Anni sai eilen aivan hurmaavan pupuhatun, jonka varamummo oli hänelle neulonut. Tämä meidän perheen neulojamestari oli löytänyt kirjakaupasta Suloinen sammakkomyssy ja muita neulottuja eläinasusteita -kirjan ja ottanut siitä mallia Annin pupuhattuun. Tosineulojahan ei koskaan noudata ohjeita vaan tekee tarvittaessa muutoksia oman kokemuksen pohjalta, niin myös tässä tapauksessa.

Meikkipää toimii hyvänä mallinukkena :D Anni rakastaa pupuja, joten tämä on varsin osuva malli juuri hänelle. Voiko enää olla söpösempää kypärämyssyä! Ajattelin vielä itse kiinnittää sisäpuolelle pään sivuille hieman ohutta fleeceä, että tuuli pysyy poissa korvista, mutta hattu on käyttövalmis ihan sellaisenaankin.

Sammakkomyssykirja on täynnä toinen toistaan söpömpiä neulemalleja, kaikki ovat eläin- tai otusaiheisia. Kypärämyssyt ovat pääosassa, mutta lisäksi löytyy myös kaulahuiveja ja lapasia. Kuvasin tähän alle muutaman näytteeksi, jos joku teistä innostui kirjasta:

Kirjassa käydään läpi neulomista jopa vaihekuvien kera, joten jokaisen jolla pysyy puikot kädessä edes jotenkin, luulisi osaavan toteuttaa malleja ohjeiden perusteella. Taitaville neulojille kirjasta on ehkä hyväksi ideapankiksi.

Kommentit (18)

Eustoma
1/18 | 

Voi kuinka ihania! :) Riittäisipä oma kärsivällisyys tuollaisten tekemiseen. Mulla on odottanut villasukka kantapäätä vuoden päivät eikä kärsivällisyys ole vielä riittänyt sitä jatkamaan. :D

möhököhö
2/18 | 

Pakko lainata kirjastosta! :D Meidän tytöllä on jo yksi ihana neulottu pöllöpipo ja siihen mätsäävät siililapaset, mutta ne on ensi talvena varmaan jo jääneet pieniksi. No, mikäs tässä uusia neuloessa kun on koko kesä aikaa ja hyvä inspiskirja?

Robertica
3/18 | 

Hatut ovat aivan ihania (kaikilla muilla kuin minulla). Itselleni toivoisin kovasti lämmintä ponchoa. Meille odotellaan kevätvauvaa ja poncho avartaisi pukeutumismahdollisuuksia huomattavasti ?.

Katar
8/18 | 

On tuo menninkäinen kyllä aika liikkis. Paitsi minusta se on kyllä Shrek-myssy :) 

Salli
9/18 | 

Ehkä mieluummin vuoreksi vaikka softshelliä kuin fleeceä niin ei mene tuuli läpi. Reiman pipoissa on monissa korvien kohalla sellaset pyörylät tuulenpitävää kangasta, niitähän voi kaupassa käyä vakoilemassa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu