Sain korvakorut 9-vuotiaana pitkällisen kinuamisen (äiti joko? Joko nyt?) seurauksena. Äidilläni oli ihan hyvä ajatus taustalla, että kohelolla puissa kiipeilijällä korvikset voivat olla hieman vaaralliset. Vaikka näytin lapsena prinsessalta vyötärölle ulottuvien valkoisten kiharoideni kanssa, en todellakaan ollut sitä.

Muistan ikuisesti jännitykseni kultasepänliikkeessä, kun odotin vuoroani. Kipuhan ei ollut kuin nimellinen, mutta jännitys taisi triplata sen. Ja se maailman paras tunne, kuin pienet kultaiset  nappikorvakorut olivat vihdoin paikallaan! Olin valinnut nappini suurella huolellisuudella, ja päätynyt vihreällä "timantilla" somistettuihin.

Käytin korviksia joka päivä parikymppiseksi asti ja sen jälkeen olen ollut ilman. Korviksista luopumisen syynä oli varmaan se, että en pitänyt enää kauniina pieniä ja siroja korvakoruja. Niitä hopeisia ja kultaisia pieniä rimpuloita. Isot korut taas olivat hankalia arkikäytössä. Oli helpompaa luopua kokonaan.

Kumma kyllä reiät ovat pysyneet vuosien varrella täysin auki, eli satunnainen korvisten käyttäminen onnistuu edelleen.  Korupäivien kunniaksi valitsin eilen korviini jättimäiset Indiskan sulkakorvikset.

 


r7

r7


r8

r8

En tiedä millainen on nykyään kultasepänliikkeiden valikoima, mahtaisinko löytää mieleisiäni arkikorviksia. En ainakaan pysty ihan heti kuvittelemaan mallia, josta pitäisin. En pidä blingistä, kullasta, renkaista, napeista enkä varsinkaan pienistä roikkuvista korviksista... että yritä siinä sitten löytää joku toimiva pari. Oikeastaan ainoat korvismallit, jotka miellyttävät silmää  jättikokoisten kattokruunumallien lisäksi, ovat venytyskorut. Ja ne eivät tule kysymykseen omalla kohdallani, joten tyydyn ihailemaan niitä muilla. Oh well.

Kommentit (32)

ulletröj
1/32 | 

Sellaisia feikki-venytyskorujakin saa :) Mulla on sellaiset spiraalin malliset, puusta tehdyt ''venytys''-korut, mustat, se korvan sisälle menevä osa on hopeaa. Tosi kivat ja nätit. Näitä saa mm. Cybershopista.

karkkinen
2/32 | 

Voisin kuvitella, että sinuun DIY- ihmisenä uppoaisi oikeista napeista tehdyt korvakorut:) Ne on myös itse helppo tehdä ja näyttävät aika hauskoilta.. Näitä ei tosin kultasepänliikkeistä saa..

3/32 | 

noi sulkakorvikset ois just sellaiset jollaiset itselleni haluaisin riikinkukonsulkien ohella. mut mulla kun on 20 milliset venytetyt tunnelit niin eipä sitten kuitenkaan.. ja kyllähän lävistyskoruissa on upea valikoima ei-venytetyillekin korville. rohkeasti vain kokeilemaan, netistä löytyy halpoja kauppoja joista kyllä uskaltaa hankkia ihan laadukkaitakin koruja pilkkahinnalla siitä mitä alan liikkeet kotimaassa myyvät. :)

n
4/32 | 

Helmikorvakorut? Esim. mustat tai vaaleat sellaiset?

Toi on jotenkin tosi hassua, että joku inhoaa tavallisia pieniä korviksia:D Jotenkin olen ajatellut, ettei kukaan niitä voi inhota, kun ne ovat niin tavalliset ja mitään sanomattomat...Mutta toisaalta taas ihan järkeenkäyvää silti:)

Kikka
5/32 | 

Kannattaa yrittää löytää jostain korutaiteilija Jaana Toppila-Ikäläisen esite tms.

Itse ainakin tykkään hänen persoonallisista korvakoruistaan (valitettavasti hänellä ei näköjään ole kotisivuja). Jokainen korvakorumalli on tosi yksinkertainen, mutta jostain tietystä kulmasta katsottuna niissä on aina joku jännä yksityiskohta.

En tosin ole ihan varma että iskeekö kyseiset korut juuri sinun tyyliisi, mutta kannattaa selvittää, sillä omasta mieletäni tekijä on tosi monipuolinen :) Plussaa on tietty sekin, että korut on sterling-hopeaa, niin ei pitäisi mitään kutinoita ja punotuksia tulla

..itse olen kuolannut kyseisiä koruja jo useamman vuoden, mutta en osaa valita mitä haluaisin..

6/32 | 

mulla on iha kauheet traumat lapsuudesta, kun otin ekat korvikset. sillon ne tehtiin ampumalla, ja mulle korvikset teki joku harjoittelijatyttö, joka totta kai sai sen "ampumislaitteen" jäämään mun korvaan kiinni. siinä iski paniikki! :(

mut ihanat nuo korvikset!

Ellu
7/32 | 

Mulla oli myös ekat korvakorut vihreällä timantilla varustetut nappikorvikset:) Nykyään en käytä korviksia kans siitä syystä et en tykkää mistään napeista, renkaista, helmistä, riippuvista, kultaisista, hopeisista.. Silti huolehdin siitä et reiät ei mene umpeen:) Muilla korvikset näyttää kuitenkin hyviltä ja "kadehdin" heitä siitä syystä.))

Pippuri
8/32 | 

Oih.. mun harkkakorvikset oli semmoisilla kirkkaansinisillä timanteilla.. vieläkin ovat tallessa. Vaikka en kyllä tiedä miksi oli pakko saada ne siniset kun oon ollut pienestä asti henkeen ja vereen pinkki, mutta kyllä ovat rakkaat ja paljon käytetyt siniset <3

Tuulia
9/32 | 

Itse olen venyttänyt toisen reiän 8mm ja toisessa käytän 'normaaleja' korviksia. Ja löytyy siitä venytyskorvasta industrialkin ja 1,2mm tappi. Tykkään tästä friikkikorva ja normikorva yhdistelmässtä :D

Itse tykkään westwoodin korvakoruista, mutta suosikkini on DIY rabieslaattakorvakoruni.

nea
10/32 | 

itse en pienempänä uskaltanut aluksi ottaa kuin toiseen korvaan, oli niin kova jännitys päällä :D nykyään onkin sitten 16 mm venytykset kummassakin.

se mikä minusta on ollu hauska huomata, on se ettei nämä venytykset tulehdu laisinkaan! pieniä nappikorviksia käyttäessä oli jatkuvasti kutinat ja tulehdustilat päällä vaikka kokeiltiin kaikki materiaalit kullasta lähtien läpi. sen vuoksi tuli monta vuotta oltua ilman mitään korviksia. onneksi "löysin" venytykset ja ihastuin niihin, onpahan jotain koristusta edes kun muuten olen niin huono koruja käyttämään.

Heininen
11/32 | 

Itse ihastunut täysin omatekemiin korvakoruihin oikeista napeista :D niitä on ihana käydä aina askarteluliikkeissä kuolaamassa... samoin mulle uppoo myös kaikki hakaneulakorvikset ja pienet palapelin palat yms. :D

12/32 | 

Omissa korvissa roikkui kauan kultaiset ohuet renkaat, hopeasta kun ampumalla laitetut reiät eivät tykänneet ollenkaan.. Ne olivat kuitenkin rumat ja epäkäytännölliset, joten viime keväänä otin itseäni niskasta kiinni ja taistelin jokaiseen korvareikään 1,2mm lävistyskorut (eli siis tuo pienin mahdollinen koko).

Nyt tykkään taas pitää tukkaa kiinni kun on hienot korut joita kelpaa esitellä, eikä ole enää sitä vaaraa että höntylät kultarenkaat aukeavat ja tarttuvat hiuksia kuivatessa pyyhkeeseen (autsh...)

Ja koruja löytyy toisesta korvasta kolme ja toisesta kuusi.

Pupuna
14/32 | 

Mulla on ihan samanlainen korvis-historia kuin sulla, paitsi että reiät sain kuusivuotiaana. Valitsin myös (varmaan juurikin samanlaiset!?) vihreällä timantilla koristellut napit :) Ja myös siinä parinkympin korvalla lakkasin päivittäin käyttämästä nappeja juuri siksi, etten niiden ulkonäöstä kauheasti tykkää. Satunnaisesti tykkään pitää kaikenlaisia rimpsukorviksia, mutta ei-aidot (jalometalliset tai koruteräksiset siis) tekevät allergista reaktiota korvaan. En siis voi kauaa pitää kerrallaan korviksia elleivät ole aitoa jalometallia. Ja kaikista hienoimpia ovat juuri aina kaikenmoiset ns. tavallisten kauppojen rimpsut ja överihörhelökorvikset jotka ovat täynnä ties mitä nikkeliä :D

Nuppu
15/32 | 

Ootko käynyt vilkuilemassa Glitterin tai Accessorin valikoimia? Korviksia on vaikka mihin lähtöön! Tavallisempia ja erkoisia, pieniä ja isoja, hopeaa ja rihkamaa...kaikkea löytyy ;).

Noora
16/32 | 

Itselläni on aika lailla samannäköinen lista korviksista, joista en pidä. Nuorempana myös minulla oli tapana pitää jatkuvasti nappikorut korvissa, mutta monta vuotta tämän ajan jälkeen kuljin pääsääntöisesti ilman korvakoruja. Kunnes ihana poikaystäväni toi asiaan muutoksen... Vuosipäivälahjaksi saamani pronssiset Kalevalan Talon sydän- nappikorvikset ovat olleet korvissani lähes joka päivä niiden saamisen jälkeen! Aivan täydellinen muoto, ja väri! Samat korut hopeisena tai roikkuvana eivät miellytä silmää, mutta pronssisena niissä on aivan ihanaa särmää...

Ronja
17/32 | 

Omat lempi korvikseni ovat vetoketjun malliset. Ne ovat lähes täydelliset: sopivan pienet arkeen, mutteivat ole pikkusievät, MUTTA mutta mutta... ne ovat rihkamaa enkä voi käyttää niitä kuin silloin tällöin muutaman tunnin ajan, koska korvat kipeytyvät:(

käppänä
18/32 | 

kannattaa kokeilla ostaa feikki venytykset! :) toki mä jäin niihin ainakin sen verran koukkuun, että venytin sitten molemmat korvat 8mm :D ainoa miinus venytyksissä on, että tavallisia korviksia on hankala pitää..

Kit
20/32 | 

Joo toisaalta tuo on kivaa, ettei pitkään olleet korvakorunreiät korvissa umpeudu lainkaan, mutta itsellä se ongelma, että ensimmäiset (7vuotiaana otetut) reiät ovat nätillä paikalla, mutta toiset(13vuotiaana otetut) taas liian matalalla edellisiin nähden. Tästä on paljno ongelmaa, isompia koruja käyttäessä ei mahdu toisia korviksia lainkaan ja tavallisetkin taustat hankkivat ottaa yhteen. Kultasepänliikkeestä kysyessäni tuli aika tyly vastaus, etteivät nuo reiät mene enään koskaan niin umpeen, että kukaan suostuisi tekemään uusia reikiä 'normaalille paikalle'. Että onhan tuossa miinuspuolensa, mutta todistaa että tosi huoletta voi olla pitämättä korviksia pitkänkin aikaa.

21/32 | 

Ah, tulee ihan mieleen, kun itse olin 7 vuoden vakaassa iässä ja ehdottomasti päättänyt saada korvikset. Käytiin ensin yhdessä liikkeessä kyselemässä, mutta se laite oli just jäänyt jonkun edellisen käyttäjän korvaan kiinni, eikä ne suostuneet laittamaan minulle reikiä.

Minä vain ilmoitin äidille, että MINÄ haluan ne korvikset, joten mentiin toiseen liikkeeseen ja sain ne korut ; ) Ja hyvä niin, enää en uskaltaisi edes laittaa niitä : D

Itsekään en enää käytä taviskorviskia, mutta en siksi etten pitäisi niistä, vaan koska minulla ei ole niitä! Mihin ne aina hukkuu? Kuka ne syö? Murr. Onneksi on sitten isoja ja erikoisia korviksia joita edes käyttää (nekin kyllä hukkuvat säännöllisesti).

Chatte
22/32 | 

Mulle laitettiin korviin reijät kun täytin 3-v, ja siitä lähtien olen pitänyt lähestulkoon aina korviksia! :D En voisi kuvitellakaan olevani ilman.. :D

24/32 | 

Minulle tuli ihan sama fiilis korvisten kanssa jokunen vuosi sitten. Mitkään arkikäyttöön sopivat vaan ei enää tuntunu kivoilta. Eniten ok tuntui olevan perusmustat muovinapit, mutta ne nappilukot ärsytti. Päädyinkin sitten venytys juuri koruihin :) Nyt korvisten koko on 6mm ja uskon, että jos haluan näistä eroon niin reiät vielä palautuu. Tosiaan sellasissa feikkivenytyskoruissakin on nykyään ihan isot valikoimat, sellaset pienemmät kiemurat ja bluginnäköiset käy varmaan hyvin ihan jokapäiväiseen käyttöön.

pikkuhoo
26/32 | 

Sama juttu täällä, vihreällä timantilla varustetuista nappikorviksista aina tuohon normikorvisten kammoamiseen asti. Taisin lopettaa perus-korvakorujen käytön yläasteen loppuvaiheilla, kun en oikein digannu semmosista tyttömäisistä jutuista silloin roikkuvine vakosamettihousuineni :D Heh. Sen sijaan nyt viime vuosina on alkanut viehättää vimmatusti juuri kaikenlaiset roikkuvat ja isot rimpsukorvikset, joita ei ihan normipäivinä voi käyttää. Sisäinen harakkani haluaisi käyttää vieläkin overimpiä, mutta ei ihan aina uskallus riitä. Oon yrittänyt kansa etsiä sellaisia huomaamattomia mutta kuitenkin kaiken kanssa sopivia ja tyylikkäitä arkikorvakoruja. Yhdet parin euron halpiskorvikset mulla on - mustat noin sentin halkaisijaltaan olevat napit, jotka kauempaa näyttää ehkä aavistuksen venytyskoruilta, jotka myös siis miellyttää mun korusilmää. Mutta halpikset kun ovat, niin ei viitsi joka päivä korvissa pitää. Ties mitä niistä aivoihin liukenee... :D Oon miettiny lävistyskoruja ja vaikka mitä, mutta toistaiseksi kuljen suurimman osan aikaa ilman. Korvakorut on muutenkin oikeastaan ainoat korut joita osaan ja haluan käyttää. Sitä suuremmalla syyllä pitäis löytää jotkut super-hyvät arkiversiot, olis vähän jotain korua juhlia ja rimpsukorvisten käyttöä odotellessa... :)

27/32 | 

hih, mullakin ekat korvikset oli kultaset vihreillä "timanteilla" :D

oon maailman laiskin korvakorujen käyttäjä, ja reiät tulehtuu helposti, joten korvisten käyttö on enemmän ärsyttävää ja kivuliasta kuin kivaa. ehkä siks mulla on jo pari vuotta ollut nuo venytykset... ne vaan on. välissä vaan alkaa ärsyttää ne venytykset koska silloin taas ei voi käyttää niitä peruskorviksia - silloin harvoin ku haluttais.

nenna
28/32 | 

Haha, mä sain pienenä reiät korviin, kun täytin 4. Äitiä naurattaa vieläkin, miten käveltiin liikkeeseen, ja mulla oli pieneen nyrkkiin puristettuna tarvittavat rahat, jotka olin säästänyt. Enkä kuulemma päästänyt äänähdystäkään. Olin halunnut reiät jo 2-vuotiaasta ja hölpöttänyt niistä jatkuvasti :) Nyt 25-vuotiaana korvissa on 6mm venytykset ja suuremmiksi ei saa. Se huono puoli lapsena laitetuista rei'issä on, että reikä on hyvin lähellä poskea. JA ei voi siis enää venyttää. Mutta eipä siinä, nättejä venytyskoruja saa onneksi jo 6mm.

Se Ex-Miehelleen Keikistellyt
29/32 | 

Miksi arkikorvisten pitäis olla pieniä ja tylsiä? Mulla on kasa kaikenlaisia henkkamaukan tai milloin mistäkin bongattuja korviksia, joista jotkut eteisessä lähtiessä nappaan korviini. Suuria renkaita. Roikkuvia. Värikkäitä. Fiiliksen mukaan. No okei, ne suuret renkaat on vähän hankalat näin kaulahuivia-pipoa-huppua-kaudella, mutta silti ne pääsee säännöllisesti ulkoilemaan. Hauskaa on ollut huomata, että miespuoliset asiakkaat ja työkaverit on kiinnittäneet huomiota mun vaihtuviin korvakoruihin!

Niina
30/32 | 

Mä päädyin venytyskoruihin puhtaasti silmälasien takia, koska halusin käyttää korvakoruja, mutta mitkään eivät tuntuneet sopivan yhtäaikaa "naamalle" lasien kanssa. 10 mm on tällä hetkellä ja siihen on vähän pakko jäädä, kun toinen reikä ei oikein tykkää venyä ja muutenkin on aikoinaan ammuttu reiät sen verran alas, etten halua korvalehtien reunojen hiutuvan olemattomiin... ja onpa toinen reikä vähän sivuun hutaistu, niin rupeaa poski ottamaan vastaan, jos tästä vielä jatkaisin suurempaan. :(

Umpinaisia korvarenkaita ja lukittavilla koukuilla varustettuja riippukorviksia voi yhä käyttää, kun laittaa tunnelit venytyksiin. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä ja otin toiset reiät vähän ylemmäs, joissa voin pitää nappikorviksia.

Feikkivenytyskoruja voi tiirailla vaikkapa Crazy Factoryn sivuilta: www.crazy-factory.com

Tuanni
31/32 | 

Moi, Kuulostaa tutulta. Itse olen ratkaissut hieman vastaavan ongelman sellaisilla yksinkertaisen näköisillä semi-kokoisilla riippukorviksilla. Minulle on laitettu reiät neljävuotiaana, joten korvan kasvaessa reiät ovat jääneet niin ylös, että napit näyttävät älyttömiltä. Liian isoja taas joutuu vekslaamaan edestakaisin iltaisin ja laiskuuttani pidän koruja mielialan mukaan yhtäjaksoisesti pidempiä aikoja.

Hyviä koruja ovat mm. Kalevalan Vanamo (en tosin omista, koska niitä on jo _kaikilla_!) ja erillaiset kivikorut (näitäkin on aika kamalia.) http://www.charmsoflight.com/Images/Custom%20Orders/Smokey%20Quartz%20si...

32/32 | 

Mulla on samanlainen paita, saman värisenä. Tai niin kyllä taitaa olla puolella muullakin Skandinavian väestöllä. :D

Harmi kun Olivia ei oo mitenkään yhteydessä bloggeriin, ei muista aina lukea näitä sun postauksia. :/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012