Minulla on keittiössä kirppikseltä löydetty musta pannu, oikea noidanpannun näköinen vanha kaunotar, jota olen käyttänyt kukkaruukkuna. Tai yrittänyt käyttää. Tällä hetkellä meneillään oli jo kolmas syklaami putkeen, joista viimeisinkin heitti veivinsä. Mikä ihme tuossa kukassa on, että sitä ei saa pysymään elossa vaikka seisoisi päällään! Olen kuvitellut että olisin jo saanut jonkinlaista multasormea tässä viimeisen parin vuoden aikana mutta ehei... Alan kohta epäillä että tämä pannu tosiaan on noidan entinen myrkkypannu, koska siinä koki kohtalonsa syklaameja ennen myös todella upea ruusupelargoni joka käsittääkseni on idioottivarma kukka.


Nyt löysin sellaisen kasvin jonka kyljen myyntipuhe oli ainakin vakuuttava: Rahapuu. Rahapuu on helppohoitoinen ja yksi kestävimmistä viherkasveista. Se viihtyy valossa tai varjossa, ja sitä kastellaan kerran kuukaudessa. Rahapuu selviää ilman kastelua pitkiäkin aikoja.Selkee. Nyt katsotaan onko rahapuu meikäläisen kestävä. Veikkaan että ei. Seuraava aste on sitten muovikasvit, mutta saan varmaan nekin homehtumaan.

Mummoni oli oikea mestari kukkien kanssa, hänellä oli mielettömän hienoja viritelmiä ja jokainen mummolan kasveista kukoisti kuin viimeistä päivää. Tämä puutarhanhoidollinen ominaisuus ei ilmeisesti siirtynyt suvussa eteenpäin, ei ainakaan huonekasvien suhteen. Puutarhassa ulkona onnistun paljon paremmin, jopa yllättävän hienosti kun miettii että mitään katastrofia ei ole vielä käynyt ja olen kuitenkin huseerannut pihassa jo kohta kaksi vuotta.

Syklaami, miksi se ei pysy hengissä?

Kommentit (15)

Tumpelo
1/15 | 

Oma rahapuu pudotti iloisesti kaikki lehtensä. Siinä oli enää keppi pystyssä. Roskiin meni :(

2/15 | 

Ei pidä vaipua synkkyyteen, jos syklaami ei sisätiloissa viihdy. Se ei ole helppo kasvi. Minä olen saanut moiset selviämään paremmin aikaa ulkona, sisällä kuolevat parissa viikossa. Rahapuuta ei saa hengiltä kuin liikaa kastelemalla. :) Se on aika varma hoidokki.

Marjut
3/15 | 

Syklaami on hankala hoidettava, sen pitää olla viileässä, se ei saa kuivua, muttei olla liian märkäkään, ja sitä saa kastella vain aluslautaselle. Eikä se toivu jos pääsee tuohon kuntoon kuin tuo mikä sinulla on. Suosittelen anopinkieltä, jos saat sen tapettua, niin taitava olet! :)

4/15 | 

Mä oon kyllä saanut rahapuunkin hengiltä, mutta kasvi mikä ei vaan kuole, on anopinhammas. Mun omani on ollut mulla jo yli kymmenen vuotta. Se vaan tykkää, jos sen unohtaa kastella eikä aina muista vata verhoja, että se saisi valoa. Välillä se on näyttänyt aika surkealta, mutta aina se on alkanut uudestaan kukoistamaan.

Tipsu
5/15 | 

Mä oon saanut rahapuunkin hengiltä parissa vuodessa - sitä pitää muistaa kastella edes joskus... Mutta mehikasvi kukoistaa munkin hoidossa!

Olga S
6/15 | 

Sille on syynsä, miksi meiltä löytyy pääasiassa vain rahapuita ja palmuvehkoja... :D Rahapuunkin saa hengiltä liikaa kastelemalla, sen on parempi antaa vaikka unohtua välillä. Nyt ostin pari muorinkukkaa kokeiltavaksi, josko ne säilyisi hengissä täällä. Toistaiseksi (eli noin reilun viikon ajan) kaikki on mennyt hyvin. ;)

Heidi
7/15 | 

Itse saan syklaamin kuolemaan nopeasi, vaikka omasta mielestä viherkasvini muuten saan kukoistamaan.... Jopa orkideat kukkii monesti vanhoista taimista. Syklaamit olen jättänyt tästä syystä ostamatta, koska niiden sielun elämää en onnistu jatkamaan. Anoppi tosin sen syksyisin kiikuttaa tapettavaksi ;)

Elina
8/15 | 

Näyttäisi siltä että mulla rahapuu tulee olemaan ensimmäinen tappamani huonekasvi. Traakkipuu, joulukaktus, muut kaktukset, viirivehka, orkidea - kaikki voivat hyvin. Sen sijaan kesällä ostamani rahapuu tiputti melkein kaikki lehdet jo alkusyksystä. Nyt siinä kasvaa muutama uusi lehti, jotka vaikuttavat tippuvan myös. :/

hheidi
10/15 | 

Minäkin epäviherpeukalo onnistuin kuihduttamaan rahapuun ihan lyhyessä ajassa. Ikean minijukkapalmu (en todellakaan tiedä oikeaa nimeä!:D) elää edelleen, neljättä vuotta jo! Eikä pahastu, vaikka unohtais kahdenki viikonki ajalta kastelun. :)

paulii
11/15 | 

Mäkin oon saanu rahapuun hengiltä hyvinkin nopeesti. Palmuvehka on maailman helpoin, hortonomi-kaverini sanoin "se kasvaa vaikka kaapissa".

Kaisa
12/15 | 

Totesin kans syklaamin tosi hankalahoitoseks, kun sain sen koko ajan vaan huonompaan kuntoon - kunnes se sitten kuoli. Hankin myös tilalle rahapuun, joka on kyllä ollu tosi helppohoitonen ja pysyny elossa jo pidempään.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012