Helsingissä sijaitsee yksi kaikkien aikojen lempiliikkeeni, pieni ja mystinen koru- ja asustekauppa Mustahöyhen. Etsiessäni Laivurinkadulla Viiskulmassa sijaitsevaa liikettä ensimmäisen kerran, onnistuin eksymään Punavuoreen oikein huolella. Olen jokseenkin suuntavaistoa vailla, ja ihan ihmeen kaupalla osuin vahingossa suoraan Mustahöyhenen eteen.

Olin ihan sanaton kun astuin liikkeeseen sisään, syvien värien ja mykistävän näyttävien asusteiden visuaalinen yhteisilme oli kerrassaan huikea. Voisin sisustaa pukeutumishuoneeni Mustahöyhenen tyyliin, jos minulla olisi sellainen :D 

Mustahöyhenen valtiatar, Elina Tillander, kertoi minulle hetki sitten, että he toteuttavat yhdessä Kirsi Nisosen kanssa tälle keväälle pienen turbaanimalliston. Upeista suurista ruseteistakin tunnettu Kirsi Nisonen on hattu/turbaani/hiuskoruidolini numero yksi, minulta löytyy monen monta herkkua Kirsin mallistoista vuosien varrelta. Pyysin välittömästi Elinaa laittamaan minulle valokuvia lopputuloksesta, kun en ehtinyt itse Helsinkiin kameran kanssa. 

Tässä muutamia malliston herkkuja iloksenne (turbaanit Kirsi Nisonen, rekvisiittana myös muita asusteita Mustahöyhenen valikoimista):

Tuo kullanvärinen rusettiturbaani on aivan mieletön. En tosin tiedä miltä se näyttäisi tällaisella kalkkilaivan kapteenilla. Toisaalta kalpeammaksi en voi enää muuttua, joten välikös tuolla. Kulta vaan saa automaattisesti miettimään hehkuvaa rusketusta.

Kysyin Elinalta miten he päätyivät tätä mallistoa tekemään: 

"Halusimme ilahduttaa kaikkia Mustahöyhenen ja Kirsi Nisosen faneja. Mustahöyhen on myynyt Kirsin tuotteita alusta saakka eli nyt jo kahdeksan vuoden ajan. Turbaani on yksi, ja oikein kaunis, vaihtoehto esimerkiksi peruukille ja huiville. Nämä yhteistyönä toteutetut kotimaiset päähineet ovat myös liikkeeni juhlatuote 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Turbaanit valmistaa vaatetusalan artenomi Tytti Helles, jonka erityisosaamista ovat mm. historiallinen puvustus. Meitä on siis mahtava kolmen luovan henkilön kopla koolla."

Tällä hetkellä saatavilla on kuvissa näkyviä turbaaneja, mutta toukokuun aikana valikoimaan tulee myös tyllistä valmistetut turbaanit, joissa väreinä esimerkiksi nude, vaalenasininen ja erilaiset vihreän sävyt. Edellisten lisäksi tulossa on myös näyttäviä rusettipantoja ja erilaisia uniikkeja Kirsi Nisosen yksittäiskappaleita.

Näiden kuvien jälkeen tuli sellainen fiilis, että laitan heti huomenna oman rusettiturbaanini päähän, nyt kun villahattuja ei enää välttämättä tarvitse. Tai eletään ainakin toivossa ettei tarvitse. 

Kommentit (1)

Sanna U
1/1 | 

No näiden kanssa nyt jos koskaan tarvisi asukuvia! Ehdottomasti kiinnostaisi, mutta en taida osata, vaikka juhlapukeutumisesta pidänkin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010