- Kaupallinen yhteistyö: DNA & DNA Appinen -

Sen jälkeen kun muutimme kerrostalosta tänne maalle omakotitaloon ja sain vihdoin kunnon keittiön (siis sellaisen missä on kokkaustilaa enemmän kuin 30cm pätkä tiskipöytää), olen viihtynyt patojen ääressä oikein kunnolla. Kaupungissa tuli aika usein kuitattua sapuskat lähtemällä ravintolaan, mutta nyt kokkaan kaikkein mieluiten itse. Rakastan keittiötäni, rakastan laittaa ruokaa. Teen pääsääntöisesti kaikki suolaiset ilman reseptejä, mutta makeiden leipomisen suhteen en ole vielä niin kokenut että muistaisin suorilta pullataikinan maidon määrän. Sovellan tietysti leipoessakin jo vaikka mitä omiani, mutta varmistelen aina että leivinjauheet menee edes sinne päin.


Käytännössä minulla on keittiössä aina mukana kännykkä, olen tallentanut omat hyviksi todetut reseptini sinne muistiin ja lisäksi etsin koko ajan uusia ideoita parinkin eri sovelluksen avulla. Hetki sitten juhlittiin tyttäremme 1v. syntymäpäivää ja tein pitkästä aikaa täytekakun. Muistan hämärästi yläasteen köksästä että sokerikakkupohjan ainekset voi laittaa kolmeen lasiin niin että ne ovat täsmälleen yhtä täynnä munia, jauhoja ja sokeria. Mutta en ottanut tällä kertaa riskiä ja kokeillut tuota vanhaa ohjetta, vaan katsoin ihan nykyaikaisesti Kotikokki-sovelluksen kautta paljon suosituksia saaneen idioottivarman sokerikakkupohjan ohjeen ja hyvää tuli.

Minun suosituksestani Kotikokki päätyi myös DNA sovellusopas Appisen juttuun, mihin koottiin parhaita sovelluksia keittiöön. Itse taas poimin Appisen vinkistä Paprika-sovelluksen, joka pitää ehdottomasti ottaa testiin. Tällä hetkellä reseptini ovat kännykän muistilapuissa ja valokuvakansiossa, mutta tuo reseptienhallintasovellus kuulostaa huomattavasti kätevämmältä.Tuo ilmainen Kotikokki-sovellus on ihan ykkönen, sillä siellä on käyttäjien itsensä lataamia ohjeita kuvineen, ja lisäksi paljon muiden käyttäjien kommentteja ja arvioita kyseisistä resepteistä. Kun resepti on tavallisen ihmisen (ei kokin) testaama ja kehuma, on huomattavasti paljon paremmat mahdollisuudet onnistua itsekin. Lisäksi kuvat ovat pääsääntöisesti ihanan aitoja kännykkäräpsyjä, ei mitään photarilla maalailtuja mahdottomuuksia.

Käytän näitä kokkisovelluksia paljon myös koristeluideointiin. Kun laittaa hakusanaksi vaikkapa mansikkakakku tai mustikkapiirakka, voi nopeasti katsastaa millä tavalla oman kakkunsa kruunaisi.Kotikokin lisäksi suosin kaupallista (ilmaista) Pirkan reseptipankkia, sillä Pirkka-lehdessä on melkein aina erittäin käyttökelpoisia reseptejä ja ideoita. Tämä sovellus luonnollisesti listaa reseptien tarvikkeet mahdollisuuksien mukaan Pirkka-tuotteina mutta eipä tuo pahemmin häiritse. Se on aivan sama minkä merkkisiä vehnäjauhoja kakkuun käyttää.


No joo vitsi vitsi, tuo Stepfordin naiset -henkinen kuva ei ihan vastaa meikäläisen normaalia kyökkipiikalookkia, se on tilannekuva tytön synttäreiltä kun yritin essun avulla varjella vintagemekkoani rasvatahroilta järjestellessäni viimeisiä juttuja keittiössä.

"My secret ingredient is cyanide". Kuten ystäväni tokaisi minut nähtyään :D

Oliko tuttuja sovelluksia? Mielelläni otan vastaan aiheeseen liittyviä vinkkejä jos sattuu löytymään.

Kommentit (13)

sanni
4/13 | 

Kotikokki ei kyllä oo se ensimmäinen vaihtoehto, mistä reseptejä katson :D Toi on tietysti ihan jees, et tavalliset ihmiset esittelee omia ruokiaan, mut on siinäkin kääntöpuolensa. Lisäks ne ihmisten ottamat kuvat aiheuttaa yleisesti kovaa huutonaurua. Kerran etsin hernekeitto-reseptejä ja voin kertoa et niitten kuvien jälkeen hernarihimokin oli jo karissut :D

Ja kun äiti kerran lähetti tän seuraavan kuvan ei naurusta meinannut tulla loppua --> http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/449377/Maistuva%20Uunimakkara%20...

Pulu
5/13 | 

Tuota noin... kännykkä on eräs likaisimmista käyttöesineistä - se on oikea bakteeripesä. Miten pysyy hygienia hyvällä tolalla, jos kännykkää näpyttää ja ruokaa laittaa samoin sormin? Kännykkä elmukelmun peittoon?

7/13 | 

No nyt tuli hirveä hinku leipoa :D tosin sen sijaan, että miettisin, mitä leipoisin, niin ensimmäisenä aloin pohtia, kenelle leipomukset syöttäisin :D uhrit keksinkin jo, eli seuraavaksi reseptiä pohtimaan. Kotikokkia olen käyttänyt vuosia, mutta ei käynyt mielessäkään että sen saisi myös puhelimeen. Näppärää!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011