Kun kuulin että ystäväni on osallistumassa Lola Vanillan drag queen -workshopiin, mietin että hetkinen, sinähän olet nainen. Olin ihan tyytyväisenä elänyt siinä uskomuksessa että drag-taiteilija on aina mies. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä oppia, ja nyt tiedän että drag queen voi olla kuka tahansa sukupuoleen katsomatta. Joskus naisista käytetään termiä faux queens, mutta kuulemma pääsääntöisesti kaikki ovat yhtä suurta drag-taiteilijaperhettä, jossa sukupuolella tai seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään merkitystä. 

Pienestä alustuksesta päästään drag queen -meikkiin. Tämä kiinnostaa minua ihan yli kaiken, dragit ovat kerta kaikkiaan upeita ilmestyksiä ja olen käynyt katsomassa vaikka kuinka monta showta tässä vuosien varrella. Jokaisella taiteilijalla on luonnollisesti oma tyylinsä toteuttaa lookkinsa, mutta tässä on Dye Nastyn versio. 

Ihan ensimmäinen suuri kysymysmerkki minulle on ollut kulmakarvat. Olen miettinyt mihin ihmeeseen esiintyjät hukkaavat kulmakarvansa! Tässä teille vastaus, sikäli kun joku muukin on vaivannut aivosolujaan saman asian kanssa. Lasten askarteluliimapuikko. Sillä omat karvat liimataan sileäksi ja kuivumisen jälkeen päälle levitetään meikkivoide ihan normaalisti, ja uudet kulmat piirretään jonnekin muualle. 

Ensimmäisestä vaihekuvasta näkee hyvin omien ja taiteilijakulmakarvojen paikat. 

Koska drag queen lookki on usein dramaattinen ja yliampuva, jokaista kasvonpiirrettä pyritään korostamaan. Näyttää aika hauskalta luonnonvalossa, mutta lavalla valaistus on ihan erilainen ja meikin pitää näkyä myös takariviin. Kulmakarvat piirretään korkealle, silmiä suurennetaan ja huulten rajat piirretään reilusti yli. 

Ihan tavallisessakin meikissä on nykyään muodikasta harrastaa contouria, eli kasvojen muotojen korostamista/häivytystä. Sama setti toimii myös lavameikissä. Tai sanoisin että se toimii nimenomaan lavameikissä, luonnonvalossa keskellä arkipäivää contour-meikki on helposti liikaa. 

Irtoripset kuuluvat tottakai asiaan. Niiden mittasuhteista kertoo ehkä parhaiten se, että Dye Nastyn alaripset ovat ne samat, mitä burleskitaiteilija Olivia Rouge käyttää lavameikissään yläripsinä :D

Lopuksi vielä haluttu peruukki päähän ja lookki on valmis.

Lavakuvan on ottanut Jukka O. Kauppinen.

Ps. Monan burleskiminän eli Olivia Rougen voi nähdä lavalla nyt pääsiäislauantaina Teerenpeli Teasessa.

Kommentit (5)

shrek
1/5 | 

Kyllä on hieno! Mulla on ikivanha Valteen & Heiskasen Showhat-seinäkalenteri, jonka avulla yritin aikanaan opetella meikkauskikkoja :D

Johanna-
2/5 | 

Ootko koskaan kattonut RuPaul's Draq race? Se on ihan loistava! Ainakin netflixistä löytyy monta kautta. Mun mielestä on kans hirmuisen kiehtovaa nähdä miten kaikki upeat meikit syntyy.

66 päivää
3/5 | 

Mahtava kuvasarja! Tekee itsekin mieli alkaa leikitellä meikeillä. Pidän muutenkin blogisi monipuolisuudesta ja avoimesta otteesta. Ruusu!

Vierailija
5/5 | 

Naisille on myös olemassa vaihtoehtona myös Drag King, sekin vaatii luovuutta ja meikkaustaitoa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010