Syksyllä Suomen Kädentaidot -messuilla oli valtava määrä kotimaisia käsityöläisiä, joiden taidonnäytteitä tuli ihailtua oikein olan takaa. En ymmärrä miksi oma mielikuvani käsitöistä on edelleen (ja todella sitkeästi!) luokkaa pörröinen värikäs ja huonosti istuva villapaita. Siinä ei ole mitään järkeä, sillä pelkästään perhe- ja ystäväpiirissäni on sellaisia taitureita joiden työt voisi laittaa sellaisenaan myyntiin designputiikkiin. Olin silti yllättynyt messujen näytteilleasettajien laadukkuudesta. Lupasin tapahtuman jälkeen vahvasti työstää tätä vanhanaikaista pölyyntynyttä asennettani ja siirtyä suomalaisen käsityön uudelle aikakaudelle. 

Yhtenä jouduttajana toimi tämä seuraava käsilaukku, joka pisti silmään huutomerkin lailla erään lammastilallisen myyntipisteellä. Upealla tavalla historiallisen näköinen veska on taidokasta käsityötä. Tekijä kertoi "harrastelevansa" asusteiden tekoa tilan töiden ohella. Ikävä kyllä en ymmärtänyt painaa mieleen tilan nimeä, eikä laukussani ole merkkiä! Jos joku tunnistaa tyylin, olisi kiva saada veskalle tekijän nimi. Edit. kyseessä on Bää-tuote! Kiitos lukijalle :)

Laukusta on useammallekin tullut mieleen viikinkiaika, joten jonkun historiallisen tunnelman tämä laukku välittää. 

Kommentit (2)

marikkina
1/2 | 

Huomasin itsekkin nuo hauskat laukut messuilla! Oli pakko kaivaa tekijän nimi, joka löytyi vielä messujen tiedoista (kumma kyllä muistin tarkalleen missä hallissa ja missä kohtaa suurinpiirtein näytteilleasettaja oli, mieleenpainuvia laukkuja siis! :D) Elikkäs tekijä: Monthen Leena / Bää-tuote ja nettisivut: www.hakukaarenkennel.net/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011