*Yhteistyössä Bio Luvilin kanssa*

Oletteko kiinnittäneet huomiota telkkarissa tällä hetkellä pyörivään Bio Luvilin Ihana aina -mainokseen? Minä olen, koska kyseinen pätkä on pitkästä aikaa sellainen mainos mitä en ohita olankohautuksella vaan haluan katsella sen. Ai miksi? Koska siinä söpö likka käyttää yhtä ja samaa punaista mekkoa aina uudelleen ja uudelleen, joka kerta erilailla asustettuna. Jos joku ei ole nähnyt kyseistä pätkää, katso tästä:

[embed]http://www.youtube.com/watch?v=pItKu3ihI6U&noredirect=1[/embed]

Oma pukeutumisfilosofiani vetää pitkälti mainospätkän linjaa. Minulla on tehokäytössä pari luottomekkoa, jotka asustan tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Joku saattaa muistaa 1 mekko - 1 viikko -haasteet parin vuoden ajalta, joiden ideana oli käyttää samaa mekkoa viikko, ilman että se näyttää samalta joka päivä. Rakastan tällaista pukeutumista ihan yli kaiken. Oikeastaan tuo viikon haaste ei ole minulle haaste lainkaan, se on ihan normaalia.

Kun Bio Luvil haastoi minut miettimään viittä luottovaatetta joiden toivoisin kestävän pesusta toiseen ihanana ikuisesti, totesin että kaksikin riittää. Sillä nämä kaksi seuraavaa mekkoa ovat sellaisessa tehokäytössä, että jos ne eivät ole ylläni, ne ovat pyykissä. En edes viitsi kuvata kyseisiä mekkoja blogiin aina kun niitä käytän, koska muuten asukuvissa olisi sen iänikuisen Marc by Marc Jacobsin käsilaukun rinnalla myös aina sama mekko.

Nämä kaksi mekkoa ovat:

Zaran ruusukuvioinen mekko:

Zaran suosikkimekkoni on ehtaa polyesteria. Tiedän, että suurin osa ihmisistä karttaa polyesteriä vaatteissa viimeiseen asti, mutta minulla on taktisena vetona pari juttua mihin hyljeksityn polyesterin kelpuutan. Hihaton mekko on yksi niistä, koska käytän aina alusmekkoa, ja näin ollen joskus hiostavaksi osoittautuva polyesteri ei juuri kosketa ihoa. Mutta miksi ostaa polyesteriä jos ei ole pakko? Siksi, että se kestää toistuvia pesuja, se ei rypisty sitten millään, ja se kuivuu salamannopeasti. Minulla on reissuilla aina mukana hieman polyesteriä. Ja viskoosia ei ikinä, koska vaikka viskoosi on arkena lempimateriaalini, matkoilla sen rypistyvyys tekee minut kerta kaikkiaan hulluksi. (Tsekkaa eri tekstiilikuitujen huolto-ohjeet täältä.)

Ruusumekko on tottavie ihana aina. Tummasävyinen printti ja vähintään puolikellohelma, siinä oikeastaan mekkorintamalla eniten arvostamani asiat.

Sitten se toinen mussukkani.

Jumperfabrikenin musta mekko:

Hello, lover. Tämä on mekkojen Rolls-Royce. Laadukas puuvillasekoitemekko käy töihin, kaupungille, juhliin ja helkkari, lähtisin tällä varmaan lenkillekin jollen pelkäisi sen kulumista. Mustalla kankaalla kun on ikävä kyllä tapana haalistua pesussa, mutta lempivaatteelleen saa huomattavasti enemmän käyttöaikaa kun muistaa kääntää sen nurinpäin pesukoneeseen heittäessään.


h2loka13

h2loka13

Lempivaatteitaan kannattaa vaalia, mutta samalla käyttöä ei kannata turhaan pelätä (yritän soveltaa tätä ajatusmallia myös kenkiini, joskin olen astetta neuroottisempi niiden suhteen). Kiinnittämällä huomiota pesulappujen merkintöihin ja muistamalla pari muuta vaatehuollon kikkaa, rakkain lemppari säilyy käyttökelpoisena pitkään. Minä aion toivottavasti nauttia näistä kahdesta mekosta vielä vuosikaupalla, vaikka HC-käytössä ovatkin.

Löytyykö teiltä ikirakkaita vaaterintamalla, ja kuinka vuodet ovat niitä kohdelleet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (30)

Tanja
1/30 | 

Olipa taas mukava juttu :) Mulla on mies joka pesee mielellään vaatteita/tekee vaatehuollon. Moni on varmaan tälläisestä iloinen. No minä en ole. On meinaan tuhonnut noita "ihana aina mekkoja" Todella paljon viimeisen 10vuoden aikana. En ole saanut kohteliailla huomautuksilla perille, että haluan pestä omat vaatteeni. Oli pakko avautua kun tänään taas huomasin kun yksi lempihameeni pyöri 60 asteessa lakanoiden seassa.

Äni
4/30 | 

Pakko huikata vielä vinkkinä tuohon mustan mekon haalistumisen pelkoon, että siihenhän auttaa tekstiiliväri tai kevyempi "back to black" -huuhtelukin. :) Itse olen vastaavalla ruskealla "kevyttekstiilivärillä" freesannut omia yksivärisiä ruskeita luottovaatteitani uudenveroisiksi - ainakin värisävyn suhteen.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
5/30 | 

hahha musta toi on mahtava biisi :,D se jää aina soimaan päähän!

Huomaa tsekata sen alusmekon materiaali, että se ei ole 100% polyesteriä, koska voin vaan kuvitella kuinka sellainen rätisee sähköisyyttään... Polyamidi/lycra yms sekoitteet toimivat paremmin. Tai ainakin ovat minulla toimineet jo vuosikaupalla.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Joo ei sellaista kannata, mun mekot on polyamidi aka nylon + lycra -sekoitteita, joka sekin tekokuitua mutta toimii tässä asiassa hienosti. Kannataa tsekata myös KappAhlin alusvaatepuoli, sielläkin on ainakin joskus näkynyt passeleita asusmekkoja. + tuo salkan viskoosiesimerkki yllä. Viskoosi on ihan lempparimatskuni mekoissa, aika jännä miten se mahtaa toimia alusvaatteessa, pitää varmaan käydä tsekkaamassa itsekin.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

kattis
11/30 | 

Olen nyt ollut jonkun aikaa täälläkin mainostamallani vaateostolakolla. Ajattelin ensiksi että vuoden aikana tulee nyt sit käytettyä monipuolisesti olemassaolevan vaatevarastoni kaikkia vaatteita, mutta olenkin jämähtänyt muutamiin lemppareihin, ja muut ovat jääneet käyttämättä. Firetrapin superjoustavat mustat farkut ovat olleet käytössä putkeen nyt yli 9 kuukautta. Välissä on muutamia päiviä jolloin päällä on ollut mekko tai shortsit, mutta pääsääntöisesti noi samat farkut. Ja hyvin kestää.

12/30 | 

Stockkalla ja Sokoksilla on ainakin myynnissä ruotsalaisia, mummoalusvaatemerkin alusmekkoja, jotka eivät ole mallia bodyshaper. Ja ovat tehty viskoosista! Tiedoksi heille, jotka eivät halua polyesterista alusmekkoa :)

Ja pakko sanoa, mä kuulen tuon mainoksen biisin sanat väärin. "Oot lihava aina". :D

adenne
13/30 | 

Oletko koskaan soveltanut vanhaa vinkkiä pakastaa vaatteita? :-) Voi olla vaikeaa jos käytössä on vain pakastinlokero, mutta itsellä ainakin erittäin toimiva ja käytössä oleva keino. (Tästä taisi joku aika sitten olla jotain lehtikirjoitteluakin.)

TV-mainospoliisi
14/30 | 

Hei apua. Mun karvat nousee pystyyn aina kun näen ton mainoksen. Se on ihan KARSEA. Ehkä muuten ihan kiva, mutta en pääse yli tuosta alleviivaavasta, osoittelevan ilmeisestä ja kliseisestä biisistä. Argh! Se on niin kamala, että en kestä. Harvemmin mitään niin kamalaa näkee televiissiosta. En kestä. Tulen hulluksi!!!! AAGGHH!!!!

Kerään itseni... Olenkin miettinyt jo jonkin aikaa alushameen hankkimista. Marssin heti tällä viikolla Lindexiin testailemaan. Ihana tuo kukkamekko! Aijai!

17/30 | 

Sun tyyli on kyllä niin inspiroiva! Välillä oikein pysähdyn tuijottamaan sun asukuvia ja mietin että hitto, miksen ite osaa pukeutua noin hienosti. :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
19/30 | 

minun yksi ikivanha lempparimekko on myös H&M:n, ja se on löydetty vielä kirppikseltä eli en tiedä kuinka paljon sillä on ollut käyttöä minua ennen, eikä se ole kulunut vuosien saatossa mihinkään :) kyllä edullinenkin kestää aikaa.

Hehheh alkoi naurattamaan tuo lastenmekko, voin vaan kuvitella kuin minulle lastenvaatepuolen mekko olisi about napapaita :,D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

21/30 | 

Eikös nuo alusmekot ole kans polyesteriä tai jotain sähköstä, miten menee polyesterimekon alla, liimautuuko toisiinsa?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ei ainakaan nuo minun lycraa sisältävät alusmekot takerru tai liimaa :) (päinvastoin, estää mekkoa liimaantumasta sukkiksiin toimimalla eristeenä välissä.) Sellainen satiininen huitula-alusmekko varmasti rätiseekin, mutta sellainen kannattaa jättää kauppaan ja valita mielummin vartalonmyötäinen (joustava) malli.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

magic-
22/30 | 

Olen kyllä samaa mieltä tuon mainoksen suhteen, että siinä on tehty hyvää työtä. Voi katsoa uudestaan ja uudestaan

Tiia
23/30 | 

Mites olisi uusi viikon kestävä mekkohaaste? Tai Blackmilkin leggarit-haaste? Alkaa meinaan ideat loppua omien leggareideni asustamisen kanssa, kun en muita housuja enää käytäkään :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

älä osta arkikäyttöön sellaista "läskit kasaan" muotoilevaa alusmekkoa (:D) vaan vähän väljempi mutta kuitenkin vartalonmyötäinen alusmekko, joita myydään parilla kympillä esimerkiksi Lindexillä. Olen ostanut kaksi parasta alusmekkoani (musta ja valkoinen) nimenomaan Lindexiltä :) On ihan must mekkojen aktiivikäyttäjälle, ja säästää mekkoakin kun ei ole koko ajan ihoskosketuksissa.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

KM
25/30 | 

Minun ikuisuusmekkoni on h&m:n lastenpuolelta kesalla 2006 ostamani punainen lyhyt mekko jossa on ihanan imarteleva helma ja sopo sydankuosi. Olen kayttanyt sita valehtelematta satoja kertoja ja pessyt saman mokoman! Ja viela mekko vaan porskuttaa! Ei ole haalistunut, revennyt, kulahtanut kainaloista eika edes jaanyt pieneksi :D nayttaa(ainakin minun mielesta) aina yhta hyvalta ja saa siksi olonkin keveaksi hahah voi sita surua kun tama mekko lopulta hajoaa. Ja hintaahan mekolla taisi ostohetkella olla n. 10 puntaa etta olen varmasti saanut rahalleni vastinetta :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012