ihan onnellisena, epäilen että lapsilta puuttuu kokonaan tuntoaisti. Omat huulet sinertyivät jo pelkästä ajatuksesta.


Kalajoen hiekkasärkistä jäi sellainen fiilis että sinne(kin) pitäisi mennä ajan kanssa uudelleen ja sellaiseen aikaan, kun on hellettä oikein kunnolla. Ei todellakaan tarvitse lähteä Espanjaan että saa kunnon rantaloman tuntua, näitä paikkoja löytyy näköjään Suomestakin. Majoitusvaihtoehtoja lomakohteessa näkyi riittävän, oli hotellia hotellin perään, mökkejä ja camping-alue. Vähän turistirysän makua tietyillä paikoilla, mutta epäilemättä ihan viihtyisä lomapaikka siitä huolimatta. Sitä paitsi sinne rantsuun kyllä mahtuu, se on niin valtavan laaja.

Viimeiseksi jäi sitten vielä Oulu, palataan siihen ihan omalla postauksella. Rakastuin Ouluun ihan sata lasissa, mikä mahtava kesäkaupunki!

Kommentit (6)

petra
1/6 | 

Pakko kommentoida että tuo kissojen ja koirien pitäminen siellä ei ole kyllä sinänsä pakollinen juttu mutta viime kesänä kun siellä kävin nii huomasin että osa kisuista nukkui keskellä lehmäaitusta kun halusivat olla rauhassa. :)

Jenni
2/6 | 

Hei! Jos olette Vaasan suunnilla vielä kukussa, niin siellä pääsee tutustumaan lauantaisin ihanaan Strömsö-ohjelman kuvausmiljöö huvilaan ja tiluksiin! Vaikkei ohjelma kiinnosraisi, niin paikka on kuulemma muutenkin HURMAAVA.

3/6 | 

Kappas! Hauska bongata tämä teksti, kun juuri itsekin kirjoittelin Kalajoen Hiekkasärkistä. Itsellä oli siellä vähän sama meininki - Kaunista oli, mutta sää oli jäätävä. Toivottavasti tulee mahdollisuus käväistä Kalajoella myös vähän lämpimämmissä tunnelmissa :). Tuo Kälviän meininki sen sijaan kuulostaa harmilliselta. Luulisi, että Suomessa osattaisiin huolehtia eläimistä. Taitaapa olla turha luulo.

JUIA
4/6 | 

Kälviän eläinpuisto on ollut omalla mustalla listallani jo useamman vuoden juurikin tuon eläinten vääränlaisen kohtelun vuoksi. Aivan järkyttävää. Siellä ei tule kuin paha mieli ja itku kurkkuun. Harmi sinäänsä, koska kaikki historialliset jutut siellä olisi kiinotavia. En edes muista milloin viimeksi olen siellä käynyt, silloin olin vielä niin pieni, että ei oikein ymmärtänyt asioiden laitaa :/

Chenille
5/6 | 

Jos hiekkasärkät tuntui turistirystältä suosittelen Yyteriä. Vielä pidempi ranta ja alue on jokseenkin vähemmän hyödynnetty matkailuun, siinä hyvässä merkityksessä että rannalla saa olla ihanasti rauhassa ja luonnontila näkyy.

Anna
6/6 | 

Moi! Ihania matkakuvia, nauttikaa! :) Tulipa eteeni sellainen nettisivusto kuin sportsdirect.com, ajattelin vinkata, kun näyttäisi olevan ehkä sun tyylisiä teeppareita ja hameita ja muutakin. Käy tsekkaamassa, jos ei ole ennestään tuttu!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012