Koska olen saanut teiltä valtavan hyviä vinkkejä ja mielipiteitä blogin alkuajoista asti, ajattelin käyttää tähän väliin oljenkorren kuin Haluatko miljonääriksi kisailija konsanaan. Kysyn yleisöltä. 

Miten tekisit tästä liian raskastekoisesta mekosta hieman kevyemmän, niin että mekon fiilis kuitenkin jollain tapaa säilyisi? Tuosta helmasta saisi aivan upean hameen, mutta mekko on itselleni paljon monikäyttöisempi vaate joten pysyn todennäköisesti mekossa. 

Mekossa on pienen puhvit olkapäillä, mutta hihat ovat leveät ranteisiin asti eli sirous puuttuu kokonaan. 

Helma ulottuu yli polven eli mekko on pitkä. Pituus ei ole minulle ongelma, oikeastaan päinvastoin, pidän pitkistä helmoista. Mekko on kuitenkin väljä ja suora, ja näyttää yllä siltä kuin lapsi olisi pukeutunut äitinsä pyhämekkoon. 

Jos tulee mieleen kivoja ideoita, niin otan ne ilolla vastaan. Olen itse jumiutunut tämän tuunauksen kanssa aivan täysin, enkä osaa aloittaa mistään. Vaikka vetäisit mekon matonkuteiksi, niin toki sekin on hauska kuulla, älä anna omien pohdintojeni rajoittaa :D

Kommentit (44)

HannaK
1/44 | 

Auttaisiko uudet sirommat, kapeammat hihat samanlaisella puhvilla, mutta pitsistä? Ehkä 3/4 mittaisina?

Vierailija
2/44 | 

Mulle tulee ensimmäisen tyylisi huomioiden mieleen, että pätkäisisi hihat ja tekisi hihansuihin ~15 cm pitkät kapeat mansetit, joissa olisi 3 kankaalla päällystettyä nappia. Siis kaventaisi hihan linjaa 3/4 hihanmitasta alaspäin, yläosa jäisi "pussille". (Voi miten hankala selittää, kun ei voi piirtää.....) Tämän lisäksi joku kapea vyö tai nauha vyötärölle. Sitä, miten toteutettavia nämä ideat on, en osaa sanoa :)

Annih
5/44 | 

kaventaisin hihojen suut - pitkät mansetit ja vanha leveä osa pussittaen loppumaan jonnekin kyynärpään alapuolelle. Se voisi jo keventää ilmettä?

paulii
6/44 | 

Hihat pois ja niistä saisi kangasvyökaistaleen lantiolle, jolloin mekosta tulisi 20-luvun henkinen.  Avartaisin myös hieman kaula-aukkoa jolloin tunnelma kevenisi.

MM
7/44 | 

Ottaisin hihat joko kokonaan pois tai ainakin lyhentäisin niitä roimasti. Ja ehkä suurentaisin pääntietä!

Sarafun
8/44 | 

Moikka, tuunausprojektit on mun lemppareita. Keventäisin hihaa lyhentämällä kyynärtaipeeseen ja jos hihansuu on tarpeeksi leveä ehkä poimuttaisin pussille. Näyttää kuvassa tosi väljältä, joten tekisin ehkä pienet sisäänotot tai kokeilisin vyötä, ei kyllä ehkä sovi tähän malliin. Päällä näkis paremmin. Yksi idea olisi ottaa helmasta tuo viimeinen vekkikerros pois ja tehdä siitä hihansuut, vajaamittaisena. Kevenisi helma samalla vähän, väljään malliin sopii mun mielestä lyhyempi helma. Lyhennyksen voi tehdä tuosta sauman kohdaltakin jos haluaa säilyttää kaikki vekkikerrokset.

Nenna
9/44 | 

I H A N A väri ja helma! <3

Ehdottomasti pidä mekkona, kavenna hihoja ja jos onnistuu, muotolaskokset rinnan kohdalle (jos siinä ei ole, ilmeisesti ei?) ja itse pätkäisin mekon ja ottaisin palan pois välistä. Ei kuitenkaan vyötärön kohdalta, vaan tekisin niin, että mekkoon syntyisi pudotettu vyötärölinja, 20-luvun hengessä. Ja saumaan sitten nätit päällitikkaukset, ettei näytä niin selkeästi pätkäistyltä.

Mä taas en malttaisi, että pääsisin ko. vaatteen kimppuun ! :D

Katriiina
10/44 | 

Nää tuunaushommat on kummia, välillä tietää heti mitä tehdä ja välillä vaate odottaa oikeaa hetkeä vuosia. Itse lyhentäisin mekostasi hihat ja jos ne ovat riittävän väljät laittaisin hihansuihin kujan ja kuminauhan, niin ne saisi kivasti pussille. Vyöllä mekkkoon saisi helposti muotoa ja vaihtelua. Jäisikö hihojen lyhentämisestä niin paljon kangasta, että siitä saisi vyön?

Puf
11/44 | 

Kuvan perusteella lyhentäisin ensin hihoja ihan kunnolla t-paitapituuteen ja jos sen jälkeen tuntuu vielä raskaalta niin varmaan alin rivi rimpsua saisi lähteä :D Kokonaan hihattomanakin olisi varmaan ihan kiva, mutta itse olen enemmän hihojen ystävä.

jkv

Mä komppaan tätä! Oisin ehdottanu itse täysin samaa. Lyhythihaisena ja yhdellä rimpsurivillä kevennettynä saattaisi mennä tommosena väljänä edelleen. Mut jos fiilis on edelleen säkki, sit muotolaskokset lisäksi. :)

Naapinkainen
12/44 | 

Hihat pois, mekon kavennus (?). Tästä mekosta tulee mieleen tuunattuna flapper-mekko. Mekko voisi toimia myös hihattomana/kavennettuna metallin värisen vyön kanssa.

RainDrop

Mä oon samaa mieltä, jotenkin tosta helmasta tulee semmonen flapper-fiilis, eli mä kans ottaisin hihat pois ja kaventaisin tota mekkoa, jos se on mahdollista järjevästi. Tosin hihaton mekko ei oo niin käytännöllinen kuin hihallinen, joten toinen vaihtoehto ois jotenkin siirtää tota vyötäröä tai jotain, mitä muissa kommenteissa on ehdoteltu. Mä en osaa nähdä vyötä tän mekon kanssa, mutta se voi olla vaan mielikuvituksen puutetta :D

Jenya
13/44 | 

Riippuen mekon pituudesta (jos puoleen sääreen) lähtisin muokkaamaan mekkoa siten että lyhentäisin yläosaahieman lantion yläpuolelle ulottuvaksi "paidaksi" johon lisättynä tuo röyhelötyyppinen osa "hameeksi". Yläosan ylijäämästä tekisin napakammat napilliset hiansuut hieman pussittaen tähän tyyliin https://www.vila.com/fi/fi/vl/osta-kategoriottain/mekot/pitkaehihaiset-m...

Kokonaisuus näyttäisi siis siltä että on yhdistetty hame ja paita mutta se olisikin mekko. Hame-osa kiinnitettäisiin siis paitaosaan hieman alareunan yläpuolelle, niin että paidan alareuna olisi vapaana. En tiiä saiko selvää ja ennen kaikkea sopisiko sinun tyyliisi, mutta näin minä visioisin.

Ankeinen
14/44 | 

Vyötärön kaventaminen esim.muotolaskoksilla ja hihojen lyhentäminen puolipitkiksi saa jo ihmeitä aikaiseksi..

Valkoinen tähdikki
15/44 | 

Ennen kuin voin miettiä, toimiiko ajatukseni ollenkaan, mun on kysyttävä taustatiedot kuntoon: Mistä kohdasta nuo alla olevat vekkikankaat alkavat (eli onko päällikankaan alla runsaasti vekkikangasta materiaaliksi)? Miten alla olevan vekkikankaan kerrokset on kiinnitetty toisiinsa? 😊

Valkoinen tähdikki

Noh, unohdetaan tuo edellinen kysymystulvani... Oli pakko kuitenkin kommentoida, koska minustakin tuo mekko on upean värinen ja siitä varmasti saa entistä upeamman tuunauksella. Ensimmäisenä itselleni tuli mieleen, että ottaisin pois ainakin yhden kerroksen tuota vekkikangasta (ellen jopa kahta kerrosta -- riippuu hameen mitasta). Lisäksi ottaisin nykyiset hihat irti ja laittaisin tilalle helmasta vapautuneesta vekkikankaasta tehdyt keveät, lyhyet huitulahihat. Tämän jälkeen sovittaisin ja puntaroisin sen perusteella, teenkö kavennuksia tai muita korjauksia vyötärön kohdalle (jos tekisin mekkoa itselleni, niin todennäköisesti tekisin vyötärölle reippaat sisäänotot, koska kroppaani eivät suorat mallit imartele). Toivottavasti raportoit tuunausprosessin etenemisestä!

Ciara
16/44 | 

No mulle tuli mieleen tällainen cold shoulder -tyyppinen ratkaisu. Hihan yläpuolelle avauksia ehkä useampi, aina pieni kangasosio ehjää välissä....?

annianni
17/44 | 

vahvat charleston fibat eli hihat pois! ja vaikka alin rimpsuke. ihana väri muuten!

Tiia
18/44 | 

Minä varmaan lyhentäisin vähän hihoja (ehkä t-paita -pituisiksi) ja laittaisin vyötärölle jonkun kiristyssysteemin. Kiristysnarun ehkä, tai vyölenkit ja nätin vyön. Satiinisen?

Vierailija
19/44 | 

Hihat pois kokonaan js v-kaula-aukko. Tai sitten ihan ohuet olkaimet. Flapper-tyylinen malli, mutta pelkistetympi.

Jotain vaaleaa väriä voisi lisätä yksityiskohtien muodossa tuomaan raikkautta, mintunvihreää tms.

En ihan kuvasta hahmota materiaalia, mutta joka tapauksessa en ehkä lähtisi muuttamaan mallia tyköistuvammaksi tai vaihtamaan helman pituutta / korkeutta.

Oon tosi epäluova kyllä, mutta kunhan nyt heittelen jotain mitä mieleen tulee :D

P
20/44 | 

Hihojen kavennusta ja 3/4-pituuteen lyhennystä harrastan sironnuksena usein yläosiin.

Oona
21/44 | 

Ompa nätti! Itselle tulee mieleen kaksi vaihtoehtoa.

1. joko leikkaisin hihat kokonaan pois tai lyhentäisin ainakin reilusti jos tuon puhvin haluaa säästää. Alle voi sitten laittaa jonkun ohuen sifonkipuseron tms. niin fiilis säilyy.

2. Lyhentäisin mekkoa vyötäröstä, niin että siitä tulee istuva. Ja mahdollisesti myös hihojen kavennus ja/tai lyhennys.

heiskav
22/44 | 

Pystyiskö hihoja ja vyötätöä kaventaa? Jos tuo olisi sellainen istuva, kapeampi mekko, niin olisi varmasti aivan ihana!

Voi kun itselläkin olisi taitoa, niin pienentäisin itsekin yhden väärin istuvan mekon... Yrittänyt olen, mutta ei se vain suju.😬

Armi
23/44 | 

Avartaisin kaula-aukkoa, leikkaisin hihat pois ja kaventaisin vyötäröä. Voisiko hihojen kankaasta tehdä ruusukkeen? Jos, laittaisin sen joko olkapään tienoille tai sitten tekisin vyökaistaleen lantion kohdalle ja ompelisin ruusukkeen siihen.

Katjah78@gmail.com
24/44 | 

Hihojen lyhennys kuten moni on ehdottanut, paitaosan lyhennys ylälantiolle ja kavennus+muotolaskokset. Tai ompelisin hameosan paitaosan päälle, jolloin yläosaolis rennosti istuva ja alaosa kapeampi.

Hanna-Maria
26/44 | 

Ensiksi poistaisin mekosta hihat kokonaan. Seuraavaksi ottaisin helmasta alimman rimpsukerroksen pois (mikäli mahdollista) ja tekisin siitä lyhyet t-paitamalliset hihat. Hihat voisi istuttaa hieman poimutten niin että hihan malli jäisi kevyesti aaltoilevaksi. Mekkoa voisi lisäksi hieman kaventaa ja ommella parit muotolaskokset, mutta niin että mekon suora linja ja tietty flapper-henkisyys säilyisi.

Kerro sitten minkälaiseen ratkaisuun päädyit :) Mielenkiintoinen projekti!

atomi
27/44 | 

Tuunaa siitä hihaton, 20-lukuhenkinen Charlestonmekko. Keskiosaa pitäis kaventaa myös ja noiden ihanien pliseerausten päälle laskeutuva helmaosa leikattava ja neulottava niin että kerrokset lähtisivät suoraan yläosasta.  Tai jos se ei onnistu niin tee sitten hame tuosta helmaosasta. 

Vierailija
29/44 | 

Voisiko alimman rimpsurivin jotenkin irrottaa ja siirtää ylös? Eli helma lyhenisi ja rimpsut alkaisivat aikaisemmin. 

Sitten toki että pitää mekon pitkänä, mutta laittaa siihen vyön. Mekkoa voi nostaa vähän vyön päälle, mikä lyhentää(keventää) ja tuo rennomman fiiliksen.

AnskuH
30/44 | 

Ensinnäkin täytyy sanoa, että ihailen sinun pukeutumistasi. Tyylisi on lyömätön.
Sitten tuunattavaan mekkoon. Itse pistäisin sen palasiksi ja leikkaisin mekon niin että sen linja nousisi ylemmäs. Siis tarkoitan että mekon pituus hieman polven yläpuolelle. Rimpsut säilyisi ja tietenkin kavennetaan sopivaksi, mutta säilyttäen suora muoto. Hihoista pussit pois(tavallinen istutettu hiha). Pätkäistään 3/4 pituisiksi. Mekon kavennuksen jälkeen ylijäävistä vekeistä voisi tehdä hihoihin jatkot.

Vierailija
31/44 | 

Minä koittaisin muokata tuon paita-osan tyköistuvaksi, niin, että vyötärö korostuisi. Ehkä Peplum-tyyliin?

Sitten hihansuihin napit, niin että sirot ranteet näkyy.

Ihana projekti, toivottavasti näytät lopputuloksen meillekkin! :)

Hilla Pihajoki
32/44 | 

Hihoista tuli hyviä esimerkkejä ja vyötärövöistä, selkäosaan erilaisia kavennus/kevennyskikkoja, esim. avataan v-malliin ja pitsi/läpikuultava kangas kaveriksi ja tai napistusta yksityiskohdaksi

Jo
33/44 | 

Ihanat rimpsut 😊

Itse ottaisin alimman rimpsun helmasta pois ja lyhentäisin hihat 3/4-mittaan sekä kavenraisin hiukan vyötärön seudulta ja ehkä sivumuotolaskoksin säilyttäen kuitenkin suorahkon linjan. Irrotetusta rimpsusta saisi myös rimpsukerrokset hihansuihin halutessaan.

Piia
34/44 | 

Liian teltat hihat tekevät mekosta helposti mummomaisen. Lisäksi puhvit eivät (mielestäni) sovi mekon "suoraan keskiosaan". Hihojen kaventamisen lisäksi vois miettiä niiden irrottamista kokonaan tai muuttamiseksi lyhythihaistakin lyhyemmäksi "juuri yli olkapään"-hihaksi.

Mea^^
35/44 | 

En tiedä miten onko joku jo ehdottsnut mutta joku pitsikaulus tuohon pääntielle..

Orvokki
36/44 | 

- Irottaisin nämä hihat kokonaan ja muotoilisin jäljelle jäävästä kankaasta sellaisen lyhyen hihan joka peittää vaan olkapään. Hiha siis näyttää kolmiolta. Hihan oikeaa nimistystä en tiedä.

- Kaula-aukkoa vähän leventäisin ja muotoilisin siitä v-aukkoisen mutta ei missään tapauksessa liian syvää, maltillinen.

- Vyötärölle ja rintojen kohdalle tekisin muotolaskokset.

- Tiputtaisin lantiolle tuon yläosan siten että se on pituuteesi nähden oikealla korkeudella.

- Ottaisin pois yhden tai kaksi rimpsua helmasta ja liittäisin jäljelle jäävän osan yläosan helmaan. Se, ottaako pois yhden vai kaksi rimpsua, riippuu siitä miten se muotoutuu vartaloosi ja pituuteesi ettei mekko näytä liian pitkältä tai lyhyeltä.

Essi
38/44 | 

Avaraisin kaula-aukkoa, ja jos se pelkästään ei kevennä mekon fiilistä, lyhentäisin hihoja! Mutta mielummin iff-shoukder pitkillä hihoilla <3

Jebupupu
39/44 | 

Onpa kaunis mekko! Sinulla on kauniit käsivarret niin hihat voisi ottaa kokonaan pois, kuten moni muukin on sanonut. Onko selässä vetoketju vai voisiko selkää avartaa isommaksi takaa..?

lii*
40/44 | 

Mää kyllä "nostaisin" rimpsut ylös eli istuva yläosa ja rimpsut alkais rintojen alta. Yli jäävästä kankaasta lisäisin mekon pituutta. Silloin myös suorat hihat toimii sellaisenaan, kun mekon juju on ylempänä.

Pip
41/44 | 

Mullekin tuli heti mieleen flapper-mekko, eli hihat pois! Pääntiestä ehkä tekisin ihan hitusen avaramman/venemäisen. Takaosasta selkä voisi olla avoimempi, tosin tuleeko mekosta sitten liian juhlavan oloinen, kangas ei taida kovin juhlavaa olla kuitenkaan?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011