Mieheni on taistellut parrankasvun kanssa koko aikuisikänsä. Hänellä puskee karvaa siihen malliin, että edes päivittäinen sheivaus ei riitä pitämään näkyvää sänkeä poissa. Kun olin aikani katsellut karvanaaman taistelua naamakarvojensa kanssa, totesin että anna kasvaa tai naamasi irtoaa kohta partahöylän mukana. Tämä oli ajalla ennen kuin parrasta tuli muodikas. Mutta nykyinen partamuoti on erittäin jees, sillä Saku ei ole enää yksinäinen partaukko, vaan partaveljiä on joka puolella.

Tässä parta on vasta pari viikkoa vanha eli ihan alkutekijöissään. Saku saa aina tasaisin väliajoin parranajointonsa takaisin ja vetäisee kaiken pois, katuu seuraavana päivänä ja alkaa kasvattamisen heti uudelleen.

Minulla ei luonnollisesti ole omakohtaista kokemusta parrasta, mutta se on ilmeisesti ihan yhtä oikukas kasvusto kuin hiukset. Tukkaa varten tarjolla on jos jonkinlaista tököttiä, mutta parta oli pitkään unohdettuna kokonaan. Laitoin tässä päivänä eräänä googlen laulamaan ajatuksena yllättää mieheni tuotesetillä, ja minnekäs tie veikään, Tampereelle!

Olen jo pari kuukautta viettänyt työpäiväni aivan partataivaan naapurissa, tietämättä siitä mitään! Dick Johnsson Barber Shop on vienyt partaäijien valikoiman sellaisiin sfääreihin että tuskin tulee ihan heti vastaan samanlaista.

Kun astuin viiksivahan perässä Aleksanterinkatu 25:n Barber Shoppiin sisään, vietin ovella pienimuotoinen mittee hittoo -hetken. En ole hetkeen nähnyt niin viimeisen päälle tyylikästä parturia. Vanhaa nahkaa, puuta ja vintagefiilistä. Parturituolissa istui parrakas mies parran muotoilussa, ja tatuoitu häiskä joka muotoilua suoritti, kysäisi välittömästi tarvitsenko apua.

Kyllä, tarvitsin, kun näin tämän parroille suunnatun tuotevalikoiman:

Ihan järjetön määrä partaöljyjä, -kampoja, -pesuaineita, -harjoja, -vahoja... ja viiksituotteet päälle. Huh huh! Tuli samalla todettua että jokainen purtilo on järjettömän hieno, tyylikäs ja juuri sellainen mitä toivoisin myös naisille suunnatuilta tuotteilta. Näin tuotteita voisi pitää kylppärissä näkyvillä. Ei ole joululahjaongelmia pariin vuoteen, tänne vaan.

Mukaan kotiin valikoitui myyjän suosituksesta lopulta Mr Bearin parta- ja viiksivaha, ja lisäksi tyylikäs puinen partakampa. Oli mieheni mielestä ihan loistovehje verrattuna vanhaan euron muovikampaan.

Viiksivaha on niin paksua tatinaa, että sillä todella saa viikset kääntymään ihan miten haluaa. Saku haluaa herrasmiehen kiharat viiksien nurkkiin ja peukku sille, tykkään! Vahan avustama kiharat muotoutuivat hetkessä ja myös pysyivät, mikä tuotteen idea toki onkin. Partavaha puolestaan on hieman kevyempi, mutta edelleen aika paksua sekin. Partavahalla saa karvat ojennukseen helposti ja se tuoksu, ah! Tuoksuttelin läpi muutaman vahan ja päädyin Wilderness-tuoksuun. Se oli mieto mutta miehekäs, hieman metsäinen tuoksu.

Pahoin pelkään, että raotin nyt ovea jonkun sortin välineurheilulle... Lisäksi luulen, että jatkossa säästytään niiltä epätoivoisilta ajan tän risukon välittömästi veke -hetkiltä, jos parranhuollosta tuleekin kiinnostavaa.

Ps. Partajuttujen myötä löysin myös tieni Parrakas mies -blogiin. Mies, parta ja perhe. Hyvin kirjoitettu äijäblogi naapurikunnasta Lempäälästä.

Kommentit (10)

hekulinen
1/10 | 

Haa, tuon blogin kautta minä eksyin tilaamaan Dick Johnssonilta partaöljyn kumppanilleni. Todella hyvä äijäblogi! Tuon kamman ja partavahan meinasin viimeksi ostaa Ruohonjuuresta miehelleni mutta jäi vielä harkintaan. Olisi kyllä mukava lukea sitten Sakun ajatuksia tarkemmin näistä tuotteista ja muistakin, jos innostuu oikein testailemaan. :)

seijankukka
2/10 | 

Isälläni on aina ollut iso parta, joten olen kait aina pitänyt sitä osana miehekästä ulkonäköä. Olenkin miettinyt mikseivät kaikki miehet pidä partaa (siis sellaiset, jokta pystyvät parran kasvattamaan). Poikaystävälläni oli tavattaessa vähän sellainen pukinparta, mutta onneksi se on iän ja hienovaraisten vihjailuitteni ansiosta kasvanut kunnon parraksi.

Aina välillä hän saa kuitenkin kuulla kuittailua siitä, tai tuntuu, että partaa pidetään jotenkin erikoisena. Tätä en vaan ymmärrä (tulee ehkä tosiaan lapsuudesta, siloposkiset miehet tuntuvat erikoisemmannäköisiltä kuin parrakkaat). 

Kiva, että parrat ovat nyt muotia. Jos tuotteita käytetään hiuksiin, niin miksei partaankin. Parran/ viiksien leikkaus vaikuttaa myös ulkonäköön kovasti. Siistitty parta näyttää selkeästi paremmalta kuin parta josta näkee että shevivausväli on vaan venähtänyt.

Ellukoo
3/10 | 

Olispas ollut hauska nähdä Sakusta myös jälkeen-kuva, jossa olis käytetty muotoilutuotetta :D Ehkä sitten joskus toiste :)

A-J/Parrakas Mies
4/10 | 

Wuhuu! Hienoa että partatuotteista jaetaan sanaa, ne on rehellisesti loistavia ja hyödyllisiä tuotteita, kun parta on vähänkään sänkeä pidempi! Vaimotkin varmasti tykkää kun parrat tuoksuu raikkaalle ja on siistit...;) Ja Sakulle terveisiä meikäläiseltä! Mehän tunnetaan bändikuvioista jo vuosien takaa! Kiitos myös kivoista kehuista blogin suhteen, olen otettu!

lusene
5/10 | 

Onpa upeita tuotteita! Nyt melkein toivon, että minulla olisi parrakas poikaystävä ihan vain että voisin ostaa hänelle hienoja partatuotteita :D

LauraL
6/10 | 

Oma puoliso ei välitä parrasta, mutta veljelläni on komea parta ja hemmottelinkin häntä noilla Herra Karhun tuotteilla. Ei ainakaan moitteita ole tullut :)

Nellyssi
7/10 | 

Tilasin tuolta isänpäiväksi partaöljyt miehelle ja isälleni, todella nopea toimitus! Laivalla partaöljyyn törmäsin viime syyslomalla, myyjä kertoi sen olevan hitti laivalla. :)

maijulife
8/10 | 

Mä olen kans ostanut miekkoselleni tuolta kaikkea kivaa. Se on kyllä kiva, että (parrakkaille) miehillekin on nyt ainakin yksi sellainen helppo ja varma ääk-mitä-antaisin-lahjaksi-tyylinen paikka, noillehan on aina käyttöä :)

shrek
9/10 | 

Tuomas on jo pitkään sukinut partansa karhuherra-tuotteilla. "Kampaa naamas, niin saat banaanin" ei vaan kaikille miehille enää riitä :)

Reettaaen
10/10 | 

Vinksvinks myös ainakin Lahen Sokokselta löytyy joitain Mr. Bearin parta tuotteita, vaahtosuteja, öljyjä, vahoja jne. ?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011