Enää ei kovin usein eksy asukuviin sellaisia kokonaisuuksia, jonka osat olisi kaikki ostettu uutena. Keskimäärin kierrätysprosentti pyörii asujeni osalta siinä 50 - 80 % välillä. Tämä asu on sukkahousuja lukuunottamatta täysin kierrätyskamaa eli mekko, viitta, hattu ja kengät on kaikki second handia. 

Olen niin iloinen, kun sain nuo Parikkani takaisin suutarin hellästä huomasta. Nyt on taas korkkarit iskussa uuden pohjan, korkolappujen ja neppareiden korjauksen myötä. Olin kieltämättä odottanut tämän parin kanssa liian pitkään huoltoa, mutta Akaan suutari pelastaa Parikkani aina ja poikkeuksetta. Korviini on kantautunut yllättävän paljon kritiikkiä Parikan nykymallistojen laadusta, mutta ainakin nämä 10 vuotta vanhat mallit kestävät ja kestävät, kun vaan huollattaa ne suutarilla silloin tällöin. Kengät kuluvat käytössä, ja siksi suutarin ammattikunta lienee olemassa :)

Kyllä se vain on nykyaikana niin, että kovinkaan montaa vaatetta ei tarvitse ostaa uutena. Lähes kaiken voi löytää erittäin hyväkuntoisena kirppiksiltä tai second hand -putiikeista. Myös vaatteiden vaihtaminen ja lainaaminen ystävien keksen on hyvä ottaa harkintaan. Sain hetki sitten kyselyn blogin lukijalta, olisinko valmis lainaamaan erästä juhlahamettani ja totesin, että lisää tällaista. En tietysti ehtisi itse pyörittää yleistä vaatelainaamoa isommassa mittakaavassa, mutta ainakin ystävien kesken homman luulisi lutviutuvan helposti. Suuremmissa kaupungeissa toki toimii myös ihan oikeita vaatelainaamoja, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua, jos vaatemaku tai koko ei kohtaa kavereiden kanssa. 

Kommentit (2)

-A-
1/2 | 

Hei, tuosta viitasta tuli mieleen että oletko tutustunut Uusi-Seelantilaisiin Twig&Tale kaavoihin? Jos ei ole tuttu niin suosittelen ihmeessä tutustumaan, suht simppeleitä vaatteita ihanilla lisäosilla ja ne valokuvat ovat aivan ihania ja vievät satujen maailmaan :) Itse tein tytölle vanhasta kantoliinasta viitan nallekorvilla.

Chenille
2/2 | 

Onni on kyllä ihanat kamut ja lainaaminen! Yhdeltä kaverilta lainasin häihini Minna Parikat ja toinen kaveri on luottolainaaja mitä tulee juhlamekkoihin! Etenkin juuri juhlamekkoja ei jaksaisi aina ostaa uutena yksiä bileitä varten(ei oikein viitsi pitää monissa häissä samaa mekkoa) niin lainausrinki kavereiden kesken on ihan best!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011