Koska Nöpö on paljon söpömpi ja karismaattisempi kuin minä, se ansaitsee vähintään oman katsauksen vuodelta 2010. Kissan vuoteen on kuulunut paljon omistajan itkua ja hätäilyä, miljoona rutistusta ja hymyä, sekä nenän upotusta vastustelevan karvahanurin turkkiin. Oma kissa tuoksuu niin suloiselle.

Alkuvuodesta katti pääsi vielä nauttimaan luontaiseduista viili- ja jogurttiaddiktoituneen emäntänsä kanssa. Kukaan ei heittänyt viilipurkkia roskikseen, ennen kuin Nöpö oli päässyt maistelemaan reunoja.


nöpö

nöpö

Kesällä oltiin hurjia metsäkissoja ja mökkeiltiin. Täytyy sanoa, että Nöpön (osittain) norjalaisen metsäkissan geenit eivät juurikaan tule esiin, kuin korkeintaan pörröisen turkin muodossa. Kissa ihmettelee silmät soikeina kaikkea mahdollista ulkosalla ja suhtautuu hyvin epäluuloisesti ruohikkoon.


p21

p21


p1

p1

Ja kun oli selvitty hurrrrjasta villistä luonnosta, kävikin ilmi, että Nöpö on iCat eikä mikään eräjorma. Citykissa viihtyy parhaiten macin päällä, f*ck ruohikko :D


p4

p4

Kesällä ilmenneen tassutulehduksen jälkeen karvahanurin elämä onkin sitten ollut melkoista itkufestaria. Siis omistajan puolelta. Ensin ilmaantui omituista ihottumaa päänseudulle ja pikkuinen joutui erikoisruokavaliolle. Eläinlääkärillä istuttiin pari kertaa viikossa. Lopulta poistettiin hammas ja golfpallon kokoinen paise.

Paitsi että ensin meidät oli säikäytetty kuoliaaksi potentiaalisella syöpäkasvaimella. Eläinlääkärikin vaihtui Pirkkalan puolelle, koska uskoni paikalliseen eläinlääkäriin romahti täysin. Siinä vaiheessa kun olin viemässä kissaa jo mahdollisesti lopetettavaksi ja Oivan eläinlääkäri ensimmäisellä vilkaisulla kertoi kyseessä olevan ihan vain paiseen, olin valmis rutistamaan Unna-lääkärin lyttyyn. Nöpö ei ikinä enää mene mihinkään muualle hoitoon.

Poskikarvat ajeltuna dreeni poskessa Nöpö näytti melko hurjalta. Ajalta ei ole kuvia, koska en yksinkertaisesti pystynyt kuvaamaan kissaa niin surkeassa tilassa. Ja sitten kun leikkaushaavat olivat parantuneet, katti pääsi vihdoin pesulle. Turkista piti saada pois kaikki lääketahmat ja muut jäänteet.  


p3

p3

Mutta kyllä elämä hymyili pesusta huolimatta kissallekin, kun pääsi kauluksesta eroon ja sai puhtaan karvapeitteen taas omaan hallintaansa.


f8

f8

Pitkin syksyä vaihtelevasti kestänyt kaulurielämä oli jouluna jo melkein takana, mutta edelleen eliminaatiodieetti jatkuu yrityksen ja erehdyksen kautta. Poissa ruokalistalta on ainakin possu. Seuraavaksi kokeilussa kala.

Jos teillä on jakaa kokemuksia potentiaalisesta ruoka-aineallergiasta kissalla, kertokaa ihmeessä. Meillä on dieetin jälkeen vuorossa koepalojen ottamiset, jos iho-oireet jatkuvat. Atopiakin on epäilyslistalla. Mutta toisaalta erikoisruokavalio on auttanut niin paljon kutinaan ja ihottumaan, että jotan tekoa ruuallakin asian kanssa taitaa olla.

Hieman surkea vuosi Nöpöllä, mutta kyllä se tästä. Pirteä ja aktiivinen tuo pikku höppänä on onneksi ollut koko ajan, ei edes silmän hetkellinen katoaminen paiseen alle tuntunut hidastavan vauhtia! En ole pystynyt kirjoittamaan kissan elämästä juuri mitään koko syksynä, koska olen ollut huolesta soikeana ja harvinaisen itkuherkkänä. Minua pahempaa (kissan puolesta) vetistelijää saa todella hakea. Nyyhky numero yksi täällä näin.

Kommentit (70)

MilWa
1/70 | 

Tunnen ainakin yhden koiran joka vehnälle allerginen. En tiedä kyllä hirveästi näitä allergiajuttuja eläinten puolesta, omasta takaa niitä löytyy jo tarpeeksi :D Mutta tsemppiä oikean ruokavalion löytymiseen! :)

Hertta
3/70 | 

Missä muodossa annatte ruokaa Nöpölle? Ihan lihaa suoraan, purkkijuttuja vai raksuja? Tuli mieleeni, että raksuissa on niin kauheesti viljaa, jota kissa ei tarvitse oikeastaan mihinkään, ja se saattaa ärsyttää suolistoa, bakteerikannaton suolisto taas aiheuttaa iho-ongelmia. Ihmisatoopikoillakin viljaton ja maidoton ruokavalio parantaa eloa ratkaisevasti, joten miksei myös kissalla... Nöpön suolisto on varmaan muutenkin ollut kovilla, jos lääkekuureja on ollut paljon. :( Kannattaa myös oikeasti tutustua barffi-ruokavalioon, jos se ei ole vielä tuttu, eli lyhyesti lihaa ja tuoreita luita, sellaista ruokaa, joka vastaa kissan oikeaa ruokavaliota eli hiiriä ja pikkulintuja. Kuulostaa ehkä alkuun hankalalta, mutta kun rutiinit on saatu kohdilleen, niin tuloksena on kiiltäväturkkisia, terveitä ja reippaita kotikissoja, eikä se ole vaiva eikä mikään.

Voimia ja reippautta teille kaikille, ja toivottavasti löytyy ratkaisuja! Ja Nöpölle poskirapsutuksia!

Salisha
4/70 | 

Hyvä, että Nöpö on pysyny reippaana huolista huolimatta! Kyllä täälläkin sydän hyppää kurkkuun joka kerta kun jotain pientäkään poikkeavaa näkyy kissoissa. Vanhempien kissa selvisi autoimmuunisairaudesta, mutta kasvain vei kollin, onneksi muut on selvinny pienemmillä vaivoilla.

Vanhemmilla on myös Nöpö niminen jo 9 vuotias tyttö, norjalaista verta siinäkin kissassa :) Tosin se on aito maalaiskatti :D

7/70 | 

Voi nyyhkis tuota viimeistä kuvaa, niin luppana otus. Nöpsyllä on ollut rankkaa, mutta kyllä se siitä. Mulla ei ole antaa apuja ruokavalio-ongelmiin, mutta isot tsemit lähetän ♥!

8/70 | 

Awww... Nöpö on niin söpö. Kissat on ihania ja paljon seurallisempia kuin usein kuvitellaan. Meidän kissalla ei ole vielä tullut ensimmäinenkään elinvuosi täyteen, mutta jo nyt se on täysivaltainen ja erityisen rakastettu perheenjäsen :)

nipaliina
9/70 | 

Meillä on ainakin auttanut vehnän poisto ruokavaliosta. (lähes kaikki kissanruoat sisältää vehnää) Ongelmana tosin ei ole ollut ihottuma, vaan vatsavaivat.

hipsu
10/70 | 

meidän koira on kanssa vehnäallergikko. kissoista en tiedä mitään, mutta kokeilisin sitä ensimmäisenä!

Yks Ellu
12/70 | 

Kissat on maailman ihanimpia, söpöimpiä, eläimiä <3 Tosi kurja, että Nöpöllä on ollut noin hankala vuosi eikä vieläkään olla ns. kuivilla! Voimia teidän perheeseen :)

15/70 | 

Mikäköhä joissain eläinlääkäreissä on kissoja kohtaan? Varsinkin sekarotuisia?

Meillä vanhaukko, Ville 15v alkoi saamaan turkkiin takkuja ja laihtui jne. Todettiin kilpirauhasvaiva ja saatii lääke. Lääke tosin kuukauden jälkeen sai kisun oksentelmaan jne. Lääkärissä sanottiin, "ettei muuta lääkettä vaivaan ole, sori". Mentiin sitten vielä toiselle lekurille varmuudenvuoksi.

..ja kappas. Meille kerrottiin toisesta lääkkeestä ja vielä parista muusta hoitomuodosta, jos lääke ei sovi. Nyt toista lääkettä annettu ja kisu voinut tosi hyvin ja on villi ja siloturkkinen kuin pentuna! :)

Ihmeellistä touhua joiltain eläinlääkäreiltä. :(

Meillä on kolme kisua ja uskallan kyllä sanoa, että jos kissan on kuoleman sairas, ei se noin iloisena rohnöttele kuvissa, puske tai tule lähelle. :) Meidän yksi kissa kun sai vatsatulehduksen raasu vain makasi nurkissa piilossa ns. kaikki raajat masun alla, ei tollee Nöpösti revitellyt. =)

viiru
16/70 | 

Mun tädin kissalla on kala allergia, niin hassulta kun se kuulostaakin, joten senkin poistoa ruokavaliosta kannattaa kokeilla.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
17/70 | 

Gaah olen niin hukassa kun en vielä toistaiseksi ainakaan pysty vastaamaan kommentteihin suoraan :D

Venhäallergiaa epäileville, nöpö syö tällä hetkellä Royal Caninin allergianaksuja, joka toimii pohjana eliminaatiolle ja ruoka-ainetestaukselle.

Barffaus ei tuon ronkelin kanssa tule kysymykseen, testattu on :D se suurinpiirtein sylkäisee kuppiin ja omistajan päälle, jos yrittäkään ehdottaa raakoja sisäelimiä tai lihaa.

Kypsytettynä onneksi kuitenkin kelpaa, että pystyy kokeilemaan eri lihoja.

Lääkekuureja ja kortisonia ei onneksi tällä hetkellä tarvita, kun päästiin leikkaushaavasta eroon ja nuo naksut auttoivat jo sen verran paljon.

Mari, Simon`s cat on ihan paras :D etenkin ne videot! Ja Kirjastokissaa olen pyöritellyt käsissäni monta kertaa, mutta epäillyt sen olevan liian "jenkki". Ehkä se pitäisi sittenkin lukea :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Jhajsjs
18/70 | 

Kissani olivat ilmeisesti allergisia viljatuotteille. Asiaa ei koskaan varsinaisesti tutkittu, mutta kissoilla oli tapana oksennella ainakin kerran viikossa (ei karvapallo-oksennuksia), kun ne vielä asuivat vanhempieni luona. Kissojen muutettua luokseni tilasin netin kautta (zooplus.com) markettikissanruokien ja viljaraksujen tilalle kunnon sapuskaa. Oksentelu on nyt tiessään, kun ruoka on oikeasti lihapitoista! Toinen kissoistani eli ennen lähinnä vain raksuilla, mutta nyt siitä on tullut vannoutunut purkkiruoan ystävä. Hankin myös viljattomia raksuja ison säkin (niissä on kuitenkin joitain yrttejä) - yllätyksekseni raksuja viimein syödään vain oikeaan nälkään, eikä mihinkään herkkunälkään. Tavoitteena on myös saada toinen kissa laihtumaan.

Hienoa, että kissasi ulkoilee valjaissa! :) Toivottavasti kissoista ja valjaista tulee tutumpi yhdistelmä lähivuosina.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
19/70 | 

Sirpa, mulla alko ihan tosissaan palaa käpy treen eläinlääkärissä, kun kissan naama näytti kauhugalleriasta revityltä, silmä näytti pullahtavan ulos ja lopulta painui paisuvien kasvojen poimuihin, ja mulle sanotaan vaan että no voivoi, tuu takaisin jos pahenee!! Kolme kertaa kävin parin päivän välein uudelleen näyttämässä että juu-u, paheni, mitäs nyt tehdään ja aina sama juttu, no tuu takas jos vielä pahenee. Luojan KIITOS pirkkalan eläinlääkärille, että tiesi mitä tekee ja nyrhäsi kissan naamasta pari desiä mätää pois ja tadah, parantui.

Vaikka nöpö olikin pirteä, sen naama oli sen näköinen että oli hyvin selvää, että sellaiseksi se ei voi jäädä tai jäädä odottelemaan josko parantuisi. Silmä katosi kokonaan ja silmän limakalvot turposivat parin sentin verran ulos silmästä. Ja sitten käsketään odottaa että josko vielä vähän pahenee argh!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

maarit
21/70 | 

Voi kissat on niin ihania! Meilläkin on kaksi. Muikku ja Nuuska ovat veljeksiä ja monet elämät on heilläkin jo käytettynä, aika kovan onnen kissoja hekin tänä vuonna ovat olleet ja kissasairaalan päivystyksessä ollaan istuttu varmaan 20 tuntia yhteensä.

Toinen kissa meinasi kuolla kun hännästä leikattiin syöpäkasvain ja toinen tipahti tiskipöydältä selälleen ja takajalat halvaantui hetkeksi, mutta nyt kuitenkin jo kävelee aika normaalisti. Kovasti täytyy vain jumppautta kissan jalkoja ja tehdä esteratoja että motoriikka palautuu. Pipetillä ruokittiin viikko ja tuntui kun olisi tullut vauva taloon, mutta on ne vain niiin niin rakkaita ja ihania persoonia molemmat maatiaiset että kyllä niiden takia tekee melkein mitä vain.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
23/70 | 

Maarit, alkoi hymyilytämään tuo kissasi putoaminen (vaikka kyseessä ei siis olekaan naurun paikka) koska meillä on nöpö onnistunut tasan samassa taiteilussa :D se reppana venäytti selkänsä hypätessään metrin (!!) korkeudelta ja kaksi viikkoa meni kantaessa kissaa laatikolle, ruoka-astialle ja sitä rataa, reppanan takajalat eivät toimineet lainkaan. Mutta kyllä se siitä(kin) pinnisti itsensä jaloilleen (3 viikossa oli tuo homma kunnolla ohi ja kävely normaalia) ja selvittiin säikähdyksellä. Ja Nöpön vuosien takaisen vatsaleikkauksen jälkeen syötin sitä ruokageelillä (hierottiin ikeniin) ja pipetillä vettä tippa kerrallaan, kun mikään ei pysynyt sisällä. Mutta sama se, minä taivun kanssa ihan mihin tahansa, että katilla on kaikki hyvin :)

Tsemppiä teidän veljeksille!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

24/70 | 

voi raukka! sekä nöpö-raukka että sinä-raukka, se on ihan kamalaa ku omalla lemmikillä on joku hätänä. ei voi kertoa sille että mikä on, tai että kohta helpottaa. ite olin itkun partaalla jo ku meijän hani oli rokotettavana ja se oli illalla vähän kuumeinen. mökötti pää seinää päin jossain kolossa vaan surkeena. ja joskus sain jännittää jotain meidän koiran (asuu porukoilla) leikkausta, mut onneks se meni hyvin. toivottavasti nöpö paranee pian!

25/70 | 

Voi Nöpöä, toivotaan, että ensivuodesta tulee sitten vuorostaan superhyvä kissanvuosi! Unna on hoitanut myös mun haukkuja ja on ihana lääkäri!

Elina
26/70 | 

Mulla kesti kaaauan tajuta mikä teki mun toisesta kissasta niin vatsavaivaisen ja oksentelevan, nimittäin sellaset kissanruoat joissa on geeliä/hyytelöä. Loppui ongelman kun aloin syöttämään Almo Naturea, suosittelen!

iida
27/70 | 

ei nyt liity kissoihin, mutta meillä oli japanin chin - koiralla (joka on kylläkin melkein kissankokoinen) tosi paljon noita ihoongelmia. epäiltiin hiivaa ja sientä, mutta lopulta selvisi koepaloissa 27 - ruoka/heinä allergiaa. ainoa liha jota voi syödä on possu ja ankka. kaikki heinätkin aiheuttavat allergiaa ..

Lili
28/70 | 

Meidän kissat on yliherkkiä lähes kaikelle mutta kana kelpaa. Sillä siis mennään lähes koko ajan. Ja tietysti jos vaan viitsii niin eläinlääkäristä saa laadukkaita naksuja sekä herkille että pulleille pirpanoille :D

Lini
29/70 | 

Tunnen tuskasi. Minun oli pakko tulla jättämään kommentti, sillä aihe liippaa omaa elämääni niin läheltä.

Meidän kisulla on useita ruoka-aineallergioita, minkä vuoksi se syökin nyt vain Royal Caninin Hypoallergenic -nimisiä raksuja, ja tulee syömään oletettavasti koko loppuikänsä. Kiellettyjen aineiden listalla ovat porsaanliha, kala, ankka, tomaatti, maissi ja kaura. Kaulurin kanssa on eletty jo yhteensä puoli vuotta, kahdessa eri pätkässä onneksi.

On niin raastavaa, kun oma rakas lemmikki on huonona eikä itse voi tehdä muuta kuin seurata vierestä. Eläinlääkärillä käyntikään kun ei aina välittömästi auta. Tällä hetkellä odottelemme, että iholle laitettavan rasvalisän aiheuttama allerginen reaktio loppuisi. Mokoman aineen kun piti muka olla vielä allergisoimatonta, mutta tässä sitä taas ollaan.

Voimia sinulle ja pikaista paranemista Nöpölle! Kyllä se siitä, usko pois. Ja jos tuntuu siltä, että turvallisia ruoka-aineita ei meinaa löytyä, kannattaa pysytellä siinä, mikä aivan taatusti Nöpölle sopii.

Terhi
30/70 | 

Voi Nöpsöä :(

Meillä rapsutteluongelma hävisi 7 vkon antibioottikuurilla :/ Isoimpana syyllisenä (allergian lisäksi) oli mycoplasma-tartunta, joka voimisti allergiaoireita erityisesti kesäisin.

Kissamme on siis allerginen kalalle, viljoille, heinille, ja muutamalle muulle siitepölylle.

Neitokainen ei suostu syömään nappuloita, joten meillä mennään pelkällä naudanlihalla :D

The Lady Jessica
31/70 | 

Onko allergiatestit tehty? Meillä toinen koira on allerginen varastopunkille, joten kuivaruuat eivät sovi ollenkaan.

Koira on myös atoopikko, korvat ja tassut tulehtuvat säännöllisesti. Ruokavaliossa on rasvalisänä Kennelrehun lohiöljyä ihon hoitamiseksi.

32/70 | 

Voi sinua ja Nöpöä! Eläinten ruoka-allergioista en osaa sanoa muuta, kuin että kokeilemalla ne parhaiten selviävät. Toivon oikein kovasti että Nöpönen saadaan ehjättyä ja että emäntäkin voi rauhoittaa kyynelkanavansa. Huoli omasta pörröisestä ystävästä on monesti aivan mieletön. Onneksi löysitte hyvän lääkärin! :)

Jenni
33/70 | 

Voi, onpa Nöpöllä ollut koettelemuksia, mutta onneksi voi paremmin jo!

Mulla on kaksi Maine Coonia. Ensimmäiselläni oli pennusta lähtien koko ajan vatsa löysällä ja korvavahaongelmaa, kunnes tajusimme kyseessä olevan vilja-allergian, en ole varma mikä/mitkä viljat, mutta nyt viljattomalla ruokavaliolla menee hyvin.

Kissamme ovat pennusta asti saaneet Royal Caninin kuivaruokia, pieninä penturuokaa, nykyään vain Maine Coon-nappuloita. Rinnalla annamme kerran päivässä märkäruokaa (Almo Nature, Feline Porta) tai keitettyä kanaa, lihasuikaleita, possun sydäntä. Kun eka kissamme oli pentu annoimme silloin tällöin myös markettimärkäruokia, joissa oli viljaa. Ihmettelimme vaan kissan herkkää vatsaa, kokeilimme muutamia eri laatukuivaruokiakin, kunnes vihdoin tajusimme jättää nuo viljapitoiset märkäruuat pois.

Positiiviset tulokset hiekkalaatikolla oikeasta ruokavaliosta näkyivät vasta monien kuukausien kuluttua, eli täytyi jaksaa odottaa, että ruokavalio auttaisi. Näin jälkikäteen, kun muistelen, niin oli aika raskasta pestä pitkäkarvaista kissaa joka hiekkalaatikkokäynnin jälkeen...

Kissani vatsan tultua kuntoon, olin vielä muutaman kerran niin hölmö, että menin antamaan pussin jotain pikaisesti lähikaupasta nappaamaani märkäruokaa ja jo tuosta kissojeni puoliksi syömästä annoksesta oli kissaparka taas ripulilla viikkoja. Mutta nykyään on tiukka linja ruokien suhteen ja kissa voi hyvin.

Kannattanee jatkaa Nöpön kohdallakin riittävän pitkään tuota dieettiä aina yhtä ruoka-ainetta testaten. Uskon, että ruokavalion vaikutus iho-oireisiinkaan ei näy viikoissa. Ja olet varmaan lukenut myös kissannamien tuoteselosteet, jos Nöpö niitä syö?

Voin vielä vinkata hyvästä eläinlääkäristä, Etelä-Tampereen Eläinklinikan Virpistä, muille emme menisi :)

gepa
34/70 | 

Hei, et haluaisi tuon pirkkalan eläinlääkäripaikan nimeä? Ja paljonko maksaa perustarkastus? Pitäisi viedä tuo meidän karvapallero lääkäriin enkä oikein tiedä mikä paikka olisi hyvä.

maarit
35/70 | 

Joo kissa tippuu tiskipöydältä ja halvaantuu. Se on tippunut kerrostalon partsiltakin (toka kerros) nurmikolle ja naarmuakaan ei tullut mutta sitten toheloi tiskipöydällä ja voi hitsi sitä huutoa ku sitä sattu tosi paljon.

Ja meille hirveä säikähdys että mitä kävi.

Toinen oli ihan parka, mutta ihmeen kaupalla jalkoihin on palautunut liikettä ja nyt kävelee vähän pihtipolvisesti ja pääsee myös jo sohvallekin hyppäämään ja toinen kisu käy välillä häntää nuolemassa.

Hauska kuulla että on ihan samanlaisia tohelokissoja. :))

Heidi
36/70 | 

Pirkkalassa on toinenkin loistava eläinlääkäri, joka on aika paljon edullisempi kuin Oiva. Siellä oon käyttänyt kaikki koirat ja kissat lähes aina. Veterissä Treella oon saanut sellasia kauhukokemuksia, että sinne en suosittelis kyllä kenenkään vievän lemmikkejään! Mm. koiralla oli muka kurkkutulehdus, syötettiin viikko antibiootteja ja toiselle eläinlääkärille, ja olikin syöpäkasvain. Mutta tuosta Pirkkalan eläinlääkäristä (Sirpa Kolehmainen nimeltään siis), niin ainoa huono puoli siinä on se, että se on jossakin todella perämetsässä :( Mutta jos auto on, niin eihän se sitten haittaa.

emmi
37/70 | 

Tosi ikävää Nöpön oireilut, toivottavasti oireiden syy löytyy kokeilemalla eri ruokia eikä koepaloihin asti tarvisi mennä.

Oiva ja varsinkin Unna ovat ihan parhaita. Huonojen lääkäreiden kautta mekin löydettiin Pirkkalaan eikä vaihdeta enää ikinä.

Meillä Pikkujätkä koira on allerginen lähes kaikelle. Syödä voi vain kanaa, kalaa ja erityisisä hypoallergianaksuja. Oireina oli mahan sekaisin menon lisäksi iho-oireet. Allergiasoivat ruoat löydettiin koesyömällä kausittain eri ruokia.

Paljon terkkuja Nöpölle ja tsemppiä! Kyllä se oikea ruokavalio vielä löytyy! :)

Ann
39/70 | 

Hei, suosittelen golden eagle viljatonta raksua, maistuvaa kissalle ja vähentää allergiaoireita monilla. Ja mikä parasta ei aivan sikamaisen hintaista kuten esim ylimainostettu royal canin.

Liina
40/70 | 

meillä sama rumba menossa, mutta koiran kanssa. selkeästi raskainta lemmikin ottamisessa on se, kun karvapallo voi huonosti eikä sitä voi auttaa, joten jaan tuskasi. tsemppiä - itse olemme eliminoineet jo ruokavaliosta lehmän.

Chatte
41/70 | 

Nöpö on kyllä todella sulonen! :)

Osaatko muuten sanoa, että paljon tiellä menee kuukaudessa rahaa kissaan? Meinaan kissan ruokia ja hoitoa ja mitä kaikkia kuluja nyt onkaan? Olen vakavasti harkitsemassa kissan ottamista toverikseni, mutta en yhtään tiedä, että millaisiin kuluihin pitäsisi varautua..

Kris
42/70 | 

Voi että... eläimen sairastaminen on kauheaa, tiedän kokemuksesta. Koiranpennulleni määrättiin allergikon ruokavalio, joka ei auttanut tulehduskierteeseen. Lopulta kokeilemalla huomasimme, että tulehdukset paranivat, kun kaikki maitotuotteet (piimä, kermaviili ja raejuusto, joita kovasti oli suositeltu) poistettiin. Paljon voimia ja halauksia teille - toivottavasti Nöpön vaivaan löytyy pian ratkaisu.

43/70 | 

Hei Nelliina, päätikin minä kerrankin kommenotida, kun eläinasiat on lähellä sydäntä täälläkin. Tamperelaisena tiedän toki Unnan ja olen ikuisesti katkera, että hän siirtyi Hakametsän eläinlääkäriasemlta sinne Pirkkalaan! Tietty voitais me kans autoilla sinne. ..Unna on paras!

Ja ihana kuulla, että Nöpöllä on nyt kaikki hyvin! Toivotaan että jatkossa kans. Täähän on yhtä lailla Nöpön ku sunkin blogi, ainakin mulle ;) Ja mulla on kans itku herkässä, jos elukoilla on jotain. Usein herkempänä ku ihmisten suhteen.

44/70 | 

Entinen kissani Wanda oli allerginen kalalle. Sekin ilmeni ihottumana lähinnä pään alueella. Ensin suljettiin pois korvapunkit ja muut iholoiset. Ihottuma, kutina ja raapiminen aiheutti pahimmillaan sellaisen turvotuksen että kissaparan silmät muurautuivat melkein umpeen ennenkuin syyllinen löytyi. Ihan yrityksen ja erehdyksen kautta sekin allergia haettiin ruokavaliolla. Ja sitten kun kala oli poistettu ruokavaliosta niin katti oli entistä ehompi ja allergiakin asettui nopeasti.

emmis
45/70 | 

harmi että kisallesi on käynyt non. :(. mutta hyvää vuotta nöpölle ja niinalle

emsi
46/70 | 

Suosittelen vaihtamaan tosta RCn ruuasta pois.. Vaikka onkin hypoallergiaruokaa, niin sisältää mm. maissia & soijaa, jotka eivät kuulu kissan ruokavalioon ja herkästi allergisoivat. Samaten kuin erilaiset varastopölypunkit joita on kaikissa raksuissa.

Mikä estää kypsentämästä lihaa jos se sellaisenaan kelpaa kissalle? Siitä on myös helppo siirtyä vaiheittain myös raaempaamkin. On myös monia tapauksia joissa nappularuokaa syönyt lemmikki on allerginen esim. naudalle, mutta raakaruokaan (tai vaikka kypsennettyyn lihaan) siirryttyä pystyykin syömään.. Kuivaruokien ainesosat kun eivät aina ole niin kovin laadukkaita.

Lähes kaikki kissat nirsoilevat aluksi uudelle ruualle, liha on kuitenkin melkoisen erilaista kuin nappulat.. Lisäksi ne voivat alkuun aiheuttaa myös tottumattomassa vatsassa ongelmia erilaisten sulamisaikojen yms. takia.

t. eräs joka on itse samojen ongelmien kanssa tapellut ja kauan, kunnes opetin kissan syömää lihaa ja pikku hiljaa oli ongelmat takana.. :)

Iiris
47/70 | 

Heipsan,

olen kuullut että kissalla on ollut ihottumaa nenän / kuonon (mikä tää on kisulla) seuduilla, joka osoittautui hiivatulehdukseksi nenässä. Kisulia käytettiin samalla eläinlääkärilla ja tehtiin samaa, suljettiin ruoka-aineita pois eikä mikään auttanut, lähinnä paheni pahenemistaan. Kävi päivystyksessä sattumalta toisella lekurilla, joka päätti kokeilla hiivalääkitystä pahannäköiseen nenään ja sillä lähti iho-oireet. Tämä on tietenkin vain yksi vaihtoehto monista. Tsemppiä kisulle ja omistajille!

Nesku
48/70 | 

Omistan ihottumakissan, karvattomia laikkuja löytyy,mutta muuten tuntuis olevan kunnossa.Entiset omistajat vei kissan lääkäriin ja ilmeisesti kyseessä on kala-allergia tms.Ainakin jos ostan ruuat eläinkaupasta ja sellaista ruokaa mikä olisi lähimpänä kissan luontaista ravintoa,esim. riista, on ihottuma vähentynyt.Sillä on hirveät lääkkeet, joiden sivuvaikutuslista hirvittää.Olen miettinyt jospa kyselisi vähän vaihtoehtoja tälle lääkkeelle.On kamalaa kun karvapallolla on hätä.Ja kissat muuten tuoksuu hyvälle, ne kaikki =D

Lm
49/70 | 

Mun nyt jo edesmenneellä kissalla oli jo myös joku ihotauti. Hilseilevää ihottumaa pitkin selkää ja hännänjuurta. Eläinlääkärissä rampattiin ja ruoka vaihdettiin vain eläinlääkäreiltä saatavaan viljattomaan raksupussiin. Kahta makua taisi olla, valkoinen pussi, violetit tekstit muistaakseni. Mutta ei niistäkään juuri apua ollut. Lisäksi kissan hengitys rohisi kuin sillä olisi ollut jatkuva nuha.

Vika oli kuitenkin silloisessa asunnossani. Kun muutin kyseisestä kerrostaloasunnosta omakotitaloon kaikki oireet hävisivät! Samaisessa asunnossa silloinen mieheni sairastui astmaan ja hänenkin oireet helpottivat muutettuaan pois mun luota. Mä ja toinen kissa selvisimme oireitta. En tiedä mitä siellä oli, mutta kissa parani kun pääsi sieltä pois. Toivottavasti Nöpön oireet selviävät, tsemppiä!

50/70 | 

Ymmärrän itkusi ja huolesi täysin! Meidän pojista Hänksillä on siis diabetes eli pistos 2 kertaa päivässä, verensokereiden mittausta usean kerran päivässä ja erityisruokavalio eli pelkästään diabetes pussia ja papsuja. Tämän lisäksi Hänksillä on myös krooninen haimatulehdus. Silmällä taasen on kastriitti, maha/suolisto vaiva joka vaatii kortisoni pistoksen 8-12 vkon välein, aina kun kissa alkaa oksentelemaan ja sen turkki menee huonoon kuntoon. Kortisonin lisäksi lääkkeenä on erikoisruokavalio eli kastriittipussia ja papsuja pelkästään. Huoli ja murhe on koko ajan läsnä, heti kun jotain "normaalista" poikkeavaa ilmaantuu, iskee paniikki ja itku :/

Ihanaa että Nöpö parantui hyvin ja uskon ratkaisun löytyvän ruokavalion muutoksella. Vehnä ja riisi ym. vastaavat aineet aiheuttavat usein allergiaa ja ihottumaa, ihan kuten Hertta asian kertoi. Hänksi kärsi pienistä paiseista ja ruvesta ennen ruokavalion muutosta/diabetestä ja nyt kun ruokavalio on uusi, turkki on parempi kuin koskaan eikä allergiaa ole ilmennyt.jos Nöpö ei suostu syömään raakaa lihaa tms. kannattaa ne keittää tai kypsentää mikrossa. Meillä teki näin kauppansa varsinkin seiti ja kana :)

Tonneittain terveyttä ja hyvää oloa teille molemmille, Nöpö rokkaa <3

51/70 | 

Pätkiksen parin vuoden takaisen virtsakideongelman ja viime kesäisen virtsakiviongelman ja leikkauksen ollessa vallan tuoreessa muistissa (ja Sinnin edelleen jatkuvan, turkkiin melko pahastiki heijastuvan, koirastressin) voin hyvin uskoa, että huoli on ollu suuri. :( Meilläki vaihettiin Oulussa lekuria justiinsa siitä syystä, ettei "kantapaikassa" oltu yhtään selvillä siitä miten elukoita kuuluu tutkia. Tai noh, liekö halusivat vaan rahastaa ja tahallaan teettivät turhia kokeita (tästä saatiin vähän viitteitä erään tutunki kautta, jolla oli koiran kaa ongelmia eikä todella yksinkertainen syy - koiralla oli täitä!!! - selvinny, ku vasta toisella lekurilla...), sillä kummasti alkoi homma hoitua, ku hoidatti elukkansa Lahessa ja myöhemmin toisella oululaisella eläinlääkärillä. Meiän karvahanurit suuntaavat siis jatkossakin sinne uudempaan paikkaan, jossa hommat hoituu - kaiken lisäks halvemmalla mitä siellä karmeassa sähläyskeskuksessa. :p Tästä opittiin taas se, ettei lekureihin kannata sokeasti luottaa ja aina kannattaa kilpailuttaa noiki palvelut, ellei asia tunnu millään hoituvan.

Tsemppiä Nöpölle parantumisen ja jatkon kanssa! Toivottavasti saatte noi ruokahommat kuosiin mahd. pian. :)

Appalooza
52/70 | 

meijän kissoista toinen on paha allergikko; on ruoka-allergioita, mutta myös pölypunkki-allergiaa ja siitepöly-allergiaa. Neiti on syönyt puolet elämästään eläinlääkäriltä ostettavaa erityisruokaa, kun kaupasta ei tahdo enää löytyä sopivaa. puhdasta kalaa ja lihaa se kyllä joskus syö, ongelmaksi on vain tullut nirsoilu niiden vähäisten ruokien suhteen, mitä kisuli voisi syödä... lääkkeitä, siedätyshoitoa yms. hoitoja ja voiteita kissalla on ollut vaikka kuinka. nyt on paranemaan päin, ja yhdellä pienellä tapletilla kerran kuussa pärjätään. mutta pikkusella on pientä ihottumaa jalkataipeissaan varmasti aina ja siitepölykausina pikkuinen rapsuttaa kaulansa ihan ruvelle. Mutta iloinen se elämässään on; juoksee ja hyppii tasaisin väliajoin seinille:D ja onnellinen saa olla omistajakin, kun pahimmat ajat ovat ohi, silloin ei ollut pienoista tunnistaa edes kissaksi... ja kaiken kaikkiaan on tullut miettineeksi, että mitä kaikkea se pieni elimistö on joutunut kestämään pahimpien lääkintäkausien aikana;(

toi asiansa osaava eläinlääkäri on kyllä tärkee! en älyä mitä kaikkea nekin sekoilee. kaverin koirasta yksi sanoi, että ei sillä mitään vakavampaa ole, ja kun toiselle vietiin, niin kappas, löytyi aivokalvontulehdus...

tossa ruokavaliossa en oikein uskalla mennä neuvomaan, kun ei sen tarkemmin tiedä, mutta todella isot tsemppaukset sinne!!:)

Emilia
53/70 | 

Voi Nöpö raukka! Onneksi kaikki on jo paremmin ja tästä vuodesta tulee ihan varmasti oikea kissanvuosi! :)

Crazy cat lady
54/70 | 

Meidän kissalle annettiin loishäätö piikkinä niskaan, kun suun kautta annettavien kanssa syntyi lähinnä taistelu elämästä ja kuolemasta - ja vähän ajan kuluttua rokotuskohdasta lähti karva ja ihoon ilmestyi kaamea ihottuma. Eikä asiaa ainakaan auttanut se, että kissaparan ensimmäinen reaktio kutinaan on tietysti raapia sitä, mikä taas aiheutti ihon totaalisen rikkoutumisen :( Onneksi ihottuma parani pikkuhiljaa voiteilla eikä koko episodista ole enää jälkeäkään!

HeliJ
55/70 | 

Voi Nöpöstä! Toivottavasti uusi vuosi tuo terveemmän kissan ja oireilun syyt saadaan selville. Voimia Nöpölle sekä emännälle - itse olen myös kauhea eläinten perään vollottaja - omat kissat ovat saaneet tuta kyyneleideni voiman jo useaan kertaan, vaikkei sinänsä mitään ihmeitä olekaan ollut.

Tuo eka kuva viilipurkin ääressä on ihan helmi <3

Iris
56/70 | 

Voi ei, onpa pikku raukalla ollut vastoinkäymisiä viimevuotena! Allergia-asiaan on monella koiralla auttanut siirtyminen lisäaineettomaan ruokaan, sitä löytää hyvästä eläintarvikeliikkeestä.

Iris
57/70 | 

Kannattaa myös huomioida millä kissaa pesee, saattaa olla allerginen pesuaineellekin!

Maukkalainen
58/70 | 

Meillä on kaksi allergista maatiaiskissaa, oireena pään kutina. Vaivaa selviteltiin pitkän aikaa, oli useita lääkekuureja ja niillä kokeiltiin eri merkkien allergiaruokia. Raapiminen kuitenkin palasi aina ennemmin tai myöhemmin allergiaruuasta huolimatta, joten niiltä otettiin jotkut koepalat (jotka oli aika hintavat, potilaat jouduttiin nukuttaan ja tötteröt oli päässä sitten). Tulos oli, että kissat on allergisia. Ei ole tehty sellaisia tutkimuksia joissa selviäisi, mille ne ovat allergisia. Nyt niillä on kuitenkin ollut noin puoli vuotta nassut kunnossa vaikka samoja allergiaruokia on annettu edelleen. Toivottavasti tilanne jatkuu hyvänä. Nyt ne vaan on ruvenneet nirsoilemaan siitä mitä suostuu syömään... Royal Canin tai Specific -merkkiset ei uppoo yhtään, määkyvät vaan jos kupissa on niitä ja paastoavat.

Jaksamista Nöpölle ja emännälle!

Katze
60/70 | 

Voi kun on suloinen kissa!

Meidänkin perheessä asustelee allergia-kissa. Allergiakokeissa selvisi, että kissa on allerginen kalalle, naudanlihalle, maissille ja maitotuotteille. Ennen kuin tämä saatiin selville niin elettiin pitkä aika epätietoisuudessa. Kissa raapi ohimot ja kaulan verille. Ajoittain kutina oli vähäisempää ja sitten taas yhtäkkiä kissa raapi ihon verille. Kaameata katseltavaa, kun karvatupot vaan lenteli... Lisäksi meidän kissalla todettiin sienitulehdus, jonka hoitaminen oli pitempi prosessi, mutta lähes kahden vuoden "kamppailun" jälkeen meidän kissa on nyt onneksi tervehtynyt. Me ruokimme Vet-Conceptin Cat Allergy -nimisellä kuivamuonalla, joka sisältää mm. kaninlihaa. Toivottavasti saatte pian selville mistä kutina johtuu!

I
61/70 | 

Ymmärrän tuskasi, täällä on ollut vähän samanlainen syyskausi kissalla. Tai eri vaivat, mutta omistaja on välillä vääntänyt itkua jopa julkisissa liikennevälineissä kun ollaan taas kerran oltu palaamassa eläinlääkäriltä... Onneksi saatiin juuri hyviä uutisia pitkän epätietoisuuden jälkeen, eikä tässä nyt ollutkaan niin vakavasta asiasta kyse kuin pelättiin. On siis hyvinkin tuoreessa muistissa tuo pelko siitä, että joutuu pian tekemään päätöksen kissan lopettamisesta ja kuinka hirveältä ajatukselta tuntui, ettei tuo rakas pieni kiusankappale olisikaan enää täällä arkeani sulostuttamassa.

Tämän talouden todellinen valtiatar syö allergiaansa Royal Caninin sensitive-ruokia, Zd:n allergiamuroja ja juhlapäivinä Eukanuban Dermatosis-ruokaa, ei muuta. Erityisruuan lisäksi myös kortisonia pitää syöttää koko loppu elämä. Lisäksi eläinlääkäri kehotti kokeilemaan kissalle tarkoitettua lohiöljyä ruuan seassa. Saattaa parantaa ihon kuntoa ja näin auttaa osaltaan kutinaan. Koitetaan sitä seuraavaksi...

Tsemppiä sinne ja rutistukset Nöpölle!

62/70 | 

Meillä syödään Applaws-nimistä kissanruokaa. Täysin viljaton tuote ja nappulat sisältää 80% kanaa. En ole nähnyt muualla myynnissä kuin zooplussalla, mutta tää on ainoa ruoka, joka pitää oman karvapöksyni oireet kurissa (kokeiltu myös kaikki klinikoilta saatavat allergiaruuat). Meillä yliherkkyyttä aiheuttaa todennäköisesti viljat ja kala :/ Tsemppiä ruokavaliotuskailuihin!

Reetta
64/70 | 

Meidän eka kissa oli vain ehkä kolmen kuukauden, kun juoksi pallon perässä itsensä ruokakupin reunaan niin, että otti kovemmat tällit selkärankaansa... Kissa alkoi tulla kipeän oloiseksi ja veti takajalkoja perässään ja lopulta alkoi pysytellä mielummin paikallaan... Vietiin eläinlääkärillä ja tämä määräsi vain kipulääkettä, ei osannut sanoa kuulema ilman röntgenkuvia sun muita mitään, "selässä sillä joku on". Kissa alkoi mennä huonommaksi ja sydänhän siinä särkyi toista katellessa. :( Lopulta päädyttiin siihen, että lopetettava toinen on, kun ei näytä helpottavan. Lopetettavaksi vietiin toiselle eläinlääkärille ja tämä eläinlääkäri tiesi 'kävelyä' katsomalla jo sanoa, että selkärangassa on pahasti joku vialla ja että oikea ratkaisu oli päästää se untenmaille.

Mutta nyt meillä on kaksi tervettä kollipoikaa ja vaikka toinen noista onkin ottanut osumaa; on ollut palkeenkieltä kielessä ja tassussakin oli "mätää" jotenkin sisällä ja eläinlääkärille soiteltu, mutta niin se on vaan aina parantunut. :)

Miu
65/70 | 

Minullaon kissa joka on allerginen säilöntäaineille mutta ainoa ruoka joka sopii on almo nature ja se todella toimii.

66/70 | 

Voi Nöpö. Toivottavasti kaikki kääntyy paremmaksi. Puolitoista vuotta sitten pikkukissani tohelo reissuhoitaja pudotti sen kolmannesta kerroksesta asvaltille, minkä seurauksena vasen takajalka meni tuhannen siruiksi juuri polven yläpuolelta. Sain kissan takaisin puoli takapäätä ajeltuna ja jalka kokoonhursittuna. Toisen ihmisen huolimattomuudesta ja piittaamattomuudesta meille seurasi yli puolen vuoden mittainen tuskien taival, joka alkoi kuuden viikon häkkituomiolla ja jatkui kissan kipuilulla ja lääkärissäjuoksuttamisella. Kyllä sai litran jos toisenkin itkua puskea, mutta onneksi nyt on paremmin, kipuja ei juuri ole kuin näin talvisin, kun jalassa oleva teräslevy ilmeisesti saa kylmää. Kaikkea hyvää Nöpölle. Kissat on onneksi sitkeitä.

67/70 | 

voi aivan ihana Nöpö <3

ja niin hellyyttävä ja suloinen postaus!! itsekin erittäin eläinrakkaana ja kahden kisun hlökuntana tiedän tasan tarkkaan sen kamalan huolen, mikä rakkaan ystävän sairastelusta seuraa :(. onneksi kisusi voi paremmin jo!! parempaa uutta vuotta hänelle ja sinulle :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
68/70 | 

**********************************************

kiitos ihanat tsempistä ja hyvistä neuvoista, kiva lukea samanlaisia tarinoita joissa onnellinen loppu! Toivotaan että meidän kattilaiselle löytyy oikeat sapuskat ja terveitä vuosia vielä riittää :)

*************************************************

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Maria
69/70 | 

Vaikka luenkin blogiasi enemmän tai vähemmän säännöllisesti, niin olen harmillisen laiska kommentoija! Nöpö-jutut ovat kuitenkin suosikkejani, ja kun kyynel silmässä luin kisulin vuodesta niin oli pakko tulla toivottamaan Nöpölle valtavasti tsemppiä ja tietysti myös huolestuneille perheenjäsenille!

Kirsi
70/70 | 

Hei,

Meidän kissalla on todennäköisesti jonkinlainen vilja-allergia. Ollaan siis diagnoosi tehty itse :D Sen puolesta puhuu se, että kissan vatsa oli aiemmin aina sekaisin, mutta kun ruuat vaihdettiin viljattomiin (vaihtoehtoja löytyy ihan tavallisista marketeista, kun on vaan selosteiden kanssa tarkkana), niin kissan maha on ollut kunnossa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013