Kun jalka on kahden koon välistä, saa jatkuvasti arpoa kumpikohan nyt olisi sopivampi, 39 vai 40. Jollain tasolla voin jo luottaa tiettyjen kenkävalmistajien standardikokoihin, mutta osalla koot vaihtelevat ihan miten sattuu omienkin mallien puitteissa. Näitä pakko sovittaa -merkkejä ovat mm. Your FACE, Vagabond ja Minna Parikka. Tämä tietysti haittaa nettishoppailua huomattavasti, koska haluan oikean koon kerralla enkä jaksa puljata palautusten kanssa. Ja ulkomaisten nettikauppojen ja eBayn kanssa palautus on usein lähes mahdotonta.

Onneksi on olemassa yksi varsin kätevä pikku kikka koko-ongelman korjaamiseen. Itse valitsen epävarmoissa tapauksissa yleensä koon 40, koska aavistuksen liian isoa kenkää saa kikkavitosilla ja pohjallisilla pienemmäksi, mutta liian pientä kenkää ei taas saa millään taikakeinoilla suuremmaksi (pituudesta).

Tämä kätevä lappupari maksaa pari euroa (Sokos, Stockmann, kenkäkaupat) ja hoitaa pois valskaavan kantapään. Taccoslip.


a12

a12

Kantapääpehmusteessa on valmiina tarrapinta, jolla se kiinnitetään kengänkannan sisäreunaan. Tarran saa tarvittaessa myös irroitettua, jos jostain syystä ei kantalappua enää tarvitsisikaan. Ja ilman tarkoituksella irti repimistä tuo pysyy paikallaan kuin tauti, joten ei tarvitse huolehtia lapun irtoilusta. Pieni vaiva, pieni hinta, iso apu.

Minä olen korjannut tällä tavoin parit Parikat ja nämä Chie Miharan kengät, joita ei pystynyt missään sovittamaan vaan oli pakko arvioida koko nettitilaukseen. Tacco vastaa vaikutukseltaan mielestäni noin puolipohjallista, mutta toimii hieman eri tavalla kuin puolipohjallinen. Itselläni on pieni kantapää, joka tuppaa nousemaan kengistä ja nimenomaan tähän ongelmaan ei pelkkä pohjallinen aina riitä. Toki Taccojen lisäksi voi käyttää myös pohjallisia, ne eivät sulje toisiaan pois.


a13

a13

Pitäkää mielessä, jos kengän sopivuus on pienestä kiinni tai teillä on ongelmia kantapään kanssa muuten (hiertäminen, klonksuminen).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (33)

1/33 | 

Mietin jo yksistä kengistä luopumista, kun niissä oli tuon kantapään kanssa ongelmia. Sen sijaan suuntaankin ostamaan tuollaiset tarrapehmusteet. Ihanaa, kiitos vinkistä! :)

Sulla on muuten aivan ihana blogi, oon aivan koukkuuntunut tähän. :D

4/33 | 

Mulla on ollut nuo kantapääsysteemit ostoslistalla jo ikuisuuden, mutta enpä ole saanut hankittua, kun niin harvoin tulee käytettyä kenkiä, joita varten ne tulisivat. Jospa nyt yrittäisin ryhdistäytyä ja hankkia ne, ehkä kengätkin pääsisivät useammin jalkaan, kun eivät tipahtelisi kantapäistä :)

ujosiili
5/33 | 

Onko näistä apua myös, jos periaatteessa sopivan kokoinen kenkä lonksuu kantapäästä? Vai muuttuuko silloin liian pieneksi?

Julia
7/33 | 

Pelastajani! Itkin jo verta yksien korkokenkieni takia, mutta nythän kipitän hippulat vinkuen Sokokselle etsimään noita lappusia :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
8/33 | 

salla, ihmeessä kokeile ja vaikka ei toimisikaan niin se alle 3e tuskin vie konkurssiin :) Kiitos <3

paula: ja lisäksi puolipohjallisia jos tuo yksinään ei riitä korvaamaan pumpulia :´D

heidi: ollos hyvä :)

miffa: ehdottomasti, noi maksaa sen noin 3 euroa että sillä hinnalla sietää testata :)

ujosiili: laita silloin tarra ihan tuonne kannan yläreunaan ja vaikka leikkaa sitä pehmusteen ympärillä olevaa "litteää" osuutta pienemmäksi, näin se tekee vain kätevän stopparin kantapäälle ja ei vaikuta juuri ollenkaan kengän kokoon :)

sissi: ollos hyvä :)

julia: hahah pikkuvinkistä iso apu :D toivottavasti saat kenkäsi käyttöön tuolla kikalla.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Elli
9/33 | 

kiitos vinkeistä! itsellä on ihan sama ongelma, että kantapää tahtoo nousta avokkaista, joissa ei ole remmejä pitämässä jalkaa paikoillaan! toivottavas

ti laput auttavat :)

11/33 | 

Tuollaiset tosiaan toimii. Mulla on itselläni ongelmana myös pieni kantapää, joka ei varsinkaan avokkaissa pysy kengän sisällä. Itselläni on silikoniset vastaavan näköiset laput, jotka auttavat hienosti. Ja ehkäisevät niitä hiertymiäkin. Lisäksi silikoniset ovat siitä kivat, että ne voi aina siirtää kenkäparista toiseen. Noita mainitsemiasi ei ilmeisesti voi irrottaa ja kiinnittää uudelleen, vai voiko?

Maria
12/33 | 

No nyt on kyllä aivan pakko kommentoida, kun juuri tämä on "päivän teema" itsellänikin. :D

Metsästin vuosi sitten Vagabondin maahantuojan avulla näistä ihanuuksista http://www.edelight.de/i/vagabond-schuhe-lugano-pumps-black-von-katharin... sen ainoan parin, joka Suomeen oli tuotu kokoa 35 (ainakin heidän kauttaan ainoa). Jalkani on kokoa 35,5 ja ajattelin, että kyllä tuo 35 täytyy olla sopiva, kun 36 oli iso. Pettymys oli kuitenkin suuri, kun totesin myös tuon koon 35 olevan liian iso. Olen testannut puolipohjallisten ja juuri noiden Taccon kantapääpehmusteiden kanssa, mutta apua ei ole ollut.

Tänään laitoin nuo kengät yli vuoden tauon jälkeen taas jalkaan testatakseni, josko ongelma olisi jollain ihmeen kaupalla korjaantunut tässä vuoden aikana, mutta nyt valitettavasti ei auta muu kuin todeta, että pois nämä on yritettävä myydä, kun itse ei vain pysty käyttämään. :(

Vagabond on todellakin aiheuttanut tuskastumista monet kerrat, kun ei voi tietää, sopiiko se koko 36 ehkä sittenkin, kun joistain malleista sopii pohjallisen kanssa ja joistain on aivan liian iso.

Näin lopuksi vielä kiitokset oikein kivasta blogista, puolentoista vuoden ajan tullut seurailtua lähes päivittäin. :)

hermanni
13/33 | 

Höips. Tuli tästä kenkäaiheesta mieleen eräs postaus. Olitkohan se sinä (vai luinkohan jotain ihan muuta blogia ehh..) kun kerroit semmosista liukuesteista kenkiin? Ei niistä mummomalleista jäätävillä remmeillä vaan semmotteet kengän pohjaan huomaamattomasti kiinnitettävät jarrulappuset?

MillaH
14/33 | 

Jännä, että Vagabond on sulle sellanen merkki, jota on aina sovitettava. Mulla on taas aivan päin vastoin! Voin ostaa Vagabondin 39 ja luottaa siihen, että ne sopivat aina mun jalkaani. :)

millamainen.blogspot.com

Elina
15/33 | 

Itse käytän noita sen takia kun useimmissa korkkareissa 36 tuppaa olemaan se pienin koko ja oma jalkani on 35-35.5. Tacco kenkään ja menoksi!

Claire
16/33 | 

Mulla taitaa olla melko samankokoinen jalka kun sulla, 39, joskus 40. Oon tekemässä opiskelijabudjetille ISOA hankintaa - swedish hasbeenseja. Ulkomailta kun tilailen, niin kertoisitko mitä kokoa itse käytät ja kuinka jäykät kengät oli käyttöönottaessa, jos kokosi on ollut 39 ? Kiitos!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
17/33 | 

elli, sit kannattaa nimenomaan käyttää noita lappusia :) ja tarpeen tullen leikellä vähän reunoja pois että saa korkeammalle liimattua eikä menetä kengästä tilavuutta jos muuten sopivat.

maria: kiva olla hyödyksi :)

micci: nää on tarkoitettu pysymään siinä kengässä mihin on liimattu, mutta oon myös nyppinyt noita irti ja liimannut toisiin kenkiin, jos olen myynyt ne edelliset kengät kirppiksellä pois. Mutta tosiaan ne silikonit toimii jos haluaa käyttää useammissa kengissä randomisti :) minä haluan aina pysyvän ratkaisun ettei tarvitse hädässä etsiä niitä irtomalleja mihin oon ne tunkenut :D

maria: voi vitsi sulla on suloisen pieni jalka :) ja juu vagabondia melkein aina päästävä sovittamaan, jos on ns. uusi malli eli lesti mitä ei ole aikaisemmin kokeillut. Ja kiitos <3

hermanni: oon kirjoitellut niistäkin juu joskus aikoja sitten :)

milla: mulla on about fifty-sixty kumpaakin kokoa vagabondin kenkäni :D

elina: voin kuvitella että on aika hankalaa löytää kenkiä suomesta noin pieneen jalkaan. Mutta onneksi on kikkoja :)

claire: hasbeensit (etenkin jos umpikärkiset) ovat mielestäni aika pieniä, eli ehdottomasti 40. Lisäksi se kenkä on tosi kova eli varpaat kuolee muutenkin aluksi, puhumattakaan jos kenkä on yhtään liian lyhyt. Mut tietty parasta jos kävisit suomessa sovittamassa jossain niin tiedät varmaksi, mutta jos et, ota 40.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Ansku Ireland
18/33 | 

Noi on ihan parhautta. En tieda ovatko saman merkkiset taalla pain mualimaa, mutta samoilta nayttavat. Pelastavat klonksuvat kengat. Minulla on yhden Clarksin balleriinat jotka ovat oikean kokoiset mutta aina kantapaa nousee jos on sukkahousut jalassa. Elikkas varsinkin sellaset kengat joitan kaytan sukkiksien kanssa tarvitsevat super stopperit :)

Ivi
19/33 | 

Niin kuin täällä aiemmin kommentointiinkin, tuota Taccon mallia ei tosiaan voi enää liimaamisen jälkeen irrottaa ja siirtää toisiin kenkiin, mutta noita erilaisia silikonisia "stoppareita" voi siirrellä. Silikonisia löytyy aika hyvin eri merkeiltä ja kenkäkaupoista. Hinnaltaan taitavat yleensä olla pari euroa kalliimmat kuin Taccot, mutta huomattavasti monikäyttöisemmät, joten investointi kannattaa. :) Lisäksi ovat yleensä malliltaan sirommat kuin Taccot ja kengissäkin vähän huomaamattomammat. Entisenä kenkäkaupan myyjänä voin kertoa, että ainakin meillä noiden silikoniversioiden kysyntä oli aina paljon suurempi kuin Taccojen ja niitä sai koko ajan olla tilaamassa lisää, mikä jo varmasti kertoo aika paljon tuotteesta.

Anni
20/33 | 

Pari pientä vinkkiä:

Jos Taccoslipsit ei meinaa pysyä paikallaan (näinkin voi käydä, varsinkin jos sitä niitä on nostanut ylöspäin), voi suutari tikata sen yläreunasta kiinni. Ja vaikka maalata reunan kengän väriseksi, ettei vaalea nahka paista ikävästi.

Kun itse olen kahden vaiheilla koon kanssa, ostan yleensä aina pienemmät. Suutari kun pystyy venyttämään nahkakenkiin paitsi leveyttä, myös hieman pituutta.

Aniis
21/33 | 

Auttaneisikohan nuo korkokenkäongelmaan joka johtuu siitä että omistan vammasen kantapään ( ts. sieltä puuttuu se "pallura" ) minkä seurauksena en pysty ostamaan korkkareita joissa ei ole jonkinsortin remmiä jalkapöydän päällä? Tippuvat meinaan aina juuri kantapäästä... Vaikka miten olisi oikea koko ( ja kokeiltu on numeroa pienempiäkin, puristavat sitten ikävästi varpaista )

Kiki
22/33 | 

Jee! Just tänään manasin kun yhdet kauniit korkkarini ovat juuri sen puoli kokoa liian isot ja lonksuvat kantapäästä. Ongelma ratkaistu, kiitos kaunis. :)

Tiu
24/33 | 

Ja nyt vasta kerrot, että tällaisia on olemassa! Minä kun oon yleensä pituuden puolesta toisinaan 39, joskus leveyden puolesta 41 ja yleensä vain epäsopiva 40. Mahtista.

Nasu
25/33 | 

Voi kiitos tästä vinkistä! Tämähän on oikea pelastus! Mulla usein koko 37 on liian pieni, mutta 38 sitten lipsuu kantapäästä ulos. Nyt sekin ongelma siis poistuu. Enpä ole moisesta pikkuapurista tiennytkään.

my
26/33 | 

Sisko kertoi että youtubessä oli video missä joku täytti minigrip-pussin vedellä, kuivas pussin ulkoapäin ja laittoi pakkaseen niin että vesi jäätyi> laajeni ja kenkä laajeni :D

Ida
27/33 | 

Täytyy kokeilla näitä, jos ne pysyis paremmin paikallaan kuin silikoniset. Miulla oli yksi pari sellaisia silikonisia, mutta ne eivät pysyneet paikallaan korkkareissa.

Anni
28/33 | 

Tiu: Osta NAHKAkengät pituuden mukaan ja vie suutarille venytettäväksi, leveyttä saa venytettyä reilustikin. Valitettavasti suurin osa kenkämyyjistä ei osaa neuvoa asiakkaita tässä asiassa.

Aniis: Pitäisi auttaa.

Elli
29/33 | 

KIITOS <3 Pelastit juur yhdet maailman kauneimmista kengistä kaappiinsulku-kohtalolta.

:)Pirtsakka:)
30/33 | 

Kiitti vinkistä mulla toinen jalka on pienempi kuin toinen ja tuollahan asia oletettavasti hoituu.

Sophia
31/33 | 

Mulla on sama kantapääongelma kuin monilla muillakin avokkaiden kanssa, mutta edes näillä lapuilla ei saa kenkää "korjattua" niin, että se pysyisi jalassa. Enemmänkin se on kengän mallista kiinni: ts. toisissa on hyvä syvempi kantakuppi ja toisissa niin matala, ettei se pidä kantapäätä alhaalla. Korjauslapuilla käy sitten vain niin, että varpaat puristuu. Paras ratkaisu mulla on ollut puolipohja, joka tekee kengästä niin napakan, ettei kantapää nouse.

33/33 | 

Tuo todellaki pelastais mun kenkäongelmat! :-D
Viimeksi keväällä koulun päättäjäisissä kengät ei millään meinannu pysyä jalassa, vaikka kaupassa ne oli ollu sopivat ja vielä kotonakin kun vähän testailin niitä, niin pysyi kunnolla jalassa... Pitäis käydä ostaan tuommoset muutamiin kenkiin nii sitte on hyvä kävellä! (:

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012