Meillä ei ole lainkaan ovikelloa, mikä oli aluksi mielestäni vähän outoa. Olin tottunut perinteiseen ding-dong ääneen ja mietin, että kyllähän nyt talossa pitää ovikello olla. Mutta käytäntö on osoittanut, että kolkutin toimii ihan yhtä hyvin. Nykyään en oikeastaan enää osaa edes kaivata ovikelloa, eikä meillä ole aikeita sellaista edes asentaa. Sen sijaan olen alkanut fiilistellä kolkuttimia sillä ovathan ne paljon hauskempia kuin ovikellot :D

Nykyään meillä on ihan tavallinen peruskolkutin, mutta siihen tilalle voisi ihan hyvin vaihtaa jonkin hauskan leijonanpään tai muun vastaavan. Lontoon Portobello Roadin antiikkimarkkinoilla tuli eteen pieni valikoima kolkuttimia, miten olisi esimerkiksi kettu:En osannut tehdä päätöstä heti, joten jätän tämän asian muhimaan. Nyt oikeastaan näitä kuvia katsoessa jäi vähän harmittamaan tuo iso leijona, on se vaan komia! Mutta ainakin tiedän että on mahdollista löytää vaikka millaisia kolkutinhahmoja, pitää vaan päättää mitä ulko-oveensa haluaa.

Kommentit (5)

1/5 | 

Sano että ostit tuon pupunaulakon! Niin söpö! Mulla ei ole koskaan ollut kolkutinta. Vaikea kyllä kokeilematta uskoa että se tosiaan läpi talon yhtä hyvin kuin ovikello. Kettukolkutin olisi aika makea kyllä.

Elina
3/5 | 

Me saatiin talopaketin kylkiäisenä ovikolkutin ja ensin ajattelin, että se on vaan lähinnä koriste, että eihän se ääni kanna, mutta mitä vielä. Äänihän on tosi kova, kuuluu kyllä joka nurkkaan :) Meillä on kyllä ovikellokin, mutta useimmiten vieraat käyttää kolkutinta, ehkä se on jotenkin jännempi tai sitten osuu ensin silmään.

Ieva
4/5 | 

Itse en tykkää ollenkaan sähköisistä ovikelloista. Mielikuvat sekoavista koirista ovat piirtyneet pahasti mieleen, ja sydän pomppaa kurkkuun pehmeämmistäkin ovikellosävelmistä. Pyörän soittokelloa muistuttavat kerrostaloasuntojen ovikellot vielä menevät, mutta niittenkin sijaan valitsisin mielummin kolkuttimen.

Ilona123
5/5 | 

Asutaan myös ns.ihanassa hirsitalovanhuksessa, jossa on ei ole ovikelloa (ei ihan hirveän kaukana Akaata :) ). Olen pohtinut asiaa. Vielä meillä ei ole käynyt hirveämmin vieraita(muutosta reilu 2 viikkoa), mutta mun mielestä tämä kuuluu tähän asiaan. Toisaalta jos olisi ovikello, niin kuullostaisiko se oudolle. Meillä ei ole vielä kolkutinta, Mistäköhän täältä suomesta saattaisi löytää ihanan kolkuttimen....Jään ehkä odottelemaan mahdollisia kirppiskiertelyitä, kunhan siihen vaiheeseen ehtii,

Huvittaa ja pohdituttaa edelleen, kun olit ajatellut Pätsiniemen blogia helposti vain vuoden projektiksi. Mun fiilis on ainakin meiltä, että vuosi menee tosiaankin jäätävän nopeasti. Hyvä kun mekin saataisiin ne tavarat muuttolaatikoista, kun meikäläinen on painellut maalisudin kanssa. Harmi jos tämä blogi ei jatku :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012