Oli taas niin perussetti kirppiksellä kun olla voi. Jostain syystä nämä tietyt asiat toistavat aina vaan itseään kirpputoriluudan arjessa. Jokaisella reissulla joku kohta seuraavista toteutuu, yleensä useampi:

1. Hienoin vaate jonka löydät, on aina ilman hintalappua. Siinä vaiheessa kun on tunnin mönkinyt tukka pölyssä ja fanaattinen ilme kasvoilla lähipöytienkin lattiat ja pöydät ympäri löytämättä pudonnutta hintalappua, on aika purra hammasta ja luovuttaa. Koko kirppistä ei yksinkertaisesti voi kääntää ympäri. Vai voisiko sittenkin...

2. Näet maailman ihanimman mekon ja juuri kun olet iskemässä näppisi kaunokaiseen, joku muu nappaa sen. Se hikinen minuutti, kun seisot lamaantuneena käytävällä toivoen että kyseinen tarkastelija laskee vaatteen kädestään, on jännitystä sanan varsinaisessa merkityksessä.

3. Ja koska edellä mainittu henkilö ei tietenkään laske mekkoa käsistään, vaan lähtee kulkemaan se korissaan eteenpäin, on aika sotasuunnitelman. Onko liian creepya seurata aarteenryöstäjää läpi kirpparin sovituskopille asti metrin hajuraolla ja elää toivossa että mekko jätetään matkanvarrelle? Vai olisiko nopeampaa toimintaa kalauttaa vanhalla antiikkilampulla mekkorosvoa takaraivoon jossain pimeämmässä kolkassa? Vai kenties aloittaa kevyt rupattelu henkilön kanssa aiheesta "katsos vaan, sinulla on ystäväni vanha mekko tuossa korissa, aika kamala se syyhy joka siinä perheessä kiersi..."

4. Verenpainetta ovat omiaan nostattamaan samankokoiset ja -tyyliset kiertelijät, jotka hypistelevät tasan samoja vaatteita kuin sinäkin. Ilmainen vinkki, lähtö eri suuntaan ja sormet ristiin että suuntasi on parempi kuin sen toisen. Tai varautuminen kohtaan 2. ja ehkä poliisiinkin, jos päättää kokeilla antiikkilampputekniikkaa. (Ja muistetaan sitten  mulkoilla toisen saalista, kun tiet jossain vaiheessa kohtaavat).

5. Miksi joku haisee aina hielle?

6. IKINÄ ei kannata alkaa selaamaan, ei edes vilkaista rekkiä, jossa on hintalaputtomia vaatteita koottuna myyjiä varten. Iso virhe. On aivan varma, että rekistä löytyy juuri sen unelmien takki ja 6:n päivän päivystys rekin vieressä myyjän varalta voi olla vähän arveluttavaa.

kirppu

Päivän kirppisspecial: hoilasin mielessäni (toivottavasti vain mielessä, saatan vahingossa hyräillä ääneenkin) Postimies Patea koko kierroksen ajan. Postman Pat, Postman Pat, Postman Pat and his black and white cat...

Kommentit (80)

ann
2/80 | 

hahahha nauroin täällä tyyliin vedet silmissä tälle postaukselle! ihan huippua, näitä lisää :D

ps. olen muuten ikuisesti vihainen sulle tuosta pate-maininnasta lopussa: nyt se jukeboksina mun päässä ja siitähän ei päästä eroon ennenkuin ensi viikolla! ;)

Satu
6/80 | 

Vitsit että olet kyllä hauska ja kirjoitat tosi vaivattoman oloisesti :) Ei ihme että sun blogilla on niin paljon lukijoita.

jurps
7/80 | 

kakkonen on niin osuva ja yleensä pääsyn ihanan mekon luo estää lastenrattaat jotka parkkeerattu keskelle kapeata käytävää niin ettei varmasti pääse ohi..

Teepa
8/80 | 

Siis mä oon ihan samaa mieltä kun Satu ! Ja oot yhtä kirppisintoilija kun mäkin... :D Sun tyylikin on ihana ! Ja kai sulle nyt jotain käteen tarttui ? :D

9/80 | 

Ihan perus kirpputoripäivä :D
Löysin kerran aivan IHANAN leopardikuvioisen laukun ja kun olin sitä juuri noukkimassa, takana oleva tyttö nappas sen suoraan nenäni edestä! Kuinka törkeää! No todellakin alkoi ystäväni kanssa sotasuunnitelma, ja seurattiin häntä toivoen että edes hetkeksi laskisi sen alas, ni minähän olisin iskenyt nopeat käteni laukkuun! Sinne se laukku sitten jäi :(
Ja oon aina miettinyt sitä itsekin, miksi kirpputoreilla AINA haisee hiki!? ällöttävää. Eikö ihmiset käy suihkussa vai lemuaako se hikisistä vaatteista. Ällöttävää edes ajatellakin.

Ps. Tiedätkö Niina yhtään HALPOJA, hyviä, suosittuja kirpputoreja Helsingsistä? :) olen sinne pian matkalla, ja tahdon päästä hamstraamaan parhaat päältä! ;)

10/80 | 

niin totta! Ja sit kun huomaa toisen tutkivan juuri sitä kirppispöytää missä on IHAN VARMASTI se sun etsimä maailmankaikkeuden ihanin vaate ja alat norkoilemaan viereisellä ja vilkuilet sitä toista ja oot valmiina rynnistämään TÄYDELLISELLE pöydälle heti kun toinen ottaa askeleenkin pois päin - vain huomataksesi että pöydän anti koostuu kauheista lumpuista joita et ikinä laittaisi päällesi.... :D

11/80 | 

Jokaikinen kohta pitää paikkansa, oikein verenpaine nousi kohisemalla kun luin tuota! Siksi menenkin kirpparille vain aina kun on ÄÄRIMMÄISEN hyvä päivä. :D

Janninna
13/80 | 

Early in the morning, just as day is dawning he picks up all the post bags in his van...

Postimies Pate, elämäni rakkaus ♥

Käyttäjä1660
Liittynyt13.11.2015
14/80 | 

Äää mulle käy aina niin että kun olen tekemässä the löydön, siinä ei ole hintalappua. Just viime viikolla tunnin kolusin etsien yhden takin lappusta, enkä löytänyt. Itketti. Paljon.

15/80 | 

Ihana postaus! Ai se Pate-laulu menee enkuks noin! En tiennytkään. Se on muuten äärimmäisen päähänjäävä laulu! Valitettavasti. :D Mä osaan sen vaan suomeksi. Nyt kun toi laulu tuli mieleen, niin se myös pysyy siellä ainakin huomiseen saakka. O ou.

16/80 | 

Todella hyvin sait kiteytettyä ajatukseni kirppistelystä! :D Itsepalvelukirppiksellä on puolensa, samoin kuin torikirppiksellä... Torikirppiksellä saa olla todella tarkkasilmäinen pikajuoksija, että saa kaikki löydöt kerättyä esim. jälleenmyyjien edestä pois. :D

Riina
18/80 | 

Haha:D Mulla pyöri kanssa Postimies Pate päässä useita kertoja viikossa, kun olin kesällä kantamassa postia:) (kyseinen lausu sai muuten viiden viikon pestin aikana useampia versioita)

20/80 | 

Joka sana niiiiin totta! :D Itteeni ketuttaa eniten kirppiksillä ne lastenrattaiden kanssa tupeksijat. Pakkoko ne vaunut on jättää poikittain siihen, missä olis se käytävä?! Samoin tuo hikijuttu on tuttu, aina on joku haisuli samalla myyntipaikalla tonkaamassa :D

Kiitti vaan muuten tuosta postimies Patesta, miulla soi se kanssa päässä mutta niillä pilaversio-sanoilla. Nöyyyyh!

Saara
22/80 | 

Oon todennu myös sen, että jos muuten löytää täydellisen vaatteen, missä olis koko ja tyyli ja hintakin kohdillaan, niin sitten siinä on jossain rintamuksessa tai muualla näkyvässä paikassa joku pinttyny tahra, josta tietää että sitä ei tasan tuu koskaan saamaan siitä irti.

Aiemmille kommentoijille pahoittelut sitte omasta puolestani, että oon yksi niistä jotka jumittaa käytävällä järkyttävän leveiden lastenrattaiden kanssa, mut jos aion käydä ikinä kirppiksillä niin pikkuneiti on tasan rattaissa, eikä pääse itse koskemaan joka posliiniesinettä.

23/80 | 

Minä oon tiekkö tehnyt hintalaputtoman ihanan mekon kohalla niin, että kirjotin kuitin taakse "haluaisin ostaa tämän mekon, mutta hintalappu puuttuu. Otathan yhteyttä" ja sähköpostini ja laittanut nuppineulalla mekkoon kiinni. Mailia tuli seuraavalla viikolla ja parin päivän päästä unelmien mekko oli mun :)

sara
25/80 | 

ainahan voi kysyä kassalta että soittavat pöydän pitäjälle ja kysyvät kys. vaatteen hintaa :)

26/80 | 

Myöskin se on raivostuttavaa, jos löytää jotain ihanaa, mutta se on aivan tolkuttomissa ja järjettömissä hinnoissa. Kirppareiden idea ei mielestäni ole myydä kerran käytettyä vaatetta samaan hintaan kuin se on liikkeestä ostettu.

Joo, ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan joka maksaa.. vaan jää se harmittamaan kun jättää ihanan ylihintaisen tuotteen ihan periaatteen takia.. jos siitä olisi pyydetty järkevää hintaa!

eimii
27/80 | 

Miten joku osaakin kirjottaa näin mahtavasti. :D Tuleeko se sulta luonnostaan vai mietitkö etukäteen tekstiin hauskoja sanoja jne? :D Tuskin, mutta oli pakko kysyä.

siru
28/80 | 

Nää on kaikki niin totta:D Mä oon äärettömän hidas kirppiksillä ja aina jossain vaiheessa ohi menee joku joka on samankokoinen ja -tyylinen. Nousee kyllä aina kauhee tuskanhiki, että nyt se vie kaikki hienoudet!:D Hintalapun puuttuminen on myös klassikko. Ikinä ei puutu hintalappu sellasesta "jaa, ihan kiva. mitäs maksaa"-vaatteesta vaan aina siitä päivä parhaasta löydöstä...

Pippuri
33/80 | 

Mää niiiiin kannatan tota syyhy juttua! :D itselläni aika moneen pokka riittää, joten tota voisi vaikka joskus kokeilla.. mun kirppiskierroksilla tapahtuu usein myön jonkun ihanan vaatteen löytäminen aivan törkeellä hinnalla varustettuna.. ja sit puntaroit onko se sen arvonen.

Ja Posti Pate on paras <3 aamu ani varhain, kun on aika parhain, silloin Pate onnellinen on! Itsellänihän on biisi sekä englanniksi että suomeksi :)

50/80 | 

Voi hih, jokainen kohta on niin totta! :D Samantyylinen kilpailija on ehkä noista pahin, kylmä hiki kohoaa heti otsalle ja alkukantainen kilpailuvietti syttyy liekkeihin kun yrität skannata koko kirpparin nopeasti läpi ennen toista. Hikiset ihmiset ihmetyttää myös, samaten uutta tavaraa kauppaavat kojut ja lastenvaunuilla tuuppivat äidit. Sekä tietysti pahin kombo, hikiset ahdistelijat.

51/80 | 

Mun vakkarikirppiksellä on erillinen pöytä jutuille, joista puuttuu hintalaput eli ko. jutut ei siis ole myynnissä tietenkään. Pitää aina toiseen suuntaan katsoen kipaista pöydän ohi ettei vahingossakaan näe mitään kivaa :D.

wiid
52/80 | 

Haha, niin totta! Sen muutaman kerran kesässä (ja muutenkin vuoden mittaan Tampereella käydessä..) kun Radiolla vain niin saa todellakin huomata että palvelu EI OLE ystävällistä. :D Kerran siellä oli hymyilevä myyjä, se taisi olla harjoittelija..

53/80 | 

Ärsyttävintä RADIOkirppiksellä on kuitenkin se, että kun osuu jollekin hyvälle pöydälle, niin kello lyö kymmentä vaille sulkemisaikaa ja paikasta sammutetaan valot myyjän huutaessa vihaisesti, että paikka menee kiinni. Kun on siellä pimeimmässä ja kaukaisimmassa nurkassa juuri silloin, niin ainoa ajatus on selviytyä pois pimeästä ja löydöt jäävät kirpparille.

54/80 | 

Heip!
Pakko tulla kertomaan, kun sattui jotenkin niin hassu juttu tänään :D Avustin pikkuveljeä(12v.) etsimään netistä itselleen uusia kenkiä. Menin sitten nelly.com:iin, niin pikkuveli huudahti: " En mä niitä mistään Nelliinan vaatehuoneesta halua!" :D Tais mennä pojalla nellyt ja Nelliinat sekasin :)

lukija
55/80 | 

En kyllä KOSKAAN ole nähnyt yhdelläkään kirppiksellä iloista myyjää, tiedä sitten hakeutuuko kirppiksille töihin ne kaikkein yrmeimmät kassaneidit... :D

56/80 | 

Itseäni ärsyttää yleensäkin jos katselet jossain pöydässä jotakin, niin joku muu tunkee samaan pöytään penkomaan. Jollain ruuhkaisimmilla kirppiksillä tätä ei voi välttää mutta jos kirppiksellä on sinä ja se toinen ihminen niin hänen on pakko päästä katselemaan samaa pöytää kuin sinä...

Lisäksi, inhottavaa...myyjät jotka hinnoittelevat tuotteensa vasta paikanpäällä...Itse en koskaan mene penkomaan pöytää jos myyjä on vielä paikalla koska mielestäni se on todella epäkohteliasta mutta mutta...kun sitten tarvii silleen salavihkaa kytätä että koska se myyjä lähtee jos on bongannut jonkun kiinnostavan siinä pöydässä...

Kisu
58/80 | 

Allekirjoitan noista kaikki. Mutta lisään vielä yhden oman inhokkini, aina siellä on joku joka on uinut hajuvedessä/partavedessä ennen kirppikselle lähtöä ja kulkee täysin samaa vauhtia siinä edellä tai jäljessä ja se hajustettu alue on n. 10m sen ympärillä. Pukkaa meinaan vähän migreeniä tai keuhkopöhöä hajusteallergiselle.

59/80 | 

Jes! Joku sanoi olevansa vihainen, kun nyt jäi Patet pyörimään nuppiin. Minä olen iloinen että JOLLAIN MUULLAKIN !SE! :----D Se on meidän neidin yks lempparilaluista :s.

71/80 | 

Toi on kyl kaikista ärsyttävintä, kun joku onnistuu nappaamaan just oman käden alta jonkun vaatteen, jota himoiten katsoo. Ja pahimmassa tapauksessa ostaa sen ja itse jää ruikuttamaan rannalle. Livekirppiksillä ärsyttää se, kun olet ensin katsomassa jossain pöydässä rauhassa pöydän sisältöä ja sitten siihen tulee hirveä lauma muita ihmisiä, jotka tönivät ja tuuppivat. Pahimmillaan löydät itsesi lauman takaa, tuupittuna pois pöydän välittömästä läheisyydestä.

Nekku
73/80 | 

Hahah, juuri tässä vähän aikaa sitten oman paikkauntani kirpparilla bongasin maailman parhaimman syystrenssin ja maailman parhaan arkimekon.. Näin ne samaan aikaan kahdessa vierekkäisessä "karsinassa", ja _juoksin_ suuna päänä niitä päin kädet ojossa.. Joku oli olevinaan tulossa ottamaan trenssiä ihan takanani, ja sanoi ärsyyntyneesti, että aikoi sovittaa sitä ennen minua. Yeah right :D

75/80 | 

Että sinä keksitkin hyvät aiheet!! Ja niin totta, niin totta!
Mutta niin, miks ihmeessä AINA, ihan AINA joku kirppiskiertäjä haisee todella voimakkaasti hielle?

nunu
76/80 | 

se hintalapun puuttuminen parhaista kamoista johtuu yksinkertaisesti siitä, että parhaat jutut myydään tietenkin ensimmäisinä - jos niistä jotain jää jäljelle myöhemmin tulevien nähtäväksi on siellä vain siksi ettei siinä ole sitä lappua, muuten sekin olisi jo mennyt...

77/80 | 

Juuri näin! Hyvin kirjoitettu, hoksattu ja tiivistetty.

Haju(vesi)ongelmaiset häiritsevät muakin välillä niin paljon että on pakko siirtyä ihan kirppiksen toiseen päähän tai peräti ulos asti, mikä tietysti itse kiertelyä haittaa aika paljon.

Ja sitten se valojen sammuttaminen Radiokirppiksellä juuri kun olet tarkastelemassa vaikkapa mustaa mekkoa... Mitäs jos siinä kohtaa sais vaikka paniikkikohtauksen ja alkais huutaa ja vinkua ku palosireeni?

Yhen vielä lisäisin: kirppiksellä ei tarvitse olla paljon väkeä ja siellä silti saattaa olla joissain kohdissa kamala ruuhka. Jos ei ole tädit vaihtamassa kuulumisia vierekkäin ja tukkimassa koko käytävää (mikä ihmeen paikka kirppis on tulla kertomaan siskon-kaiman-lemmikin-emännän häistä?), niin siinä on kaksi eri suuntaan menossa olevaa, mutta samalle kohdalle parkkeerannutta ostoskärryläistä joiden välistä ei pääse, koska eivät osaa sijoittautua lomittain niin että ohi pääsisi pujottelemalla.

kkartio
78/80 | 

Mulla pyörii aina tuo Postman Pat ruotsiksi (ehkä) kaverin keksimillä sanoilla päässä. Varma tie hulluuteen!

UuuLaLaa...
79/80 | 

Juuri kävin radiolla pari päivää sit, ja meni pakoituksi keskellä käytäviä, koska siellä oli eräs "hiukan vain" hieltä tuoksuva nainen. Ja aina kun käänsin kelkkani toiseen suuntaan ja juoksin pois, niin hetken päästä tämä oli taas vieressä. MIten hitossa se edes on mahdollista??! :/ ? Mun päässä Pate soi suomeksi. Kiitos tyttäreni ohjelma-maun.. Postin tuo, postin tuo, postin tuo Pate jokaisen luo... :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu