Juttelin eilen työkaverin kanssa siitä, mitä tekisimme arkisin jos ei tarvitsisi miettiä asuntolainan maksua. Itse olisin ikuinen opiskelija. Rakastan viestintää ja työtäni, enkä varmasti luopuisi siitäkään, mutta opiskelisin lisäksi modistiksi, vähän historiaa, luovaa kirjoittamista, graafista suunnittelua... ja hankkisin kotiin kunnolliset välineet vaatteiden valmistukseen. Oma ateljee! Suurinta osaa näistä haaveista voi onneksi toteuttaa pikku hiljaa työn ohella, joten sikäli tilanne on valoisa. 

Modistista puheenollen, tämä hattuni on uniikki modistin tekemä kappale. 20-luvun tyylinen cloche-hattu on yksi ikisuosikeistani. Se sopii melkein kaikkien vaatteideni kanssa, tuoden ripauksen vintagea tyyliin kuin tyyliin. 

En ole löytänyt yhtä ainutta kurssia, jossa perehdyttäisiin kunnolla hattujen tekemiseen. Jos jollain on parempaa tietoa, saa vinkata. Villakangashattujen tekeminen olisi 110% minun juttuni, ja käsittääkseni siihen ei tarvita kovinkaan ihmeellistä laitteistoa. Hattutukki ja materiaalit. 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Aikoinaan 90-luvun lopulla tai 2000-luvun alkupuolella Ahjolan kansalaisopisto järjesti Pyynikillä useampana talvena huopahattukurssin, jolle innoissani osallistuin. Kurssi muistaakseni lakkautettiin lopulta vähäisen osallistujamäärän takia, mikä oli valtaisa sääli! Ohjaajan nimeä en muista - Johanna, mutta sukunimi on painunut unholaan. Hänellä oli ainakin tuohon aikaan Tampereen keskustassa hääpukuateljee. Loistava ohjaaja ja sain hattukurssilta hyvät opit, joita edelleen pystyisin hyödyntämään, mikäli aika hektisen arjen keskellä riittäisi. Kannattaa vinkata Ahjolan suuntaan, että kiinnostusta olisi, josko vaikka järjestäisivät taas kurssin!

Vierailija
3/6 | 

Opiskelu on kyllä kivaa, mutta ei niin rentouttavaa juuri nyt kun deadlinet pukkaa päälle, kela kiristää tukikuukausia ja puolet opettajista on irtisanottu leikkausten takia huoh :/ olisipa vielä vapaus opiskella rauhassa vaikka 10vuotta, koska asiat ovat itsessään niin kiinnostavia ja oppiminen kivaa! :D aikuisopistolla on ihania kursseja ja kaikilla korkrakouluilla/yliopistoilla avoimia kursseja, joita voi just puuhailla ihan harrastuksena :) Itse haaveilen, että haluan lähträ jossain vaiheessa pelastamaan merikilpikonnia tai tekemään muita luonnonsuojeluprojektrja Suomessa ja maailmalla :D Seikkailut odottaa! Meillä on miehenkaa se elämäntilanne, että ollaan päätetty ettei hankita lapsia eikä vielä tässä vaiheessa haluta ostaa asuntoakaan (on tällä hetkellä niin halpa asumismuoto), joten ollaan vapaita oikeastaan tekemään kaikennäköistä! :D toki työtä ja opsikelua on, mutta silti aika sitoutumaton elämänvaihe menossa.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Juuri tuo, että olisi ihanaa opiskella mitä mieleen tulee ja mikä sattuu kiinnostamaan, vailla mitään paineita tukikuukausista ja valmistumisesta :) 

Kuulostaa siltä, että teitä todellakin seikkailu odottaa, mahtavaa! Jos joku asia itseäni kaduttaa, niin se, etten tuossa sitoutumattomassa vaiheessa ymmärtänyt lähteä edes vaihtoon. Joten kannattaa lähteä, jos yhtään menojalkaa vipattaa :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010