Johanna Valkaman Metsän ja meren suku -sarja on edennyt jo kolmanteen osaan. Vasta julkaistu Kaukosaarten Aino on edeltäjiensä tapaan itsenäinen jatko-osa, jossa pääosassa seikkailee nuori Iki-Kuura, Itämeren Aurin poika.

Kirmasin Suomalaiseen heti samalla viikolla kun kirja oli tullut painosta, ja viime lauantai-ilta oli täten omistettu lukemiselle. En odottanut yhtään vähempää tältä kirjalta kuin edelliseltä, jonka parissa viihdyin niin hyvin, etten malttanut laskea kirjaa käsistäni.

Kerrottakoon vielä, että minulle oli täydellinen yllätys, että kirjan etu- ja takakannessa oli siteerattu minua! Kaverini (toinen Valkama-fani) sai kirjan käteensä minua ennen, ja lähetti kuvan takakannesta Facebookissa. Aika huimaa ja hienoa, ja samalla yksi rasti the bucket listiin: nimesi on yhden lempikirjailijasi kirjan kannessa!

Kaukosaarten Ainon tapahtumapaikkana ei tällä kertaa ole rautakauden Suomi, vaan Färsaaret. Tämä oli kerrassaan kiinnostava käänne, ja kirjan luettuani olen vahvasti sitä mieltä, että haluan matkustaa seuraavalla lomalla sinne.

Sitten itse asiaan. Iki-Kuuran matkan tarkoituksena on löytää vastauksia Hämettä uhkaaviin enteisiin, joita edes mahtavimmat tietäjät eivät ole pystyneet tulkitsemaan. Kun häntä kuljettanut laiva haaksirikkoutuu lähes autiolta vaikuttavalle saarelle, syntyy tapahtumien ketju, joka ravistelee Iki-Kuuran maailmaa tavalla, jota hän ei kuunaan olisi osannut odottaa.

Kaukosaarten Aino eli Ann on irlantilaista syntyperää oleva nuori druidi, joka asuu olosuhteiden pakosta Färsaarilla täysin erakkona. Kukaan ei saa tietää Annin olevan elossa. Naisen elämä saa kuitenkin uuden mausteen, kun komea Iki-Kuura haaksirikkoutuu saarelle ja Ann löytää miehen rannalta henkitoreissaan.

Nuori mies päätyy asumaan vanhan erakkomiehen kanssa, joka varoittaa häntä saaren hyljenaisista: meren morsiamet nousevat rantaan tiettynä yönä, riisuvat hylkeen turkkinsa, ja tanssivat ja viettelevät varomattomat miehet meren syliin. Tarina kuitenkin kertoo, että jos varastaa hylkeen turkin, nainen ei voi palata takaisin veteen. 

Haaksirikosta Iki-Kuuralla on yksi ainoa muisto, tulipunahiuksinen kaunotar, jonka mies päättelee olevan hyljenainen. Hän päättää selvittää mistä naisen voi löytää. Annilla taas ei ole aikomustakaan tulla löydetyksi, joten hän antaa miesten uskoa olevansa mystinen taruolento, jota ei voi päivisin löytää.

Färsaarilla on sijaintinsa vuoksi vahvat sidokset viikinkeihin, ja viikinkikulttuuri on läsnä myös tässä kirjassa. Skandinaavinen mytologia on ihan erityisen kiinnostavaa, varsinkin yhdistettynä suomalaiseen. Kuten jo aiemmin mainitsin, jossain välissä on pakko ottaa reissu Färsaarille.

Kaukosaarten Aino on kiehtova romanttinen seikkailu, ja Färsaarten koskematon karu luonto on tapahtumapaikkana lumoava. Pystyin melkein tuntemaan sumun kasvoillani. Kirjan ainoa puute on se, ettei siinä ole kolminkertainen määrä sivuja. Aiheesta olisi voinut lukea vielä paljon enemmän! On ihan sietämätöntä olla tällainen kirja-ahmatti, joka lukee kirjan yhdeltä istumalta. 

Kommentit (3)

Katti
2/3 | 

Kiitos suosituksesta, varasin heti Itämeren Aurin kirjastosta! Yleensä meillä on mennyt kirjamaku sen verran hyvin yksiin että luottavainen olo tähänkin. Sain just viikko sitten luettua Ison Härän, sen jälkeen on ollut hirveä tarve lukea lisää historialliseen miljööseen sijoittuvia kirjoja!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010