Bonnierin toimistossa on yksi ihan mahtava hylly. Hyllyssä on kirjoja, joita saa viedä mukanaan tai lainata, ne on merkattu omiin lokeroihinsa. Kipaisin viime perjantaina hyllyn kautta kotiin, koska random kirjat ovat ehkä parasta mitä tiedän. Eli ne, mitä käteeni laitetaan satunnaisesti toisen ihmisen suosituksesta. Tällä tavoin olen löytänyt useimmat suosikkikirjani, en suinkaan harhailemalla kirjastossa itsekseni. Tällä kertaa Olivian päätoimittaja Mari lappasi minulle luettavaa syliin, ja Tampereelle lähti seuraavat kirjat:


Gillian Flynn - Gone Girl. Tästä on vissiin juuri ilmestynyt suomenkielinenkin versio Kiltti Tyttö, mutta luen mielumin englanniksi. Kirjaa kuvataan hyytäväksi trilleriksi, jossa kertojana toimii sekä kadonneen naisen aviomies että naisen vanhat päiväkirjat. Taidan säästää tämän juhannukseksi, että voin sitten pelätä mökillä ihan hysteerisenä.

Jørgen Brekke - Armon piiri. Norjalaiskirjailijan esikoisromaani on vanha kunnon dekkari, jossa nykyaika ja mennyt kohtaavat. Can`t wait, yksikään norjalaiskirjailija ei ole pettänyt tähän mennessä!

Juhana Petterson - Sokerisamurai. Tämän ehdinkin jo lukaista. Kirjassa sukelletaan suomalaisen musascenen syövereihin, missä alaikäistä tyttöduoa yritetään puskea ihmisten tietoisuuteen hinnalla millä hyvänsä. Stella ja Lumi esitellään yleisölle lesboparina, jotka seurustelevat keskenään, vaikka näin ei oikeasti ole. Stella on kuitenkin valmis tekemään ihan mitä tahansa menestyksen eteen, vaikka sitten leikkimään rakkautta. Harmi vaan, että herkkä Lumi rakastuu Stellaan oikeasti. Kirjassa kuvataan viihdebisneksen raadollisuutta todella suoraviivaisesti, oli se sitten kännäystä, hyväksikäyttöä tai seksiä. Olen lähes varma, että jos tähän kirjaan tarttuu, se tulee herättämään tunteita, take it or leave it.

María Dueñas - Ommelten välinen aika. Ihanalta näyttävää espanjalaista tiiliskiviromaania on verrattu  Casablancaan, eli hyvältä vaikuttaa. Historiaa, rakkautta, politiikkaa ja natsi-Saksaa,  tässä kirjassa pitäisi olla kaikki. Potentiaalinen kirja Chicagon lennolle, koska aikaa lukemiseen riittää.

Kommentit (13)

myohmy
2/13 | 

Luin Sokerisamuraista arvostelun, joka ei ollut kovin imarteleva. Taisi olla Hesarissa. Huomasin kirjan kirjastossa ja tein pistokokeen. Ihan kiva tarina pyrkyrityypeistä, mutta pääosaan taitaa nousta lesboseksi. Itselleni tuli leave it reaktio. Mutta jos tykkää tuon tyylisestä niin suosittelen Huorasatua. Mitä olin huomaavinani niin hieman samanlaiseen tyyliin kirjoitettu kuin sokerisamurai, mutta Huorasatu on ajatuksia herättävä ja jotenkin se imaisee mukaansa välillä hieman inhottavaankin maailmaansa.
Kiltin tytön aion lainata heti kirjastosta kun se sinne tulee. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

loppua kohti kirja meni tosiaan seksin ylivallaksi, tuli mieleen lähinnä Fifty Shades of Grayn lesboversio, joskaan ei ihan niin överinä kuin fifty. Mut jos erotiikkasaduista diggaa niin sitten toi kirja on varmasti ihan omiaan. Mä olisin toivonut vähemmän SM-seksiä (koska se ei musta sopinut Lumin persoonaan yhtään, tuntui päälleliimatulta) ja enemmän itse tarinaa, koska kirjan idea oli oikeasti mielenkiintoinen ja Stella ja Lumi hahmoina kiinnostavia.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

nunnu
3/13 | 

Tämä ei kyllä liity tähän postaukseen mutta: Sain valmistujaislahjaksi järkkärin ja oon nyt ettiny sille tyylikästä laukkua, en vain halua semmosta rumaa mustaa. Muistelin että oot esitelly joskus oman kameralaukkus, joka tais olla ite tehty? Ossaisikko neuvoa mistä löytyis? Ainii, tykkään kovasti sinun tyylistä ja haaveilen että joku päivä mieki kuljen yhtä rohkiasti koroissa pituudesta huolimatta! :)

7/13 | 

Kyllä Armon piiri on hyytävämpi kuin Gone Girl (Kiltti tyttö). Tai riippuu siitä, mitä pitää hyytävämpänä: veressä uimista vai psykologista kidutusta. Mutta molemmat on kyllä tosi hyviä.

8/13 | 

Jees, minä niin tykkään, kun postaat kirjoista, yllätys yllätys ;)

Tuo Gillian Flynnin kirja on pakko lukea, niin moni kirjailijakollega on sitä suositellut kirjabloggareista puhumattakaan!

Lukuiloa!

9/13 | 

Itsekin juuri eilen bongasin tuon Ommelten välinen aika kirjan kirjastosta , ihan sattumalta. Ja Armon piiri odottaa niin ikään kirjaston kassissa :) Täytyy laittaa tuo Gillian Fynn muistiin. Hyviälukuhetkiä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011