Haikon kartano on upea. U p e a ! Kun astuin eilen sisään päärakennukseen, menin ensin ihan mykäksi ja sen jälkeen kipitin massiivinen hymy kasvoilla ympäri saleja. Saleja, jotka olivat sisustettu itkettävän täydellisesti. Kuka kaipaa ulkomaanreissuja (sanoo hän, joka on lähdössä maanantaina Italiaan...) kun Suomesta löytyy näin kauniita paikkoja!

Olin jo etukäteen selaillut kaikkien lapsuuden kartanon hieno leidi -leikkieni ruumiillistuman kuvia netissä ja valitsin sillä fiiliksellä illallismekkoni. Tietysti myös pukeutumiskoodi oli syytä ottaa huomioon, vaikka melko vapaa olikin. Olin kieltämättä hieman ihmeissäni ihmisistä, jotka lompsivat upeaan juhlasaliin neljän ruokalajin illalliselle shortseissa ja T-paidoissa! Pukeutumiskoodi: vähintään smart casual.


m5

m5

Mustaa pitsiä ja puolipitkät hihat, synkkä mekkoni sopi paikan tunnelmaan täydellisesti. Etenkin se sopi meidän kerroksemme raskaisiin kierrebarokkikalusteisiin, alakerran saleissa oli kevyempi tunnelma.

Näyttääkö tukkani kenties vieläkin takkuisemmalta kuin yleensä? Sitä se on, koska joku neropatti jätti harjan ja muut sukimisvehkeet kotiin :D Oli tarkoitus nostaa hiukset nutturalle, mutta röllipeikkona sitten mentiin pakon edessä. Voitte ehkä kuvitella millainen takkupallo tuo moppi oikeasti oli parin tunnin kylpylän porealtaissa uiskentelun jälkeen. Karu totuus harjattomuudesta paljastui vasta pukuhuoneessa.


m4

m4


m3

m3


m7

m7


m6

m6


m2

m2


m1

m1

Ruoka oli niin hyvää ja sitä oli niin paljon, että en ole tänään voinut syödä vielä lounasta. Olen edelleen ihan täynnä :D Harmittaa etten tajunnut kysyä hovimestarin meille valitseman punaviinin merkkiä, meinasi itku päästä kun sekin oli niin herkullista. Tuli varmaan selväksi, että rakastin paikkaa? Sovimme jo nyt, että 5v. hääpäivä tullaan varmasti viettämään kartalon sviitissä, paikka on syksyisin varmasti vielä upeampi.

Kommentit (17)

Rieku
2/17 | 

Hei, satuin lueskelemaan Jennin blogia, viimeisintä merkintää ja huomasin että olit kommentoinut sinne? Olen vain täysin samaa mieltä kanssasi :), enkä tiedä miksi minun piti tänne asia tulla kertomaan. No sainpas sanottua! :D

laara
3/17 | 

Hehe, äitini ja isäni joskus hamassa nuoruudessa kävivät häämatkallaan Haikossa :) Ja äitini kommentti oli kyllä joskus ihan sama, itkettävän ihana paikka! Kannatan kyllä itekin kotimaamatkailua sitte jahka joskus rynnistän naimisiin..

7/17 | 

mulla meni rehellisesti kylmät väreet selkää pitkin ku kattelin noita kuvia ja luin tekstiä, eikä tämä johdu pispalan portaat -hien kuivumisesta ja siitä aiheutuvasta vilusta :D ihanaa!

kiira
10/17 | 

Meille helsinkiläisille Porvoo on houkutteleva kohde ex tempore -lomailuun. Yleensä tulee käytyä vain illallisreissuilla vanhan kaupungin klassikkoravintoloissa, mutta muutama viikko sitten vietettiin miehen kanssa koko viikonloppu Haikon kartanossa.

Varaus tehtiin valitettavasti niin viime tipassa, ettei tilaa enää ollut päärakennuksessa, vaan saimme huoneen uudemmalta puolelta kylpyläkompleksista, jossa myös otimme asiaankuuluvia hoitoja.

Kauniissa päärakennuksessa tuli toki vietettyä aikaa muuten. On se vaan upeasti sisustettu! Hyvin syötettynä ja juotettuna pääsi mukavasti arjen yläpuolelle, vaikkemme lomalla silloin vielä olleetkaan :-)

11/17 | 

Ihana paikka! Hatanpään kartano Tampereella on myös suositeltava käyntikohde nukkemuseoineen, rakastuin siihen aikanaan kun serkku meni siellä naimisiin. :)

Ja hei, I feel you :'D
Täällä toinen takkumoppi, haluaisin pitkän tukan mutta lopulta aina luovutan ja leikkaan kun ei tarvitse kuin katsoa tyynyn päälle niin takatukka rastoittuu!

prettymurmel
13/17 | 

Mikä ihana goottipitsiunelma! Älä vaan sano että se on ulkomailta, tahtoohaluaa heti oman...

14/17 | 

Meillä on nyt viikonloppuna vuosipäivä, ja Haikon kartano oli yksi vaihtoehto missä oltais juhlittu. Paikkana kuitenkin aika kallis, ja netistä luin vähän negatiivisia arvosteluja siitä niin ei sitten tullut sinne lähdettyä.

Näissä kuvissa näyttää kyllä oikein ihanalta! Mielellään kuulisin sinulta sitten laajemmankin arvostelun, että millainen paikka oli! :)

Maikki
15/17 | 

Nutturahan ei ole "sinua"... Muistan miten suivaannuit vanhan blogisi puolella kun joku lukija uskalsi ehdottaa sitä sinulle... Mutta kyllä asia vaan niin on, että jotkut mekot jopa vaativat korkean kampauksen loistaakseen!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
16/17 | 

charisma: se on eBaysta, laita hakusanaksi Pearl Lowe dress niin saattaa löytyä :)

rieku: aihe on lähellä sydäntä niin oli pakko kommentoida, kiva että muutkin tuntee samoin :)

laara: paikka oli kyllä ihan mielettömän ihana <3

mint: kiitos :)

linda: kohta on jo 2v hääpäivä :)

kynsibloggaaja: ks eka vastaus :)

nata: voit uskoa miten ne kylmät väreet menee tuola paikan päällä, ihan uskomaton paikka! Suosittelen lämmöllä tekemään visiittiä :)

noonu: ebaysta voi saada vielä noita, ks eka vastaukseni :)

salla: pukeudun teeman mukaisesti :D

kiira: meillä kävi säkä ja saatiin vielä viime tipassakin varatessa kartanosta huone, ja se siis oli minulla se ihan ehdoton edellytys lähdölle koska se kartano oli ns. päänähtävyys minulle :D viikolla ei ollut vissiin niin ruuhkaisaa.

mea: jännä juttu että en ole koskaan astellut hatanpäänkartanoon sisälle, aina vain suhannut sielä ruusutarhoilla ja pusikoissa :D

bella: kiitos :)

prettymurmel: on ulkomailta, mutta ks eka vastaukseni, eBaysta voi löytää :)

niina: häh mikä tuolla on voinut olla negatiivista :o meillä oli vielä ihan YLIystävällistä palvelua ja kaikki sujui jotenkin niin niin putkeen kun olla voi! Kirjoittelen aiheesta lisää :)

maikki: tilanteen mukaan joudun välillä vääntämään tukkaa kiinni ;) muuten saa roikkua auki. Muistan kyllä hämärästi että joskus olin pahalla tuulella niin meni hermo kun joku avautui kuinka ärsyttävää on että pidän aina hiuksia auki ja neuvoi "miten minun kuuluisi kammata tukkani" hahha :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Marjukka
17/17 | 

MEA ja NELLIINIA:
Hatanpään kartano on nykyään yksinomaan tilauskäytössä, ja nukkemuseokaan ei ole siellä toiminut vuoden 2006 jälkeen.

Kylläkin hieno paikka.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla