Minun on pitänyt jo monta kesää kokeilla kivien maalausta, sillä meiltä löytyy pihasta materiaalia jos jonkinlaista kyseiseen tarkoitukseen. Kuitenkin vasta tänä kesänä muistin ostaa akryylimaalit kirjakaupasta. Lapsena leppäkerttukivien maalailu oli superhauskaa, eikä se yhtään sen kurjempaa ollut nytkään :D sisäinen lapsi irti ja niin edelleen.

Minulla oli apuna maalaushommissa pikkuapuri, joka visioi oman leppäkerttunsa punasiniseksi. Tähän hommaan ei välttämättä kannata pukea vaatekaapin parhaita vaatteita, sillä maalia löytyy hommien jälkeen joka paikasta. Myös nurmikkoa ja leinikkejä piti maalata.

Onko leppäkerttu mahdollisesti kaikkien kivimaalausten äiti? Minusta tuntuu siltä, että leppis on joka pihan suosikkiaihe. Mutta selvähän se, kun pyöreä kivi muistuttaa leppistä jo muotonsakin puolesta. 

Siilikivi taas sai innoituksensa meidän oikeasta pihasiilistä, jolla on pesä tuijan juurella. Pihan reunalla on toinenkin siilinpesä, mutta en tiedä mahtaisiko se olla saman siillin. Jos menee oikein myöhään illalla ulos, saattaa pihalta kuulua hassua tuhinaa ja puhinaa kun siili touhuilee pesässään. 

Tässä on meidän piikikäs kaverimme: 

Aiheesta hieman eksyttyäni paluu alkuperäiseen. Kivien maalailu on mitä parhainta kesäajan hommaa, olen ihan myyty! Näen jo mielessäni pienen eläintarhan pihakivissä, mutta ehkä siihen on vielä matkaa. En ole mikään Picasso noiden siveltimien kanssa, mutta hauskaa hommaa se on taidoista ja iästä riippumatta.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Meillä on maalattu ihan sormiväreillä kiviä (turvallisia pienillekin), hyvin on maalit pysyneet :)

Krisda
2/3 | 

Meillä pihalla asustaa kaksi raidallista kissakiveä ja yksi leppäkerttu :) Ne on mökiltä tuotu, siellä on hurjan monta. Itekin on pitänyt maalailla mutta aina se jää...

paulii
3/3 | 

Siskontyttö maalasi mulle kukkaruukkuun pikkuruisen koppakuoriaisen. Sillä on pullottavat askartelusilmät ja muuten kivi on musta, mikä passaa juuri mainiosti mulkoilemaan Yuccapalmun juurelta, kun itse en välitä "söpöstä" sisustuksesta eikä meillä ole pihaa leppiskiville, jotka ulos sopisivat suloisesti. Suosittelen siis antamaan myös synkeälle koppiskivelle mahdollisuuden, se on yllättävän hauska kaveri.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010