Kävin kuluneella viikolla päästämässä itseni irti kirjakaupassa, jota en sattuneesta syystä voi tehdä kovin usein. Haluaisin ostaa kaikki maailman kirjat. Nyt haaviin jäi suomalaisen dokumenttiscenen ykkösfanitukseni kohde, Sami Yaffan Sound Trackerin kakkoskirja. Kirja perustuu ohjelman kakkoskauden kuvausreissuun, se on ikäänkuin kolmen miehen päiväkirja kuvausmatkasta aina Jamaikalta Turkkiin. Yaffan lisäksi äänessä ovat Tommi Liimatta ja Otso Tiainen, jotka eivät verbaalisesti jää yhtään ohjelman kasvon varjoon. Näiden hahmojen vuoropuhelu on, hands down, yksi viihdyttävimpiä tarinoita mitä olen naismuistiin lukenut. 

Kapinamusiikin juurilla -kirja on loistavien tekstien lisäksi sopivasti kuvitettu, ja kuvat punovat sitä samaa lankaa kuin Sound Trackerkin. Ei turistihenkisiä postikorttimaisemia vaan rosoista ja autenttista katuelämää. Kaverit ovat siellä missä ihmisetkin. Vaikka alankin olla fanituksessani jo sillä tasolla, että voisin ylistää melkein mitä tahansa skeidaa mitä tämä trio tekee, vannon kuitenkin, että tämä kirja kannattaa lukea. Oikeasti. Se on mukaansa tempaiseva kuvaus eri maiden kulttuureista, erilaisista ihmisistä ja samalla kiehtova kertomus dokkarin tekemisen kiemuroista. Behind the scenes on ihan yhtä kiinnostavaa kuin lopputulos.

Kolmatta kautta odotellessa siirryn tästä seuraavaksi Areenaan katsomaan Sound Trackerin kakkoskauden uudelleen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010