Olen lukenut tänä kesänä jo vaikka kuinka monta kirjaa. Suurin osa on ollut kotoisin omasta kirjahyllystä, koska en ole jaksanut laahautua kirjastoon (siellä iskee todellinen valinnan vaikeus). Kirppiksiltä olen napsinut euron pokkareita aika vapaalla skaalalla ja laittanut niitä sitten heti kavereille eteenpäin. Adlibrikseltä tilasin Abigail Gibbsin vasta ilmestyneen Autumn Rosen ja lisäksi Kinsellan, joka on taattua viihdyttävää kesähömppää. Edelliset kaksi pokkaria tosin olivat tilauksen sivuseikka, päätilattava oli tuo Pearl Lowen Vintage Craft -kirja. Minulla ja Pearlilla on täsmälleen samanlainen sisustusmaku, joten kirjasta saa varmasti inspistä Pätsiniemen suhteen.


Todellinen yllätyskirja oli siskolta lainattu Enni Mustosen Lapinvuokko, joka kertoo 40-luvun Lapista. Kaikki tietävät miten siinä sitten lopulta kävi, mutta jollain tavalla oli kiehtovaa lukea aiheesta tavallisen ihmisen (olkoonkin fiktiivinen) näkökulmasta eikä vain historiankirjoista. Yleensä välttelen suomalaisia sotakirjoja ihan viimeiseen asti, siinä missä suorastaan ahmin kaiken mikä liippaa edes läheltä kylmän sodan aikaa euroopassa. En tiedä miksi näin on. Vähän vastaavaa kuin dekkariosasto, en oikein pysty lukemaan suomeen sijoittuvia dekkareita, vaikka dekkarit ylipäänsä uppoavat kuin veitsi voihin. Jorma niminen murhaaja? Ei.

Kommentit (31)

Kane
1/31 | 

Suosittelen katsastamaan Anna Godbersenin kirjoja, puolihömppää 1900 -luvun Manhattanilla. Löytyy myös paikalliskirjastostasi :)
Oletko koskaan tutustunut Anna Janssonin Wern -kirjasarjaan? Näistä taisi joskus tulla tv:stäkin, mutta onneksi niitä ei tullut aikanaan katsottua. Monta mahtavaa kirjaa on todentotta tullut pilattua katsomalla elokuva ensin.

Emppu
2/31 | 

Ehdottomasti kannattaa kaivella muutkin osat. Ja itseasiassa muutkin saman kirjailijan sarjat; kevyttä lukemista, mutta kuitenkin pääsee niihin sotavuosien tunnelmiin. Ehkä oma suosikkini on Järjen ja tunteen tarinoita-sarja, vaikka tuo Pohjantuulen-tarinat, jonka Lapinvuokko aloittaa on myös hyvä. Kerrassaan ihania!

http://www.otava.fi/kirjailijat/enni-mustonen/ Ja tuolta löytyy listana kaikki :) Tosin ei tiedä paljonko ehdit enää lähiviikkoina lukea ;)

Sanjana
3/31 | 

Jep, niin täälläkin :D mikäs sen hauskempaa kun vähön pelko persiessä olla! :P
lähinnä kauhua brutaaliuden kannalta, aika raakaaki matskua on.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
4/31 | 

ei auta erikoisemmatkaan nimet. Olen tätä suomidekkarihommaa miettinyt että mikä siinä mättää, ja tullut siihen lopputulokseen että minä olen lukijana sellainen että vaadin paljon tilaa omalle mielikuvitukselle ja nimenomaan ympäristön luomiseen, juonen taas saa kirjailija sanella ihan vapaasti, siihen en kaipaa tulkinnanvaraa :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
15/31 | 

oliko tämä kommentti ihan tosissaan kirjoitettu :D mitäpä luulet tiedänkö jos kerron että aihepiiri on kirjallisuuden kannalta erittäin kiinnostava? Kylmän sodan jännitteet vaikuttivat euroopan(kin) konflikteihin siinä määrin paljon, että lauseeni on täysin validi, jos ei tietty halua tahallaan ymmärtää väärin. Joskin ratakiskoselvennyksenä sen verran, että puhdas sotakirjallisuus ei ole mielenkiintoni ykköskohteena, vaan tiettyihin aikakausiin sidottu fiktiivinen kirjallisuus joissa tarinan taustalla on fakta, esimerkiksi kylmän sodan aika euroopassa.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

janski
16/31 | 

"Yleensä välttelen suomalaisia sotakirjoja ihan viimeiseen asti, siinä missä suorastaan ahmin kaiken mikä liippaa edes läheltä kylmän sodan aikaa euroopassa."

Repesin tälle, kylmän sodan aikaista sotakirjallisuutta vai... Kai tiedät ettei kylmä sota ollut mikään sota? http://fi.wikipedia.org/wiki/Kylm%C3%A4_sota

Sinituuli
18/31 | 

Olipas taas tutunkuuloisia juttuja. En tykkää suomalaisista kirjoista juurikaan ja samoista syistä. Ootko muuten lukenut Sharon Salan dekkareita? Itse tykkään..

atomi
19/31 | 

Seppo Jokinenhan keksii tosi eriskummallisia nimiä kirjansa henkilöille...minulle kyllä uppoaa komisario Koskiset. Etkö tykkää Leena Lehtolaisesta? Esim. Tappava Säde on aivan huippu :) Mutta makunsa kullakin, itselleni juoni on miljöötä tärkeämpi. Dekkarit ovat joka tapauksessa oivaa viihdettä.

karoliinanen
20/31 | 

Itsekin olen pyöräillyt kirjastolle pari kertaa viikossa hakemaan uusia varauksia. Nyt odottelen Varistyttöä saapuvaksi, trilogian ensimmäistä osaa. Kyllä kesään vaan kuuluu kirjat ja lukeminen.

Viivuli
21/31 | 

Löysin blogisi jonkin aikaa sitten ja tykkään hurjasti sun tyylistä sekä vaatetuksen että sisustuksen suhteen! Voin täysin samaistua tuohon, ettei halua lukea kirjaa Jorma-nimisestä murhaajasta. Itse rakastan Agatha Christien dekkareita. Niissä on on sellaista ihanaa menneen maailman henkeä. Mahan koosta päätellen siellä eletään aika jännittäviä aikoja. Tsemppiä loppuraskauteen! :)

kake
22/31 | 

Enni mustoset on ihan loistavia, kantsii tsekata se viiden sarja- nimettömät järjen tunteen tarinoita, mitä ne nyt on. Ahmin ne hetkessä.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
23/31 | 

niihin ei vaan pysty heittäytymään koska tietää liian hyvin tapahtumapaikat, eli mielikuvitukselle ei jää tilaa lainkaan. Tästä samasta syystä en pidä Sofi Oksasen kerronnasta pätkän vertaa, hän kuvailee kirjoissaan aivan liian tarkkaan ympäristöä ja näin ollen omalle maisemamaalailulle ei jää milliäkään tilaa. Ja sitten tämä nimiasia tietysti, Pekat ja Jormat eivät nyt vaan kuulu dekkareihin :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Mairajal
Liittynyt25.9.2013
24/31 | 

Mulla on kans vamma suomalaiseen ympäristöön kirjoitettuihin dekkareihin. Varsinkin niihin Jokisen Tampereelle sijoittuviin! Ei pysty.

RP
25/31 | 

Repesin tuosta murhaajasta, tuli heti mieleen Jarlamaisia sanaleikkejä.
...ja Jorma väijyi seuraavaa uhriaan rappukäytävässä!

Sanna
26/31 | 

Mäkää en yleensä tykkää suomalaisista kirjoista ollenkaan oli ne mitä tahansa lajia mut Jarkko Sipilän dekkarit uppoo täällä. Mut joku noissa vaan vetää puoleensa :D

Sanjana
27/31 | 

Jos sattui joskus vastaan niin lukasepa Mo Hayderin dekkareita, vaikka jotkut vois kyllä melkein kauhuun lukea niiden sisältämien elementtien takia. :) en ole kirjastosta tuota löytänyt, en tiedö oisko kirjakaupoissa, kun oon lukenu siskon kirjahyllystä niitä ja hän asuu Skotlannissa. :D mutta tosi hyviä kirjoja tekee hän, oujea!

maikki
28/31 | 

Minäkin oon joskus pari vuotta sitten lukenut tuon Lapinvuokon, ja tykkäsin kyllä :) Siihen ois pari jatko-osaakin, mutta ei oo tullut niitä luettua, mutta pitäs kyllä lukea nekin :)

Riikka
29/31 | 

Moikka! Ihan aiheeseen liittymätön kysymys (tai liippaa vähän): saitko ikinä luettua sitä Gone Girliä loppuun? Oon sitä metsästäny kirjastosta nyt jonkun aikaa ja ootan sitä leffaa aika kovalla tohinalla (Rosamund Pike!). :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
30/31 | 

no kun se tiivistää ehkä sen syyn miksi en osaa suomalaista dekkaria oikein lukea :DD olen tietty lukenut kaikki Varekset, mutta niissä vaan on se piinaava tausta-ajatus että murhaaja voi olla nimeltä Jorma tai Pirkko, ja varaa mielikuvitukselle ympäristönkään suhteen ei juuri ole, koska tunnen Turun liian hyvin :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

31/31 | 

hahaha, repesin tolle "Jorma niminen murhaaja, ei " :D :D Ymmärrän sun pointtis täysin vaikka itse luenkin suomalaisia ja ulkolaisia dekkareita. Seppo Jokisen Koskinen on aika kevyttä, mutta hauska kun sijottuu Manseen:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012