Ei välttämättä uskoisi että olen asunut lapsuuteni ja nuoruuteni maalla, koska tuntemukseni pihan istutusten suhteen on suorastaan häpeällisen huono. Tunnistan nippanappa krookuksen, ja siihen se sitten jääkin. Luonnonkukat ovat muistissa jostain syystä paljon paremmin. Tällä hetkellä pihallamme on melkoinen kukkameri, ainakin oman mittapuuni mukaan. Olen tähän mennessä lukenut kevään kukiksi pitkälti leskenlehden ja sinivuokon, mutta täällä on muutakin...

Ensin nämä tutut:
 

Ja sitten astutaan mysteerikukkien keskelle:

 


 

Näitä viimeisiä apilan näköisiä valkoisia kukkia on pihan reunat värällään. Sanon siksi apilan näköiset, että minun tuntemani perusapilat ovat siistejä pallomaisia, nämä näyttävät enemmän sateenvarjoilta. Hämmentävää oli myös se, että pihalla surisee jo jättimäisiä kimalaisia kukkien kimpussa, luulisi olevan vielä tähän aikaan pörriäisten persvillat jäähileessä! Päivällä auringossa on tottakai lämmin mutta siihen se sitten jääkin.

Jos täältä sattuu löytymään multasormia, saa toki sivistää pihaansa ihmettelevää aloittelijaa mitä nuo kevään ensimmäiset mysteerikukat ovat :)

edit. lukijoiden avustamana listaus olisi järjestyksessä seuraava:

1. sinivuokko
2. & 3. krookuksia
4. idänsinililja eli scilla
5. imikkä
6. kevättähti
7. helmililja
8. kevättaskuruoho

Ps. nyt sain vihdoin Pätsiniemen toimimaan blogilistalla, eli jos käytät sitä, klikkaa täältä muistiin KLIK!

Kommentit (27)

Minna
1/27 | 

Hienosti kukkii! Omalla pihamaalla on vasta krookukset kukassa. Nuo ensimmäiset siniset mysteerikukat on idänsinililjoja, ja alimmat siniset palleroiset helmililjoja. Molemmat on myrkyllisiä joten ei kannata kovasti käpelöidä niitä :) Mulla ei oo helmililjat vielä lähelläkään kukintaa, taitaa olla siis varjoisampi paikka tuolla takapihalla :)

Varjosudenhetki
2/27 | 

Nuo siniset kukat jotka koostuvat pienistä palleroista ovat Helmililjoja. Toiset siniset on ehkä skilloja? Tai Idänsinililjoja.

Teija
3/27 | 

Oon aika heikko kukkien tunnistaja mutta tuo ensimmäinen mysteerikukka taitaa olla idänsinililja, scillaksi sitä taidetaan kutsua myös. Tuo apila saattaa olla kevättaskuruoho. Hyasinttia muistuttava on helmililja, Hyasintin yläpuolella taitaa olla kanssa scilla, mutta auennein kukin? Liilasta en tiedä yhtään, mutta kauniita ovat nekin :)

4/27 | 

Juu, skilloja eli idänsinililjoja, violetit lienevät esikoita, seuraavat siniset ovat kevättähtiä ja viimeiset siniset helmililjoja. Ihan vimpoista en osaa sanoa. Mutta ihanaa, kun on kevät ja kukat alkavat nousta. <3

Marsarsa
5/27 | 

Liila/vaaleenpunanen on äitin mukaan imikkä (kysyin ihan samasta kukasta itse äsken, kun omalla pihalla kukkii kevätkukat ensimmäistä kertaa) :)

6/27 | 

Tuo lilakukkainen on kaitalehti-imikkä. Siitä löytyy myös sinisiä versioita. Ihanat kevätkukat teiltä löytyy pihalta :)

Suski
7/27 | 

Viimeisen kuvan pienet kukkaset ovat todennäköisesti nuoria lutukoita, luonnonkasveja siis. :)
Kimalaiskuningatar joutuu ahkeroimaan talven yli selvinneenä ensin yksin, kunnes sen kasvattamat ensimmäiset työlaiset ovat sen apuna. Uudet työläiset erottaa siitä, että ne ovat kuningattariin verrattuna sitten tosi pieniä, mutta keräävät massaa kesän aikana.

Ihanaa kevättä mullan parissa! :)

9/27 | 

Voi vitsi, teillä on varmaan aivan upea puutarha. Juuri tuollaisesta haaveilen ja haaveeksi taitaa jäädäkin meitsin puutarhurin taidoilla. ;)

Tervetuloa Divaaniblogeihin! Mahtavaa saada uutta luettavaa tälle sivustolle. :)

Eevil
11/27 | 

Heip, bloglovin -linkki ei toimi ainakaan minulla, Blogilista on ok. Jos vika on muillakin niin FYI :)

Sandra
12/27 | 

Hmm... No ainakin tuo ensimmäinen tuntematon on idänsinililja eli scilla, seuraavaa en tiedä, sitten kevättähti, sitten helmililja, viimenen taitaapi olla kevättaskuruoho.

Neiti G
13/27 | 

Kiitos myös toisen puutarha-amatöörin puolesta tunnistajille! Muutimme vuosi sitten uuteen kotiin, ja olen pari kevättä ihmetellyt ulko-oven viereen nousevia sinisiä pieniä kukkia jotka ylempänä oli tunnistettu idänsinililjoiksi. Nyt kun esikoislapsi alkaa olla liikkumaiässä, on hyvä tietää että ovat myrkyllisiä...

Kesäorava
14/27 | 

Tuo imikkä on tosiaan kaunis. Harmi, ettei löydy meidän mökin pihalta. Helmililjoista (mun mummo kutsui niitä helmihyasinteiksi) ja skilloista tehtiin mummin kanssa kukkakimppuja, kun olin kakara. Syönyt en niitä ole, mutta pesemättömiä sormia on varmasti ollut suussa, enkä ole saanut myrkytysoireita. Eivät nähtävästi ole supermyrkyllisiä. Näsiästä kyllä varoiteltiin. Sen alla kun kasvoi skilloja ja valkovuokkoja (jotka myös ovat myrkyllisiä), joita molempia oli saatava kimppuihin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012