Kävi niin iloisesti, että uusi työkaverini jakaa melko samansuuntaisen maun kirjoihin kanssani. Hän on myös vähintään yhtä kova lukutoukka kuin minä, joten voitte varmaan kuvitella miten käy kun kaksi Diana Gabaldon -fania päätyy yhteen. Kirjasuosituksia lentelee ja keskustelu jo luetuista kirjoista käy kuumana. Kahden hengen kirjakerho. 

Sain työkaveriltani pari kirjaa lainaan, tässä niistä yksi. Diane Setterfieldin Kolmastoista kertomus. Kirjailija ei ollut minulle lainkaan tuttu entuudestaan, mutta mysteerikirjat ovat elämän suola. Mysteeri oli vahvasti mukana myös juonessa, kirjan päähenkilö Margaret Lea palkataan kirjoittamaan kuuluisan kirjailijan Vida Winterin elämänkertaa. 

Winterin oikeasta taustasta ja elämästä ei tiedetä julkisesti mitään, hän on hahmona täysi arvoitus. Vanhan naisen kiehtova ja traaginen menneisyys aukeaa Margaretille tarina kerrallaan.

On vaikea kertoa tästä kirjasta juuri enempää, etten vahingossa pilaa juonta paljastuksilla. Setterfield on kirjoittanut varsin sujuvasti etenevän pikku romaanin, joka vie lukijan mukanaan brittiläisen kartanon pyörteisiin. Kirja ei ole dekkari, mutta siinä on kuitenkin pieni jännitysmomentti mukana. 

Tämä on juuri sellainen kirja, jota suosittelen kaveriksi kesäloman leppoisiin riippumattopäiviin. 

Kommentit (3)

Marie
1/3 | 

Oi, itse pidin tästä paljon. Vähän samantyylinen suosikkini on Sarah Watersin "Vieras kartanossa", sopivan kevyttä jännitystä kesäiltoihin, suosittelen :)

Lurre
2/3 | 

Tykkään sun kirjasuosituksista :) Odininlapsi tulikin napattua ja luettua heti sen jälkeen kun olit siitä kirjotellut, kiitos siis siitä :) Käytätkö Goodreadsia? Itse oon todennut sen tosi käteväksm kun tykkään laittaa ylös mitä oon lukenu, ja vertailla kavereitten kanssa lukutottumuksia :)

Katsi
3/3 | 

Minullakin tuli Sarah Waters mieleen. Muita saman tyylisiä ovat myös Kate Mossen tuotanto sekä Elisabeth Kostovan Historiantutkija. Jännitystä kesäiltoihin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010