Se on maanantai taas, ja tasan viikko aikaa jouluun <3 Viikon päästä tähän samaan aikaan mutustelen onnellisena riisipuuroa äiteellä. Riisipuuro on nimittäin se yksi asia, mitä en kykene keittämään itse, se palaa pohjaan joka kerta vaikka päivystäisin kauha ojossa kattilan vieressä koko prosessin ajan. Että pitäkööt tunkkinsa, onneksi on äiti.

Tämän päivän kalenterikengät ovat leopardikuosiset piikkikorkonilkkurit. Minulla on syvä rakkaussuhde leokuosiin, mutta koska olen aika överi jo muutenkin, käytän sitä vain pienissä yksityiskohdissa.


Mitämissämilloin: ostin nämä kengät pari vuotta sitten Italiasta, kun olimme ystävän kanssa reppureissulla. Luonnollisesti shoppailuun ei reppumatkalla juuri ole aikaa, eikä repussa ylimääräistä tilaa, mutta näiden kohdalla otin selkääni ilomielin vähän lisäkuormaa.

Kommentit (17)

Heidi

Mä kans suosittelen kokeileen riisipuuron tekoa uunissa. En oo sitä onnistunut koskaan pilaamaan ja tulee oikein hyvää :)

vege

Mä suosittelen kasvimaitoja, esim kaura-, soija- tai riisimaitoa. Tulee ihan yhtä hyvää eikä varmaan pala pohjaan, ainakaa en ole ite onnistunut. Yleensä jos teen riisipuuroa, meen tyyliin päikkäreille sillä aikaa, ja hyvää on aina tullut : )

Martsu

Minä en edes yritä riisipuuron keittämistä. Oulunseudulla yhtä taitamattomille pelastuksena on Oulun Kauppahallin perinteinen riisipuuro. Tunnelma mummojen ja pappojen kanssa on ihana!

Petra H.

Itelleni en pystyis kyllä mitenkään laittamaan leokuoseja, mutta oon sit ostanut noille lapsilleni leoleggareita joka koossa.. Hauskannäköiset ovat ja niitä käytetään niin pitkään, kun äiti saa päättää, mitä mimmeillä on päällä ;)

kyllä kyllä haudutuskattilan hankintaan nyt heti! ite löysin kirpparilta hackmannin kattilan (tai hagmanin jos hintalappua on uskominen) ja oonkin siitä lähtien keitelly riisipuuroa ehkä jo vähän liiaksikin asti! riisipuuro on parasta jouluherkkua :)

Katja

Höyrykattila! Vai mikä se on nimeltään mihin tulee vesi väliin. Puuro saa ihan rauhassa kiehua, ei tarvitse välttämättä edes sekoittaa eikä taatusti pala pohjaan. Sillä mä teen aina riisipuuron. Nam. :)

Marja

Sama täällä, kuin myös mannapuuron. Ei puhettakaan, että meikäläiseltä maitopuurot muuten onnistuisi! Iiihanat kengät!

iviivi

Olin justiinsa tulossa kehumaan että voi että se kerroskattila on näppärä! Tosin ekana jouluna kun tein riisipuuroa sillä niin arvioin vähän väärin sen riisin ja maidon määrää ja jouduin lisäämään maitoa vain vähän kerrallaan jottei puuro tulisi yli laidan...... :D

Marzi

Mulla on toi sama ongelma riisipuuron kanssa, se palaa liedellä pohjaan vaikka mitä teen ja vaikka olis millanen kattila. :(
Oletko kokeillut tehdä riisipuuroa uunissa? Siis riisiuunipuuroa?
Se on mun pelastus!
onnistui ekalla kerralla ja toimii aina!
Jos et ole vielä kokeillut, niin suosittelen kokeilemaan!
Ja tämän voi tehdä halutessaan myös rasvattomaan maitoon. :)

Mymmeli

Oih! Rakastan kaikkia överi-eläinkuosisia asusteita (ja vaatteita salaa). Yritän keksiä käyttöä omalle leokuosille korkkiksille, se on vaan taitolaji saada ne näyttämään söpöltä yltiöseksikkyyden sijaan. Mitenkäs pystyt linkuttamaan noilla neulakoroilla? :O

majii

Minä suosittelen myös haudutuskattilaa! Ei ole palanut maitopuurot enää pohjaan kun sen sain lahjaksi, ja sillä tulee kivasti myös muutkin puurot niinä aamuina kun ei ole kiire! :)

Lieka

Vihaan eläinkuoseja ja varsinkin leopardien mutta ai että, noissa piikkareissa on kyllä jotain :)

Snow

Vinkki: Laita riisit ensin vähään veteen ja keitä kannen alla 10 min. Sitten lisää maito. Älä keitä sitä riisipuuroa levy täysillä! Mahdollisimman pienelle lämpö, että just vähän kuplii, ja kansi päälle. Sekoitat välillä.

Uunipuuro

Uunipuuroa!!! Supersimppeliä eikä takuulla mene pilalle.

Itse teen riisipuuron aina Teeman 1 litran vetoiseen kulhoon, joten tämä ohje on mukautettu sille:

1 dl riisiä kulhon pohjalle
5-7 dl maitoa päälle (itse laitan 7 dl, koska tykkään vähäsen vetisestä puurosta, rasvaton maito sopii oikein hyvin)
hippu suolaa
hippu sokeria (usein jätän molemmat pois ja silti tulee hyvää)

Kulhon päälle foliota. Uuniin n.150 asteeseen puoleksitoista tunniksi. Puuro tulee ihan itsestään valmiiksi, ei pala, ei kiehu yli ja on tosi hyvää.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011