Saunakamarin sisustuksen suhteen päätin jo alkutekijöissä että etsin sinne sisustustavarat pääsääntöisesti kirppiksiltä. Pääsääntöisesti siksi, että tyynyjä ja vilttejä en pysty ostamaan käytettyinä, ne ovat jotenkin puistattavia. En ole mikään pöpökammoinen noin muuten, mutta olen ihan vakuuttunut että kirpputorityynyjen sisällä elää jokin hyönteisyhdyskunta. Kirppuja vähintään. Kumma kyllä antiikkisohvan ostaminen ei kauhistuta ollenkaan, vaikka siinä on periaatteessa ihan sama mahdollisuus. Mutta sohvan suhteen pääsee yleensä haastattelemaan myyjää ja katsomaan missä oloissa sitä on säilytetty, tyynyjen alkuperä itsepalvelukirppiksillä taas on tuntematon. Pöpökammon lisäksi minulla on jonkinlainen takaraja tälle projektille, haluan saada valmista ennen talvea. En voi ikuisesti odotella oikeanlaista verhotankoa löytyväksi käytettynä.

Eli saunakamarin sisustustavarat. Päätimme että tummien seinien ja lattioiden pariksi tulee kultaa, kuparia ja muita metallisia sävyjä, ja värit saavat olla voimakkaita ja syviä. Nämä taulut on kerätty eri kirppiksiltä lähikuntien alueelta ja peilin löysin halvalla nettihuutokaupasta.

Kynttelikkö painaa kuin synti! Ajattelin sitä lähinnä koristeeksi, mutta jos haluaa tunnelmaa niin miksei tökkää kynttilöitäkin paikoilleen.


Tuo aivan mielettömän hieno suuri kuparinvärinen DeLaval on merkistä(kin) päätellen ihan oikea lypsyastia. Mutta en tiedä miksi se on noin upean värinen, kai maatalouden välineistö on pääsääntöisesti vähän arkisempaa. Ajattelin siitä sateenvarjotelinettä tai istutusruukkua jollekin puulle, se on niin painava että toimisi kumpaankin tarkoitukseen.Olen ikuisuuden haaveillut vihreäkupuisesta vanhasta lukulampusta ja nyt vihdoin! Vihreä lasikupu luo melkoisen tunnelmavalon, sen lisäksi että valaisin on hieno sisustuselementti ihan sellaisenaankin. Tämä löytyi Urjalan Wanhasta Marista.


Näistä pitäisi nyt sitten alkaa hahmottamaan näillä elementeillä huoneeseen sopivaa tunnelmaa. Taulut ja peilin nostin jo seinälle, muiden tavaroiden kanssa pitää vielä vähän ihmetellä. Sitten puuttuu vielä verhot, matto ja korkea jalkalamppu. Ainakin. On näköjään ihan mahdollista shopata tyhjään huoneeseen haluamansa sisustus myös kirppikseltä, vaikka silloin ei voikaan marssia "kuin Ikeaan kauppalistan kanssa". Parin euron löydöt ovat parhaimmillaan uniikkeja, ja ainakin takuuvarmasti persoonallisia. Kirppiksillä myös kokee huikeaa löytämisen iloa, se on ihan eri asia kuin marssia rahatukon kanssa kauppaan. Seuraavaksi marssin rahatukon kanssa kauppaan ja hankin tekstiilit missä ei ole pöpöjä :D Ja verhotangon. Ihan kaikkea ei löydä kirppiksiltä, eikä tarvitsekaan. Sekoitus uutta ja vanhaa toimii oikein hyvin.

Kommentit (13)

Janika
3/13 | 

Mun siskolla taitaa olla just myynnissä tuollainen peili. Jos siis on tarvetta toiselle, niin laita vaikka sähköposti.

NENNA
5/13 | 

Saako teille tulla yöviereilulle tähän kamariin? :D No ei, mutta heti tulee mieleen, että tuolla varmasti näkee nostalgisia ja värikkäitä unia! Kerrassaan siis ihana! Sinulla on silmää! :)

6/13 | 

Kirpparit on kyllä varsinaisia aarreaittoja. Olen aina tykännyt kierrellä kirppiksiä, mutta nyt muutettuani uuteen ja isompaan, "oikeaan aikuisten asuntoon" (:D) homma meinaa lähteä lapasesta ihan täysin. Nyt kun on oikeasti mahdollista tehdä asunnosta oman näköinen ja kiva, niin päässä tuntuu olevan oikea ideaähky, tarvitsisin varmasti 300 neliöisen kartanon, että saisin kaikki ideat toteutettua :D

atomi
7/13 | 

Tosi hienoja kapistuksia oletkin löytänyt kirpparilta. Sulla on kyllä ennakkoluuloton ja omaperäinen sisustustyyli. Kävin kerran, kauan sitten, erään mustalaisperheen kotona ja täytyy sanoa, että sisustus oli hyvin samanhenkistä kuin sinullakin. Kattokruunut vaan kilisivät kun heimottaret kopisivat korkkareissaan ja samettihelmat suhisivat itämaisilla matoilla. Tapetit olivat kultakoristeiset. Siellä tuli kyllä jotenkin rokokoo-olo. Teidän saunakamari on jotenkin mystinen.Ihan hyvässä mielessä.

Noxu
8/13 | 

Tuo DeLavalin pömpeli on kannukoneen astia. Tuon väristä en ole nähnytkään, nykyisin ovat useimmiten muovia(onneksi!). :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011