Kävin työkaverini kanssa osallistumassa muutama viikko sitten hackathoniin, jossa Suomen tekstiiliteollisuuden edustajat kertoivat kotimaisuuden olleen 90-luvulla ihan junttia. Silloin kaikki trendikkäät yritykset veivät valmistuksen ulkomaille. Vuonna 2017 tuo tuntuu hassulta, sillä kotimaisuus on noussut viime vuosina ansaitsemaansa arvoon. Tänään ajan hermoilla oleva valmistaa tuotteensa Suomessa ja yhä useampi menestystarina on syntynyt juuri kotimaisuuden kautta. Maailma muuttuu Eskoseni, ja Suomi 100 -juhlavuonna kotimaisuus on minulle ja monelle muulle suomalaisille luksusta. 

Käsityöläistuotteita löytyy vaateteollisuuden lisäksi myös herkkuosastolta. Suomen Kädentaidot -messuilta löysin tamperelaisen Poikain Parhaat, jonka valikoimaan kuuluu glögit, teet ja kahvit. Glögi oli se asia joka minut kojun puoleen veti, rakastan glögiä! Kun illat alkavat syksyllä hämärtyä, rutiinieni ykköseksi nousevat glögi ja villasukat. Joka ilta. Ruokakaupan glögivalikoima on melko suppea mutta menettelee. Ehtiessäni keitän glögini mieluiten itse. 

Painelin messuruuhkassa tukka putkella Poikain Parhaat -tiskiä kohti rahapussi auki jo valmiiksi, mutta tiskin takana glögimaistiaisia pitävä Nikolas Jokisalo (toinen perustajista) laittoi meidät kuitenkin maistamaan tuotteita ensin. On se nyt kumma kun ei saa sokkona ostaa :D 

Yrittäjistä löytyy lähes poikkeuksetta intohimoisia ja omiin tuotteisiinsa täysillä uskovia tyyppejä, niin myös nyt. Kuuntelin silmät pyöreänä kun Nikolas kertoi glögin eri makuprofiileista, kuin viininmaistajaisissa konsanaan! Täytyy myöntää, että tähän asti glögi on ollut glögiä, joko hyvää tai keskinkertaista. Mutta esittelyn jälkeen heräsi kiinnostus. Voiko glögistä puhua samaan tapaan kuin käsityöläisoluista tai viineistä? Kyllä voi. Ainakin näistä glögeistä.

Ostin mukaani Mausteisen Käsityöläisglögin ja Suomi 100 Juhlaglögin, jonka aion avata 6.12. 

Kysyin muutama päivä messujen jälkeen Poikain Parhaat -tyypeiltä vielä sähköpostitse kysymyksen: mistä se ajatus sitten lähti ja sain kilometrin vastuksen toiselta perustajalta, Pertti Hakalalta. Kuten sanottu, innostuneet yrittäjät tuotteiden takana.

Pertti ja Nikolas tutustuivat pari vuotta sitten, kun Pertti itse oli vielä ravintola-alan koulussa. Yrittäjäperheessä kasvanut Nikolas taas pyöritti mobiililaitekorjaamoa Tullintorilla. Syntyi idea yhteisestä yrityksestä ja Pertin omasta glögi-innostuksesta valikoitui tuote. Viime vuonna miehet tekivät testierän Tammelantorin joulumarkkinoille, ja sen jälkeen se oli menoa. 

Aluksi valmistus tapahtui kotona, mutta tällä hetkellä Poikain Parhailla on jo keittämö Tampereen Viialassa. Tuotekehitys sekä teen valmistus taas tapahtuu Tullintorilla. Suomalaisin raaka-ainein maustetut teet tulivat valikoimaan heti glögien jälkeen, ja kahvit seurasivat perässä. Tänä vuonna yritykseen palkattiin kolme uutta työntekijää. 

Poikain Parhaat -tuotteita löytyy jo marketeista, kahviloista, erikoiskaupoista ja ravintoloista. Hieno nousu vasta vuoden vanhalta yritykseltä. Tulevan vuoden suunnitelmia Pertti kuvasi näin: "Ensi vuodeksi on tiedossa vaikka mitä uutta ja jännittävää, pääpainona sesonkilaatuiset juomatuotteet. Tuotteet tulevat kuitenkin olemaan samaan muottiin veistetty kuin aiemminkin: käsityöpainotteisesti mahdollisimman paljon suomalaisista ja etenkin aidoista raaka-aineista valmistettuja tuotteita pakattuna yksinkertaiseen mutta kauniiseen pakkaukseen."

Toivotan osaltani onnea ja menestystä! Jos Poikain Parhaat ei ole vielä tuttu, poiketkaa Facebookin tai Instagramin puolella, jossa on parhaillaan menossa joulukalenteri.

Kommentit (2)

lusene
1/2 | 

Ihanan vanhanaikaisen näköiset pullot ja nimi :) Pitäisi varmaan joskus panostaa ihan tällaiseen kunnon glögiin, kun omassa mukissa on yleensä Rainbow'ta. Hyvää sekin mielestäni on, mutta luulen että joku tällainen käsityöläistuote saattaisi olla vähemmän makeaa ja ehkä muutenkin hienostuneemman makuista.

Halina
2/2 | 

Mahtava joululahjavinkki! :) Itse en juo kun Alkon glögejä, koska kaupan maistuu liikaa mehulta omaan makuun ja en pidä mehuista/makeasta. Haluan ehdottomasti kokeilla näitä glögejä, koska olisi kiva löytää hyvä alkoholiton glögi! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010