- Postauksen korit saatu blogin kautta

Olemme niin onnekkaita, että talossamme on varaava takka. Takka on olohuoneen sydän, erityisesti talviaikaan kun kylmä hiipii lattianrajassa ja laittaa vetämään villasukkaa jalkaan. Meidän alakerran takka ei ole mikää upea vanha vintage-malli, mutta se on onneksi siro ja huomaamaton. Talon vintageosasto keskittyykin sitten yläkerran hurmaavaan pyöreään pönttöuuniin ja keittiön vanhaan puuhellaan. 

Olen laiminlyönyt takan ympäristön sisustuksellisesti jo muutaman vuoden, se on ollut osastoa kattellaan kun ehditään. Takkapuiden kantokoppa löytyi puuliiteristä ja on ajanut asiansa, vaikkei olekaan tyylillisesti ihan meitä. Pinkiksi maalattu puinen lehtikori taas on matkalla kukkalaatikoksi ulos, mutta se on toimittanut lehtikorin virkaa paremman puutteessa. 

Tässä edellä mainittu nykytilanne, ei ihan visuaalisesti kauneinta mahdollista:

Sain hetki sitten suomalaiselta sisustustuotteiden valmistaja Mifukolta lahjaksi kaksi eri kokoista Kiondo koria, jotka ratkaisivat takkaongelmani kertaheitolla. Selkeälinjaiset mustavalkoiset kestävät korit toimivat meidän takan parina paremmin kuin hyvin. On hienoa, että nykyään säilytysratkaisujenkin ulkonäköön kiinnitetään huomiota, nämä korit ovat visuaalisesti todella kauniita. 

Kantokahvallinen malli päätyi klapikoriksi ja pienempi kahvaton malli lehtikoriksi. Ei näitä raaskisi piiloon laittaakaan, joten takan eteen paraatipaikalle sitten vaan. Koreja voisi käyttää meillä myös lelujen säilytykseen tai vaikka pyykkikorina, mahdollisuuksia on monia.

Sen lisäksi, että kiondokorit ovat käytännöllisiä ja kauniita, tarina niiden valmistuksen takana on kerrassaan hieno. Mifuko teettää korit pienissä kylissä Keniassa, jossa punonta on paikallinen erikoistaito. Alueen naiset tekevät koreja puhdetöinä ja saavat näin perheilleen lisätuloja esimerkiksi kuivien kausien aikana. Näin myös ylläpidetään tärkeää perinnekäsityötaitoa. 

Korit valmistetaan reilun kaupan periaatteiden mukaisesti ja ne on punottu sisalkuidusta ja elintarvikemuovista. Näissä minun koreissani muovi on kierrätettyä. Mifukon Kiondo koreja saa myös raidallisina ja värikkäillä raidoilla, jos mustavalkoisuus ei kiehdo. 

Korit ovat hyvä jatkumo eteisen mustavalkoiselle lattialle, joka vilahtaa seuraavan kuvan vasemmassa alareunassa.

Samalla kun takan edustan korit saivat kyytiä, suoritin myös perinteisen kevätsiivouksen itse takalle näin aktiivikauden lopussa. Lasiluukut aina tuppaavat tummentumaan talven aikana, mutta tiukassa olevan jäljet saavat nopeasti kyytiä yhden tietyn tuotteen voimin.

Keraamisen lieden puhdistukseen tarkoitettu Mr. Muscle taklaa myös tummentuneet takkalasit. Tästä vinkiksi, jos olet tuskaillut tämän asian kanssa. 

Seuraavaksi pitäisi aloittaa ikkunanpesu-urakka... ei hyvänen aika miltä ikkunat näyttävät tämän lisääntyneen valon myötä. Meidän perhe on mitä ilmeisemmin täynnä tahmatassuja, ainakin sormenjäljistä päätellen!

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Takan luukut saa putsattua ihan ilman kemikaaleja sanomalehdellä ja tuhkalla :) Kastele sanomalehtimytty, rutista niin ettei valuta vettä, dippaa tuhkaan ja hinkkaa. Tadaa! 

Ronski
2/4 | 

Tuota samaa tuhka ja sanomalehti vinkkiä tulin antamaan. Sillä me aina putsataan, suosittelen!

Sara
3/4 | 

Heippa! Täytyy kyllä sanoa, että tätä blogia on ilo lukea. :) Ihana tunnelma, virheetön teksti ja kauniit kuvat - hyvän mielen paikka! Hyvää keväättä teille! :) - Sara

Kiara
4/4 | 

Upeat korit! Minkäkokoisia sinulla on? Netistä huomasin, että suurin osa koreista onkin loppuunmyytyjä!! Voi harmi. Olisi kiva saada korit harmaavalkoisina tai mustavalkoisina silitystä odottavia puhtaita pyykkejä varten. Toivottavasti niitä tulee lisää myöhemmin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010