Nyt siirrytään korkkareista hetkeksi toisaalle. Nimittäin maihareihin. Tässä on sellainen kenkäpari, joka pysäytti hetkeksi aikaa hengitykseni kun avasin kenkälaatikon ensimmäistä kertaa. Eihän noin kauniita maihareita voi edes olla!

Dr.Martensin täydelliset, kiiltonahkaiset, punaiset maiharit.


patent dr.martens

patent dr.martens


c5

c5


c4

c4


c8

c8

Olen saapastellut Martenseillani loppusyksyllä useaan otteeseen ja nyt lumen tultua vain yhden kerran. Saitte iskostumaan kommenttiboxikeskusteluissa päähäni, että maiharit ovat superliukkaat lumella ja nyt en uskalla käyttää niitä hahah :D sen kerran kun kipaisin töihin lumikelillä Martensit jalassani, eivät ne mitenkään erityisen liukkaalta tuntuneet, joten miksi ihmeessä kartan niitä silti?! Aivopesua :D

Kommentit (23)

Marjaana
2/23 | 

Eikö niissä oo kumipohja ettei pitäis olla niin liukkaat? Voin olla väärässä.. Oon ite kuolannu ihania Dr. Martens Triumpheja nyt jonku aikaa.

kivaa
5/23 | 

Oivoivoivoii nää kuvat saa vaan kuolan valumaan! Mulla on samanlaiset Matensit mustana ja kiiltonahkaisena, ja oon kyllä niissä tepastellut koko syksyn ja talven tähän asti - ei ne mitenkään erityisen liukkaat ole. :) Ja nyt tietysti pitäisi koputtaa puuta.

Nelly
6/23 | 

Itsellä on pinkit kiiltävät maiharit (olisikohan Fishbonet) eivätkä ole kyllä yhtään liukkaat normitallustelussa! Ja ovat olleet kyllä jokapäiväisessä käytössä, rakkaus. :)

7/23 | 

En mäkään kyllä tiedä miksi ne muka olis liukkaat...? Ite käytin back in the days ysärillä juurikin martenseja talvella. Toiset maiharit oli Vagabondin ja niiden pohjat "jäätyi" kovalla pakkasella, siis jonkinlainen kemiallinen reaktio niissä tapahtui, kumipohjat kovettuivat ja niistä tuli järjettömän liukkaat.

Sipe
9/23 | 

höpönpöpön, mun maihareilla pystyy käveleen vaikka peilikirkkaalla jäällä eikä luista sitten mihinkään! :D
tosin en just pysty muistaan mitä matskua pohjat oli, mutta sellaset ihan perusmustat maiharit.

Johanna
10/23 | 

Kannattaa käydä laitattamassa kenkiin uudet pohjat suutarilla. Mä tein niin järkyttävän liukkaille talvikengilleni ja ne sai uuden elämän. :)

11/23 | 

Mullaki on just noi punaset kiiltonahkaset Martensit - jotka muuten meinasin eka tilaa pinkkeinä mut näin noi punaset tääl blogissa ja voi, se oli kunnon aivopesu kertaheitolla :D Ei noi mun mielest oo kyllä ollenkaan liukkaat kävellä talvella :o Toisin kuin Uggit jotka vastikään ostin, niillä vasta saakin varoa ettei kompastu..

hayhay
12/23 | 

Oon kuolannu Martensien perään, mutta oon kuullu ettei ne oo hyvät jalkaan... Mitäs mieltä sä oot? Onko sulla hyvät jalkaan? :)

Nöf
13/23 | 

Ei mun maiharit ainakaan oo liukkaat O.o Sitä paitsi eiköhän ne joka tapauksessa paremmat oo ku jotkut korkkarit ;)

Ninanenne
14/23 | 

Viimeiset noin kymmenen vuotta maihareita käyttäneenä voin rehellisesti sanoa, että ne eivät ole mitenkään liukkaat talvikeleillä. Pikemminkin tuntuu, että jämäkän pohjakuvioinnin ansiosta ne ovat muita kenkiä paljon pitävämmät. Tämä siis nahkaisista maihareista, sen sijaan vegaanisten maihareiden liukkaista pohjista olen kuullut paljonkin kauhukokemuksia, mikä nostaa kynnystä koskaan kokeilla niitä.

Heh, tuli mielikuva lumella liukastelevista sotilaista ja poliiseista maihareissaan :D

15/23 | 

No onhan martenssit jonkin verran liukkaat, muttei mitenkään erityisen liukkaat :))
Ite en selvii talvea ilman martensseja, vaikka välillä liukasteliskin niin ainakin sukat pysyy kuivina, toisin kuin vettä valuvissa tennareissa

16/23 | 

Ninanennen kanssa samaa mieltä, itsekin omistan mustanpunaiset maiharit ja todella hyvin pitävät pystyssä ja ei liukastele :) selvästi siis liittyy pohjamateriaaliin :O

17/23 | 

Täytyy taas sanoa, ettei vain voi olla Nelliinampia (keksin juuri uuden sanan :D) maihareita! Täydelliset sulle ;)

Pitsu
18/23 | 

Martenseista en tiedä mutta oman käsityksen mukaan maiharit pitää talvella just parhaiten.. ;o
Kokeiltukin on, sanoo hän jonka ainoat talvikengät ON maiharit.

nnu
19/23 | 

Löytyyks noita Dr.Martensin maihareita Tampesterista vai pitääkö netistä tilata?

20/23 | 

Se martenssien kumipohja jäätyy kovalla pakkasella, mikä tekee siitä oikeasti tosi liukkaan ja petollisen. Mutta näin normi -10astetta on ihan hyvät tallustella. Sama juttuhan on kaikilla kumipohjasilla kengillä, kuten vaikka Pampaksilla, materiaalia vain ei ole tehty -25 asteen keleihin.

Toinen mistä varoitetaan on se jämäkkä nahka, joka tekee eka kipeää ja vaatii sisäänajoa, mutta kuten taisin jo sanoa, noi kiiltonahkaset on pehmeämpää ja ohuempaa materiaalia = ei vaadi mitään vasarointia.

ella
21/23 | 

Minun maihareissani ainakin on (eivät martensit, vaan armeijan kevytmaiharit) raskaasti kuvioidut kumipohjat, jotka ovat aivan omiaan hangessakin etenemiseen. Omissani on pitoa jäälläkin. Ainut vaan, että ulkoa tultua on kengät kopsautettava, koska pohjiin voi olla kertynyt lunta. Lumikerros kengän pohjassa on tietenkin superliukas lattialla, ehkä pelottelijat muistelivat tätä?

tyttö
22/23 | 

Itse en maihareista erikoisemmin välitä, mutta kyllä nuo on sun jalassa tosi hienot!!:D

Katri
23/23 | 

Mun omat maiharit ei oo eritysemmän liukkaat kun lumessa tallustaa, mutta sitten kun se pohja on jäätynyt kovaksi ja siirtyy sisätiloihin niin sitten on hengenlähtö lähellä. Jäiset pohjat ja tavaratalojen liukkaat lattiat on vaarallinen yhdistelmä. :D Eihän se kenkien liukkaus selviä kun kokeilemalla. Kävelee sit vaikka seiniä pitkin jos ei ole varma pysyykö pystyssä. :)

Pakko kehua noita kenkiä vielä, ihanat! En oo kova punaisen fani mutta jos tuollaiset tungettais käteen niin varmasti käyttäisin. <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013