Nanson paulankukkakuosiset vaatteet ovat jostain syystä lokeroituneet minulla kotivaatteiksi. Kukkakuosihan sinänsä on todella kaunis, eikä mikään estäisi niiden käyttöä kodin ulkopuolellakaan, mutta aina kun olen yrittänyt, tulee fiilis että olen lähtenyt yöpaidassa ulos :D tämähän on täysin vain oman pääni sisällä, normikäyttöön nuo oikeasti on tarkoitettu.

Yritin taas kerran lähteä ulos paulankukkahameessa (kirppislöytö), mutta ei niin ei. Tarvitsen jotain hypnoosihoitoa: paulankukka ei ole kotivaate... Vaikka eihän se sikäli haittaa, kun voin kuitenkin kotona nauttia piristävästä keltaisesta.Neosensin matalakorkoiset sandaalit menevät tällä hetkellä ilman pohjallisia. Että nyt se kevyt turvotus jaloissa ja sormissa sitten alkoi. Otin varmuudeksi vihkisormuksenkin jo pois. Onneksi tämä on ollut melko kevyttä, ettei (vielä?) tarvitse vallan Reinoihin siirtyä. Ja onneksi jalkani on luonnostaan kapea, eli nyt voin vaan napsia pohjallisia kengistä pois ja taas sopii. Se mikä on tosi kummallista tässä asiassa ovat sormeni. Normaalisti käteni ovat vähän creepyt eli pitkäsormiset ja laihan luurankomaiset, mutta nyt aavistuksen turvonneina ne näyttävät "tavallisilta" :D nivelet eivät erotukaan enää vaan sormet ovat sulavalinjaiset! Saattaisin ehkä pitää tästä tilanteesta noin niinkun ulkonäöllisesti, mutta au miten kipeät ja jäykät nuo nivelkohdat ovat, se ei ole kivaa.

Te lapselliset, palautuiko kädet ja jalat synnärin jälkeen kuinka nopeasti? Minulla tuskin kengänkoko kasvaa, sillä siihen liittyy ilmeisesti pitkittäiskaaren laskeuma ja tästä ei omalla kohdalla ole huolta, se on ollut laskeutunut lapsesta asti. Mielelläni tosin ottaisin puoli kokoa lisää, niin pääsisin eroon pohjallisista...

 

Kommentit (49)

inni
1/49 | 

Vauva syntyi 4:44 ja aamulla=päivällä kun heräsin tuijotin hoikkia käsiäni hja nilkkojani haltioituneena. Ei siis kauaa ainakaan mulla :)

Katri
2/49 | 

Minun jalka ei koskaan esikoisen jäljiltä palautunut, monet kengät piti laittaa kiertoon, kun eivät vaan enää menneet jalkaan. Synnäriltä lähdin turvonneena miehen 44 Reinoissa, kun mitkään omat (38 koon) kengät eivät menneet jalkaan. Seuraavalla viikolla meni jo omat talvikengät jalkaan.

Heini
4/49 | 

Minä jouduin ainakin kuukauden synnytyksen jälkeen vielä pitämään kihla- ja vihkisormuksia kaulaketjussa, kun eivät vieläkään sormeen mahtuneet. Kengät tosin eivät noin kauaa puristaneet. Toisillahan imetys laittaa nesteet kiertämään ja hoikistaa nopeastikin, toisilla, kuten allekirjoittaneella, imetys ei tässä suhteessa auttanut yhtään.

Iiduska
5/49 | 

Oi kuin pirteetä! Mustakin toi hame tosiaan on aika höntsyn näköinen, mutta vaikka rannalle tai piknikille tai muuten vain kavereiden kanssa aikaa viettämäänhän se sopisi kodin lisäksi. Kukkakengät ja kukkahame sopii ihanasti siihen mahtavaan kukkaloistoon, jota olet esitellyt :)

Heidi
6/49 | 

Itsellä jalkojen turvotus helpotti nopeasti. Viikko synnytyksestä ei enää lainkaan turvotusta. Sormet sitten taas... Nyt kun lopettelen imetystä tytön ollessa 7 kk saan vasta vihki- ja kihlasormukset sormiin. Imetys on pitänyt ainakin itselläni turvotusta ja nesteitä elimistössä. Nyt on ihanaa kun viimeisetkin nesteet saa pihalle :)

henna
7/49 | 

Mulla ei palautunu millonkaan. Tosin siis kilojakin jäi 5, mutta esim sormus koko kasvo yhdellä ja jalka leves niin että 36 on leveyssuunnassa pieni ja joutu suurimman osan kenkävalikoimasta uusiin. Se on kuulemaa normaalia (en huomaa että jalkoihin ois kiloja jääny :D), anopilla jolla ei jääny kiloja synnytyksen jälkeen jalkaterä leves niin että siirty kaks numeroa isompiin kenkiin.

Henna
8/49 | 

Kenkiä on jäänyt pieneksi :(
Mutta vihkisormus meni sormeen ehkä kahden viikon päästä synnytyksestä, ehkä se olisi mennyt aiemminkin mutta oli "vähän" muuta tekemistä :D. Ja mulla oli ollut ihan meganakit nämä sormet koko raskauden ajan.

Hemuli
9/49 | 

Ihan heti palautuivat kädet ja jalat, onneksi ei tarvinnut luopua kenkä-aarteista!

Heli
10/49 | 

Kädet ja jalat palautuivat heti kotiin päästyni ja nivelkivut jäivät synnärille. Omalla kohdallani jalka ei suurentunut yhtään, samat kengät menevät edelleen. Onnellista loppuodotusta!

s
12/49 | 

Mulla oli tuo sama hame punavalkoisena ja laitoin sen juuri kiertoon. Ikinä ei tullut semmosta oloa että haluisinpa lähteä tässä hameessa ulos, vaikka se periaatteessa tosi nätti olikin. Se oli jotenkin se materiaalin pehmeys ja hameen pituus, ei se vaan toiminut.

Petra H.
13/49 | 

Mulla oli raskausmyrkytys ja siinä kroppa kerää nestettä joo, mutta mä en siinä vaiheessa huomannut häiritsevästi. Mut voi morjes mitkä turvotukset iski hätäsektion jälkeen! Jalkaterät oli niinku pullataikinat :) Onneks oli jättikokoiset talvicrocsit. Sormissa oli inhottavaa niveljäykkyyttä yöllä/aamulla joskus raskauden puolivälin jälkeen, mutta se meni onneksi ohi jo ennen synnytystä.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

hui vitsi että pelkään edelleen tuota raskausmyrkytyksen mahdollisuutta kohdallani, vaikka viime viikolla näyte olikin puhdas.... on vaan sen verran noita oireita :( no, pidetään peukut että selviän ilman. Tää nivelkipu ja jäykkyys on jännä homma, alkoi toissa päivänä ja ei meinaa tavarat pysyä aamulla käsissä :o

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

14/49 | 

Aatu syntyi viime heinäkuussa ja ah mitkä pallojalat ja sormet mulla olikaan niillä helteillä loppuraskaudessa! Crocsit oli ainoat mitkä mahtuivat jalkaan, välillä nekin siinä ja siinä :D Nivelkivut kaupanpäälliseksi.. Ajattelin tuolloin että luojan kiitos on kesä, sen lisäksi että kengät sai helposti sujautettua jalkaan ilman kyykistelyä, niin talvella olisi pitänyt varmaan siirtyä miekkosen kenkiin, muista vaatteista puhumattakaan. Synnäriltä kuiten lähdin ihan normi kengillä, vaikka jalka tuon kantourakan johdosta puolisen kokoa kasvoikin :(, joten hyvin nopeasti turvotukset laski, vaikka helteet jatkuivatkin :)

perhoneito
15/49 | 

Ekan raskauden jälkeen sormet palautu jossain viikossa, tokan jälkeen meni useempi kuukausi. Jalan koko kasvoi sen 0,5 numeroo ekassa raskudessa eikä oo palautunut.

Tuulia8
16/49 | 

Kolme kuukautta meni ja sit ei enää sormia sattunut. Rakas Nelliina, älä maalaa, kaikke se maalihöyry menee vauvaan. Vältä kemikaaleja mahdollisimman paljon!

Joy
17/49 | 

Turvotus lähti nopeasti synnytyksen jälkeen. Mutta...vihki-ja kihlasormus ei meinannut mahtua sormeen edes yli vuoden päästä synnytyksestä. Nivel sormessa on isompi kun aiemmin, mutta jos sen yli sai sormuksen tungettua niin sitten pyörivät siellä oikealla paikallaan.
Jalankoko muuttui myös pysyvästi. Ennen kokoni oli n. 36,5 eli välillä ostin 36 ja välillä 37 kokoisia kenkiä. Nyt koko on aikalailla sen 37. Kuvittelin että minulle ei tulisi tuota kenkäkoon kasvua kun olen lapsesta alkaen ollut "lättäjalka". Mutta tosiaan tuosta päkiän kohdalta levisi paljonkin. Nyt toista kertaa raskaana ja odotan kauhulla mikä jää lopulliseksi kengän kooksi! Ja että pitääkö käydä sormukset suurentamassa...

Joy

Niin ja tosiaan raskauskilot (16!) lähtivät puolessa vuodessa kokonaan, ja seuraavan puolen vuoden aikana vielä 4 kiloa. Imetin reilu 1-vee asti.

Henne
18/49 | 

Oho, pitäis varmaan ruveta raskaaksi, koska oon koko ikäni tapellut "italialaistyyppisen" jalkani kanssa. Kaikki kengät hölskyy ja falskaa. Pieni turvotus ois jalkoihin siis ihan tervetullutta :D Kädet ovat kummasti eriparia jalkojen kanssa - aivan kuin isommat versiot pulleista vauvan sormista. :D

Mirre
19/49 | 

Itselläni oli varsinkin jaloissa massiivinen turvotus, jonka takia kävin sairaalassakin ettei vaan olisi ollut veritulppa. Kaikki turvotus lähti kuitenkin lähes heti synnytyksen jälkeen ja raskauskilot (12kg) sulivat kuukaudessa...

Siiri
20/49 | 

Minä repesin nauramaan ääneen synnytyksen jälkeen suihkussa kun huomasin että minulla on taas nilkat! :D Eli n. tunti ja turvotus oli poissa. Parin kuukauden ajan kun on tottunut norsun jalkoihin joissa nilkat ovat yhtä paksut pohkeiden kanssa niin oli jotenkin hämärää sellaiset tikut :D

Krisuli
21/49 | 

Mulla on kolmen viikon päästä laskettu aika ja jännittää kans nää turvotukset.. Sormukset taikka balleriinat ei oo mahtunu enää moneen viikkoon. Nilkat on ku pullataikinaa :S nyt oli reilussa viikossa tullu painoo melki kolme kiloo (yhteensä 18) ja hirvittää ettei tuu ees 20kg riittään... Mut muita myrkytysoireita ei oo, joten paljon vettä vaan...

elli
22/49 | 

Hei, minulla ei ollut 3:n raskauden aikana turvotuksia ollenkaan. En tiedä miksi mutta synnytyksen jälkeen olen turvonnut kuin pallo ja naamani näyttänut turvonneelta possun naamalta, en liioittele. Tämä kestänyt viikon kaksi. Sormet nakkisormet ja jalat pölkyt. Silmäluomet myös turvonneet.Hassua että alkanut aina vasta syn. Jälkeen. En tiedä johtuuko siitä että kova rasitus elimistölle kun beibit olleet 4,6 kilon tietämillä ja itse pieni ja hoikka

Saima
23/49 | 

Minulla oli raskausmyrkytys ja kesti muutamia viikkoja, kun kaikki turvotus oli lähtenyt. Minulla oli muuten testit koko ajan siinä hilkulla, että onko vai ei, mutta turvotus ja järkyttävän korkea verenpaine kyllä riittivät diagnoosiin. Mutta sinullahan taisi olla aika alhainen verenpaine... Lämmin ilma + loppuraskaus kyllä riittävät myös turvotuksen aikaansaantiin (yritän siis sanoa, että ei kannata vielä huolestua). Takaisin asiaan. Itse ajattelin, että kengän koko olisi muuttunut raskausaikana, mutta jotenkin mystisesti muutama viikko imetyksen loputtua mahtuivat jalkaan nekin kengät, jotka olivat muutoin koko vauvavuoden olleet pienet. Jalan koko siis palautui takaisin normaaliksi hormonitason normalisoiduttua. Onneksi en ehtinyt heivaamaan kenkiä kirpparille..

anne b
24/49 | 

Mulla ei tullu oikee nimekskään turvotusta. Vähän joyku korkkarit kiristi raskaana kun ne ostin, ja synnytyksen jälkeen oliki ihan sopivat.
Mulla taas turpos vähän nilkat synnärillä, kuulemma maidonnousuun voi yhdistää..
tosi muutenkaa normaalista palautumisesta tms. En voi kertoo, ku tehty sektio. Vaikkakin siitä parantunu vatsanahka ihan ennalleen vuodessa, ja arvet vatsassa haalenk jo synnärillä näkymättömiin.

Ja mä onnekas kyllä laihuin täysimettäessä ne raskauskilot 1kk. Mutta oli niiiiin jääätävä nälkä kokoajan, enkä enää synnäriltä palattaessa himaan syöny tasan 3h välein, mitä olis pitäny.
Eli sit nousi paino 5kg ja nyy vasta 1v jälkeen oon saanune 5kg (ehkä:D ei vaakaa tänne, kuolen).
Nyt eessä olis itelle hyväolo ja paino alas enemmän. Tosin eihän se nyt painosta ole kiinni.

Onnea loppu raskauteen:) !

annika
25/49 | 

Mulla oli raskausmyrkytyksen takia jalat ja nilkat ihan jäätävän turvonneet. Siis oikeesti tosi turpeet että hyvä kun niillä pystyi kävellä ja iho oli ihan pinkeenä yök. (Harkitsin jo miehen kumppareiden lainaamista.) Jouduin olla viikon sairaalassa synnytyksen jälkeen, kun paineet ei laskenut millään ja muistan kun ehkä viimesenä päivänä tuijottelin mun ohuita, normalisoituneita nilkkoja ja mietin kestääkö tollaset muka mun painoa :D

28/49 | 

Mulla ei ollut kummassakaan raskaudessa kummempia turvotuksia ja palauduin muutenkin ennalleni ihan pikaisesti synnytyksen jälkeen, paitsi että tokalla kerralla jalka jäi puoli kokoa /koon isommaksi. Ekasta ei vielä tullut mitään muutosta. Osa vanhoista kengistä menee mutta nafteimmat ei.

Tiina
29/49 | 

Mulla turposi jalat, reidet ja kädet aivan törkeesti. Tyttö synty helmikuussa kolme vuotta sitten ja viimeset kuukaudet oli aika tuskaa kun oli pakko käydä kiertää kaikki kaupat et löytyisi jotkut kengät jotka ylipäätään menee jalkaan, feikki ugg:t löyty (kirpas kovaa ostaa ne, vaikka hinta oli jotain 20 €, oon aina inhonnut vastaavia kenkiä, kun niissä on suora pohja). Turvotus laski n. vuorokaudessa synnyksestä, vaikka oli kiireellinen sektio, ja piti pitää 2 päivää sellasia lähes reisiin ulottuvia tukisukkia. Synnäriltä lampsin 4 päivää myöhemmin ulos hölskyvissä saapikkaissa ja roikkuvisssa leggareissa. Jalan koko tai varmaan just se jalkapöydän laskeutuminen laitto kenkäfriikin varaston vaihtoon. Koko muuttu n. puoli numero ja nyt just sitten tuo 39-40 koko käytössä. Ja mulla oli ennestään tosi kapee jalka, enää ei pysty käyttämään kovin kapenevia kenkiä, puristaa aina jalkaterän kohdalta. Ja entinen korkkarifani joutui myös opettelemaan matalien kenkien käytön, koska polvet ja nilkat (jo entistä urheilijan vikaa taustalla) rasittu sen turvotuksen takia sen verran et nykyään jalat väsyy korkkareista aika nopeesti. Sain myös liikavarpaan vaivakseni. Ja siis mun turvotus oli järkky (epäiltiin raskausmyrkytystä kokoajan, kun verenpainekkin oli korkee). Ja 24 h pahoinvointia kesti viikolle 26, jonka jälkeen alkoi järkyt liitoskivut. Paino siis nousi 11 kiloa, vauva oli 3,5 kg, istukka ja lapsivesi pois laskuista, niin turvotusta oli n. 6 kiloa. Viikko synnytyksestä painoin kilon vähemmän kuin mitä ekan neuvolakäynnin lukema oli! Vaatekoko on nykyään aika lailla sama kun ennen raskautta, mutta paidat ja mekot istuu erilailla kun lantio leveni ja kuppikoko kasvoi! No tulipahan kunnolla tekstiä! Jaksamista loppuodotukseen!

Heidi
30/49 | 

Mulla meni turvotuksen laskemiseen viikon päivät. Mutta maitokin nousi hitaasti. Kun imetys alkoi sujua, turvotuskin laski.

Jenni
31/49 | 

Minä selvisin ykköskierrokselta varsin vähäisin vaurioin, mutta tämän toisen raskauden jälkeen kengänkoko kasvoi yhdellä, sormukset mahtuivat vasta useamman kuukauden jälkeen ja käytin äitityshousuja vielä 2 kk synnytyksen jälkeen :) Lisäksi etenkin sormien nivelet olivat niin kipeät ja turvonneet, että lääkäri määräsin reumakokeisiin.

Mutta nyt on homma balanssissa ja omat housut taas jalassa, pienempi sankarikin jo pian 9kk ikäinen. Ja sainpahan ostaa parit uudet kengät!

Onnellista loppuodotusta!

NOPPA
32/49 | 

Minulla Paulankukkaa sinivalkoisena pyyhkeenä ja mustavalkoisena keveänä kesäpaitana.
Pusero on tosi style yhdistää melkein mihin vain! Todellakin paljon enemmän kuin pelkkä kotivaate =))

Jenni
33/49 | 

Itselläni oli loppuraskaudesta etenkin aamulla sormet ihan jäykät ja puristusvoima katosi. Raskauskiloja tuli 20kg ja synnärille jäi yli puolet siitä, turvotus käsistä ja jaloista lähti oikeastaan heti vauvan synnyttyä pois ja sama juttu nivelongelmien kanssa. Enkä ole mikään kovin pieni nainen, pituutta 175cm ja hartiat ku ladon ovet, jos kauniisti sanotaan. :D
Onnea odotukseen, ei ole enää pitkä aika jäljellä! :)
T: reilun yksivuotiaan tytsyn äiti :)

Masc
34/49 | 

Mulla varmaan menny vajaa 2 vuotta et palautu jalat, synnytyksen jälkeen 2012 (heinäkuussa;) meni 38 sijaan vaan 39 oikeastaan, ja mullahan oli suurinosa 38, hassuinta oli ehkä se et pahimmat turvotukset iski vasta synnytyksen jälkeen, nilkat hävisi ja varpaat olivat kuin perunat.

Noh, tässä keväällä tilasin muutamat h&m balleriinat kokoa 39, mitä käytin vielä viimekin kesänä. No nyt nuo hölskyy ja lonksuu pois jaloista, et vissii sit nyt palattava 38, ilokseni sain huomata et vanhat korkkarit ym. Ihanuudet mahtuuu taas.

En sitten tiedä onko painon pudotuksella ollut osansa (vaikka painoa ei kyllä alunperinkään ollut enempää kun ennen raskautumista, koska säästyin ylimääräisiltä raskauskiloilta) saa nähdä miten käy nyt toisen raskauden aikana.

Kerttu
35/49 | 

Ei ole ollut suurempia turvotuksia ja samat kengät menee edelleen useamman raskauden jälkeen. Mutta hei, tsekkaapa lymfahieronta. Tampereella on varmasti. Ihanaa loppuraskaudessa, ehkäisee turvotusta ja muita hyviä vaikutuksia. Synnytyksen jälkeenkin voi mennä jos vaan vauvalta ehtii.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013