Te varmasti tiedätte mikä on reissaamisessa meikäläisen ydinaluetta - road tripit, hautausmaat ja kaikki mahdollisimman viktoriaaninen, sumuinen, synkkä ja kostea. Olen mahtanut olla edellisessä elämässä vampyyri, kun aurinkolomat eivät kertakaikkiaan ole minua varten. 

Mutta parin viikon päästä asiaan tulee kuitenkin muutos, sillä meidän porukka suuntaa aurinkoon Kanarialle, Playa del Inglésiin. Kyseessä on 3-vuotiaamme ensimmäinen ulkomaanmatka, ja ajateltiin, että josko ei raahata tyttöä ihan vielä Skotlannin nummille vesisateeseen vaan tehdään jotain sellaista, mistä napero nauttii taatusti täysillä. Pitkän piinaavan talven jälkeen aurinko ja uima-allas on takuuvarma hitti. Mukaan lähtee myös pappalan väki, joten meitä on reissulla useampi sukupolvi.

Alkuperäinen valokuva: Aurinkomatkat

Tuskailin matkakohdetta etsiessäni interneetsin syvyyksissä tuntitolkulla ja karu fakta on se, että lähikohteista meidän lomaviikolla oli tarjolla matkoja vain Turkkiin ja Kanarialle. Kanaria oli ihan selviö valinta tässä tapauksessa. Playa del Inglés taas valikoitui sen perusteella, että siellä vaikuttaa olevan muutakin tekemistä kuin vain biitsi. Isompi kaupunki ja läheisen Maspalomasin hiekkadyynit olivat ehdottomasti plussaa. 

Jos olen ihan ihan rehellinen, en näe äkkiseltään mitään kiinnostavaa rantahotelli ja rantaravintolat -tyylisessä maisemassa. Olen kuitenkin erittäin kykeneväinen kääntämään takkia, jos mielikuvani vääräksi todistetaan. 

Joten nyt rakkaat lukijat, auttakaa minua näkemään pidemmälle ja laittakaa suosituksia kehiin jos niitä löytyy. Mitä (muuta kuin hiekkaa ja palmuja) Inglesistä ja Gran Canarialta löytyy? Näkökulmana kaikki sellainen, missä myös 3-vuotias jaksaa olla mukana. Toisaalta olen sitä mieltä, että minulle tekee aidosti hyvää heittää täysin vapaalle, kairata läppäri irti käpälistä ja vaihtaa se esimerkiksi kirjaan ja lapsen kanssa altaalla luttaamiseen. Ehkä Kanaria antaa juuri tätä :)

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 | 

Mahtava maisema (hienompi kuin kuvissa) on retkellä Roque Nublolle. Meidän tyttö 5v. piti kovasti seikkailusta pilvien yläpuolella. Toinen positiivisesti yllättänyt kohde oli Sioux City.

Vierailija
2/23 | 

Meinasin vinkata Loro Park -eläinpuiston, mut se onkin Teneriffalla... meidän 1.5 veekin jo tykkäs hulluna!

Vierailija
3/23 | 

Luontonähtävyys/ hieno väri-ilmiö Fuente de los azulejos. Ihan tien vieressä, ei vaellusta.

Vierailija
4/23 | 

Kävimme juuri mieheni kanssa Palmitos Parkissa. Siellä näkyi myös paljon lapsiperheitä. Kaikenlaisia eläimiä, papukaijaesityksia yms. oli mukavasti tarjolla. Kävelyä siellä tietysti tulee aika paljon ja maasto on hieman epätasaista, mutta suosittelen googlaamaan tämän paikan. 😊

Vierailija
5/23 | 

Paseo de Cran Canaria, kolmiulotteisesti tutkittavissa kaikki kanariansaaret ja muutakin kiinnostavaa ja kuvattavaa paikalla.

Vierailija
6/23 | 

Cocodriloparkissa pääsee koskemaan pikkuisia krokotiilejä. Siellä on myös muita eläimiä.

Mira R
7/23 | 

Angry birds puisto Puerto Ricossa. Vesipuisto, nyt en muista tarkkaa sijaintia. Eläintarha (itse jäin kuopuksen kanssa tältä reissulta hotellille). Markkinat Maspalomaksessa ja läjäpäin ihania leikkipuistoja. Ihan mukavia kävellen kierrellä, kun on Inglesin kyljessä :)

Halina
8/23 | 

Olen ollut kanarialla ja puerto ricossa! Rakastan uida, joten meri itsessään on ihana. Olen rentoilun lisäkai lauttamatkoilla, dyyneillä, eläinpuistossa ja paikallisilla markkinoilla. Myös kameleilla pääsee ratsastamaan monessa paikassa :D Itse otan noi lomat luku, ruoka ja viini lomina. Suosittelen menemään paikallisiin pikkuruokamarketteihin ja ostamaan niitä 2-5e hyviä viinejä :D Myös paikalliset smoothiet oli niin hyvä että elin pöivät melkein niillä. Kalaruuat oli hyviä. Apua en keksi mitään ihmeempää tekemistä, mutta me ollaan aina viihdytty hyvässä seurassa ja paikallinen rento kulttuuri on mukavaa :)

Vierailija
9/23 | 

Las Palmasin vanha kaupunki on kaunis, ostoskatu Triana pitkä ja paikallinen heureka Elder, oli myös aikuisen äidin ja tyttären mieleen. Eli suositus viettää yksi päivä Las Palmasissa täältä, bussit kulkee vaihtelevasti aikataulussaan, mutta google mapsiin kun syöttää alotus ja lopetuspisteen niin ainakin kertoo ne aikataulut missä pitäisi kulkea. Busseja kulkee koko saarella musta tosi hyvin ja kohtuu usein, toki lyhyillä matkoilla taksi on parempi vaithroehtohtoehto! Satamakaupunki Puerto de Mogan on myös hieno! Jos tuulee muualta kuin mereltä päin niin siellä on myös varmasti lämpimämpi keli! San fernandon alue inglesin yläpuolella on paikallisten aluetta josta löytyy paljon kahviloita, isompia kauppoja ja järjettömästi kiinakauppoja! Joka sunnuntai San Fernandossa myös kirppari ja joka toinen sunnuntai sen yhteydessä maalaismarkkinat jolloin paikalla myymässä tuoreita hedelmiä, juustoja yms! Kannattaa mennä heti aamusta ettei jää ilman herkkuja! Vuokra-autokin on pop, kanarian hienoimmat maisemat on dyynien lisäksi vuoristossa, ja saari on suht pieni autoiltavaksi muutamaan pienempään kylään pysähdyttäväksi! Myös Vecindario paikallisten alueena tarjoaa vähän paikallisempaa meininkiä turisti-inglesille. Muista toki myös se, että viikon loma menee älyttömän nopeasti ja jos jokapäivälle on jotain ohjelmaa, ehtiikö sitä lomailla ollenkaan? Gran Canarialla ja sen suloisissa pikkukaupungeissa saisi aikaa vietettyä varmasti kuukauden siltikään kokematta kaikkea, joten pelkkään inglesiin ei kannata kokemista. Espanjassa on tosi lapsiystävällinen kulttuuri ja löytyy puistoja ja leikkipaikkoja ja älytön määrä lastenvaate ja lelukauppoja, tuntuu että Espanjassa lapsia etenkin tyttölapsia kohdellaan kuin prinsessoja! Toivottavasti teillä on mukava hotelli ja uima-allasalue, se oli musta lapsena parasta kun sai reissun ekana päivänä ostaa jonkun uimapatjan ja jonkun muun lelun minkä kanssa sai sitten lillua altaassa! Huh tulipa romaani ja paljon asioita, mutta kyllä vaan mun oma mielipide on kanariasta muutakin kun turistirysät!

Vierailija
10/23 | 

Oma ensimmäinen lomamatka on ollut juurikin 3 vuotiaana Teneriffalle, ja ainakin kuvien perusteella kuminen uima-allas yms kyllä upposi :D mitään fiksuja vinkkejä en sitten osaakaan antaa kun tosiaan siitä ainoasta kanarian reissusta on vähän aikaa :D Tutuilta olen kuullut että luontokohteet on kyllä kanarian saarilla oikeasti hienoja, eikä ihan niin sitä perinteistä turistimeininkiä.

Vierailija
11/23 | 

Roque Nublo on hieno, mutta en tiedä lähtisinkö sinne välttämättä noin pienen lapsen kanssa. Jos päätätte mennä, suosittelen varautumaan matkapahoinvointilääkkeillä etukäteen, sillä tie sinne on aivan kamalan kapea ja mutkitteleva rotkojen reunoilla kulkeva. Meidän seurueesta useampi, jotka ei normaalisti koskaan kärsi matkapahoinvoinnista, tuli erittäin huonovointiseksi sillä reissulla...

Itse Ingles ei kyllä suuria värinöitä herättänyt. Mutta ei sinne varmasti mitään ultimate-kokemuksia lähdetäkään hakemaan, lämpöä, rantaa ja merta. Eli jos asennoituu näin, matka voi yllättää positiivisesti. Maspalomasin dyynit on näkemisen arvoiset. Jos dyyneille lähtee aurinkoisena päivänä kävelemään kannattaa varautua runsaalla vedellä ja aurinkorasvalla sekä kunnon kengillä. Marraskuussa ainakin hiekka oli paikoin polttavan kuumaa. Tuulisina päivinä rannalle ei oikein ole asiaa, kun hiekka pöllyää joka paikkaan.

Turistikrääsän kaupittelijoita ja tuputtajia on väsymykseen asti. Samoin rantabulevardilla kannattaa varoa tummaihoisia naisia, jotka yrittävät sitoa rannekorun ranteeseesi ja saada sinut maksamaan siitä/vievät rahaa laukusta/taskusta jne. Mutta nää on varmaan kokeneina matkailijoina teille tuttua. :)

Itselle viikon loma Inglesissä keskellä pimeintä marraskuuta oli täydellinen aurinkoakkujen lataus talvea varten. Altaalla makoilu hyvän kirjan kanssa ja meressä uiminen oli ihanaa, sekä tietysti vaan kaupungissa ympäriinsä kävely, vaikka nähtävää siellä ei juuri ole. Las Palmasiin kannattaa lähteä, jos on aikomusta shoppailla.

Annika
12/23 | 

Itse olen aikoinaan käynyt mm Palmitos Parkissa ja Aqualandissa, tosin näistä alkanee olla varmaan jo se kymmenisen vuotta. :) Kuulemma ihan muksuina porukat oli vaan kärräilly ympäri Inglesiä. Lähinnä itselleni kanarian matkat ovat lukemista, uimista ja jäätelön syömistä varten. Jos hotellissa on hyvä allas (lämmitetty) niin kyllä siinäkin menee hyvin päiviä, varsinkin jos on eri altaita. Toki riippuu kans miten teidän tyttö tykkää ja osaa uida ja sukellella, minä ja sisko metsästettiin altaiden pohjista aarteita!

Sande
13/23 | 

Käytiin Teneriffalla muutamia vuosia sitten lasten ja isovanhempien kanssa ja paikka oli ylläri itselle. Ylläri siksi, että olen myös tuollainen nummien samoilija ja kaupunkien koluaja ja mielikuvani Teneriffasta (ja Kanariasta) oli turistirysämäinen, ja sellainen että Suomipoika ryystää kaljaa joka kadun kulmassa (eli örveltää.) Noh, ylläri olikin iloinen sillä ilmasto oli aivan jumalainen, talviset korppukädet muuttuivat vauvan pepun pehmeiksi, maisemat olivat jylhiä vuorineen, mutta myös vehreitä mm. hibiskuksineen. Ja tietysti vierellä oli koko ajan meri<3 Päiväretki pääkaupunki Santa Cruziin kruunasi matkan, sieltä sai kaupunkilomakicksejä. Ja kyllä,jo pelkästään altaalla ja rannalla lekottelu oli aivan kertakaikkisen huippua! Mukavuusalueelta poistuminen on siis ajoittain kivaa, jopa suositeltavaa. Relaa matkaa siis!

Vierailija
14/23 | 

Jos teillä ei ole hyvää kantoreppua, (vaikka manduca tai Tula) niin lainatkaa tahi vuokratkaa semmoinen reissuun mukaan. Kolmen vanha jaksaa kävellä yllättävän pitkään, mutta on jo tosi työläs kantaa sylissä kun väsähtää.

Ihanaa ja erillaista reissua koko perheelle!

Heiiiidi
15/23 | 

Juuri inglesistä palanneena ei voi kun hehkuttaa paikkaa. Palmitos parkin eläimet ja hiekkadyyneillä seikkailu, vuokra autolla seikkailu vuoristossa ja 1,9km korkeudessa pilvien yläpuolella vuoren huipulla. Saaren pohjoispäähän ajaessa löytyy las salinasin suola altaat jos voi käydä uimassa. Viikossa ehti vaikka ja mitä ilman että tuli hosuttua. Yhtenä päivänä shoppailua ja toisena meren rannassa makailua. Inglesin ranta ihan mahtava mutta lapsille melko kova aallokko. Kaukana turistimielikuvasta jos ottaa ja lähtee pois keskustan hälinästä. Taksilla ajelu huomattavasti helpompaa kuin busseilla eikä maksa juuri mitään. Suosittelen!

Spl
16/23 | 

Eläinsuojelujärjestöt kehottavat turisteja olemaan menemättä noihin eläinpuistoihin (varsinkin Loro ja Palmitos), sillä eläimet eivät elä siellä hyvissä olosuhteissa, ja kohtelu on mitä on. Tampereellakin lakkautettiin delfinaario koska kyseinen toiminta ei ole nykypäivänä eettistä, mutta valitettavasti noissa etelän turistikohteissa ne ovat niin iso vetonaula, että voi vaan odottaa ja toivoa että turistit muuttuvat tiedostavammiksi.

Sande

Hyvä Spl, kun otit tämän esiin! Eläinten olot eivät parane, saati lopu vanhanaikaisissa loroparkeissa, ennenkuin turistit ymmärtävät etteivät ne ole enää tätä päivää ja lopettavat niiden tukemisen. Tekemistä kyllä löytyy lapsiperheille muualtakin kuin elinkautistaan istuvien eläinten pällistely.

ReetaJohanna

Just meinasin kirjoittaa samaa! Käsittämätöntä, että vielä tänä päivänä ihmiset suosittelevat käymään epämääräisissä eläintarhoissa.

Kanarialla, kuten monessa muussakin paikassa, on onneksi paljon nähtävää, esim. ihana luonto.

Oikein hyvää lomaa! Kanarian saarilla on turhan huono maine. Ihania saaria ja ihania paikkoja.

Saana
17/23 | 

Huh, minäkin vähän järkytyin, että noin moni suosittelee eläinpuistoja ja eletään kuitenkin vuotta 2018. Eivätkö ihmiset oikeasti tiedosta noihin liittyviä ongelmia vai eikö eläinten olot vain kiinnosta?

Mutta! Tulet varmasti yllättymään positiivisesti Kanariasta! :) Ihana fiilis, ei läheskään niin turistirysä, kuin omakin ennakkoluuloni oli, edullista ja hyvää ruokaa joka paikassa, Maspalomasin huvipuisto/keila-/pelihalli Holiday World, upeat maisemat vuoristossa ja ihanat pienet vuoristokylät (Vuokratkaa ihmeessä auto!! Liikenne on helppoa ja rauhallista, mutta vuoriston serpentiinitiet toki pelottavia...) huippu-hauska drag show (Kauppakeskus Yumbo, Sparkles Show bar, ilmainen, "ulkoilma-ravintola" eli voi käydä pälyilemässä menemättä istumaan)... Minulla ei ole lapsia, mutten näe mitään syytä, miksei tuonne olisi voinut lasta ottaa mukaan! Rivoja englanninkielisiä vitsejä ei 3-vuotias ymmärrä ja upeissa, kimaltelevissa asuissa riittää taatusti ihasteltavaa! <3

Ihanaa lomaa! Nauttikaa! :) Gran Canaria mahdollistaa nimenomaan helpon ja huolettoman lomailun!

Mariainen
18/23 | 

Tulimme juuri maanantaina kyseistä paikasta ja tavoitteena oli rento loma ilman isompia suunnitelmia. Itsekin ollaan aiemmin harrastettu kaikenmaailman minäite-seikkailulomia, mutta nyt lähes 3-veen kanssa ruuhkavuosia elävänä tämä oli juuri oikea kohde tähän väliin. Tavoitteet rentoilusta saavutettiin, kun oli vielä all inclusive-hotelli :) Las Palmasiin matkattiin paikallisbussilla yhdeksi päiväksi ja toisena päivänä käytiin delfiini- ja valassafarilla merellä. Muuten hengailtiin altaalla, rannalla ja käveltiin ympäriinsä pokemonien perässä :D Paikka oli turvallinen, ilmasto sopiva ja uudet maisemat piristi, vaikka ei mitään sen kummempaa tehtykään. Voin siis suositella, jos rento meininki on loman ykköstavoite.

Vierailija
19/23 | 

La Tapita Los Joses, mahtava tapasravintola San Fernandossa turistialueen ulkopuolella.

VS
20/23 | 

Gran Canaria on luonnoltaan hieno saari. Toi eteläosa saarta on turisteille rakennettu, eikä kiinnostava, mutta aurinkovarma. Pohjoisen pääkaupunki Las Palmas on ihan oikea kaupunki ja siellä asuu paikallisia :) Ja saaren keskiosan vuoristomaisemat upeat (esim Tejeda, Roque Nublo) Kannattaa siis vuokrata auto joku päivä ja vähän kierrellä saarta.

anni-iina
21/23 | 

Kanaria on mainettaan parempi paikka. Olen itse "suht menevänä reppureissaajana" viimetalvet käynyt nauttimassa tammikuisin siellä viikon tai pari aurinkoa ja rauhaa. Agendana on ollut juuri kirjat ja uima-altaalla makoilu ilman sen kummempaa stressaamista siitä jääkö jotain näkemättä ja kokematta. 

Parit vinkit:
- Bussimatkat kustantavat toisiin kaupunkeihin muutamia hassuja euroja, eikä autonkaan vuokraaminen ole kallista. Järjestettyjä retkiä löytyy joka lähtöön, mutta mahdollisuus myös omaehtoiseen seikkailuun on. Suosittelen liikkumista esim. vuoristoon, Las Palmasin vanhaan kaupunkiin sekä Moganiin. Myös tässä uutisessa on itseasiassa aika hyviä vinkkejä: http://www.rantapallo.fi/rantalomat/gran-canarian-salatut-helmet-nae-muu... 

- Lähiretket: Inglesin ja Maspalomasin välimatka on muutama hassu kilometri, jos sitäkään. Taksilla pääsee myös edullisesti. Maspalomaksen huvipuistossa varmasti on viihdykettä pikkuneidille värivaloineen ja possujunineen, uskoisin Sakun taas viihtyvän pelihallin puolella. Maspalomaksen ja Inglesin n. puolivälissä taas sijaitsee hieman piilossakin Maspalomaksen kasviteteellinen puutarha jossa kasvaa niin sitruunapuita, makkarapuita kuin muitakin erikoisia kasveja. Sinne on vapaa pääsy, suosittelen! 
- Shoppailu: Kauppakeskuksia on siellä sun täällä, esim. Yumbo on ok, Bellavistasta löytyy enemmän paikallisia. Keskiviikkoisin ja lauantaisin San Fernandossa on markkinat, joissa toki on paljon krääsää, mutta myös muutamia taitavia käsityöläisiä, jotka tekevät mm. nahkatuotteita. Itselle reissun suurinta antia toki oli paikallisessa ruokakaupassa käynti ja asioiden tutkiskelu siellä. Ainiin: Yumbossa, ja toki parissa muussakin paikassa on viehättävä vaaleanpunainen kahvila Cafe De Paris. Suosittelen jo ihailtavaksi ihan sisustuksenkin takia!
 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011