Tyttäreni on mitä ilmeisemmin yhtä ihastunut hammaslääkärikäynteihin kuin minäkin, eli ei kovin. Aluksi tyttö istui sylissäni vastaanottohuoneen tuolissa ja vahti silmä kovana hammaslääkäritätiä ja kun lopulta oli aika tsekata hampaat, iski kaikki seitsemän hammasta kiinni tädin sormeen. Anni tekee sen mitä minä periaatteessa haluaisin tehdä mutta en voi, koska aikuisuus ja käyttäytyminen :DHammaslääkärikin piti H&M:n keltaisesta hameestani, oli kuulemma raikas (näin rauhoittelen hammaslääkäripelkotiloista kärsivää peura ajovaloissa -asiakasta?). Sydäntoppi Lindex ja saappaat Vagabond. Kun hetki sitten mainitsin että keltainen olkoon kevääni, niin näin näyttää tosiaan käyvän. Etsin vaatekaapistani maanisesti mitä vaan keltaista ja nautin kirkkaan värin piristävästä vaikutuksesta.Minunkin pitäisi käydä tsekkauttamassa hampaat taas kerran, mutta miksi siihen ajanvarausnumeroon on niin vaikeaa soittaa... taitaa olla ikuisuusasia tämä hammaslääkäripelko, vaikka mitään tosikamalaa ei ole koskaan edes tapahtunut. Minulle puhkesi viime vuonna kauhukseni loputkin kaksi viisaudenhammasta, joille ei valitettavasti ole suussa tilaa. Toki se kauhein kauhukokemus hampaiden osalta liittyy tietysti juuri viisaudenhampaan poistoon (sitä irrotettiin pieninä palasina tunnin verran) joten enpä odota innolla jos nämäkin nakutellaan pois.

Kommentit (39)

1/39 | 

mä en pelkää hammaslääkäriä, mutta viisaudenhampaiden poistoa pelkään kuollakseni! onnekseni sain kuitenkin syksyllä kuulla, että ne mahtuvat olemaan suussa, ja jos oikein tarkkaan harjaan niitä, niin yhden reiänalunkin pystyy pysäyttämään... HUH :D

Tiia
2/39 | 

Hammaslääkärisi on fiksu, mitä hameeseesi sekä keltaiseen tulee. Tämän viikon olen itsekin saanut huikeita virtapiikkejä keltaisesta (työ:rättitäti, trendi:keltainen) ja enkä saanut vieläkään tarpeeksi kun näin vapaa päivänäkin on vaan pakko repiä keltaista päälle. Luulen että tuo keltainen imeytyy elimistöön sekä tietenkin keskari kaamokselle.

Hilla
3/39 | 

Kokeile jotain erisävyistä keltaista, jos tollanen kirkkaan keltanen tuntuu vievän värin kasvoilta. Tummempi, vaaleempi, pastellisempi, pikkasen oranssiin taittava tai hiukan vihertävä? Tai sitte just niinku Nelliina ehotti että vaikka keltaisella pikkulaukulla maustaen asua :---)

Mea
4/39 | 

Tuo on kyl toisaalta kiva että on tuollainen käynti, varsinkin jos niitä hampaita jo on :)

5/39 | 

Suosittelen käsilaukun järjestelijää! Ei tarvi kun laittaa sen sisään kaikki tavarat ja sitten nostaa järjestelijä laukusta toiseen. Itselläni laukussa on tämä järjestelijä ja sitten meikkipussi. Laukun vaihtaminen on niin helppoa! :)

Tytti
8/39 | 

Mulla on toisessa leukaperässä aavistuksen tunnottomampi kohta viisaudenhampaan poiston jäljiltä. Ei siis kokonaan tunnoton, eikä vaikuta mitenkään mihinkään mutta eron huomaa jos esim. nipistää vertailun vuoksi molempia puolia. Muuten kaikki neljä poistoa on sujuneet oikein mallikkaasti.

Anne
9/39 | 

Ihana paita! Onko se nyt myynnissa olevasta mallistosta, vai jotain vanhempaa tuotantoa? Nimim. vihaan shoppailua, ehkä halua tehdä turhaa reissua kauppaan :P

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
14/39 | 

Mystistä kyllä minuakaan ei juurihoito sattunut, mutta silloin oli kyllä alla kunnon puudutukset :)

Pahoittelen jo etukäteen että näitä bootseja tullaan näkemään ja paljon :D mutta noita saa myös mustina, suosittelen kaikella lämmöllä jos sellaisia olet vailla, sillä ovat todella hyvät perussaappaat.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Venla
15/39 | 

Alaviisureiden poisto on kamalaa, ja meinasi itsellekin jäädä traumat ensimmäisestä kerrasta kun olin kipeänä sen jälkeen kuukauden. Yläviisurit ovat huomattavasti helpompia ja ne voi yleensä vain nyppäistä pois! Viime vuonna otettiin multa ensimmäinen ja kipua kesti huimat kaksi tuntia, ja sekin johtui lähinnä liiallisesta puudutuksesta. Tällä viikolla otettiin toinen ja nytkin on ollut vain pientä jomotusta kun muut hampaat hakevat paikkaansa. Molemmat yläviisureiden poistot kestivät puudutuksen jälkeen n. 5min, eli niitä ei kyllä kannata pelätä :)

Mea
16/39 | 

Nyt jo Annilla eka hammaslääkärikäynti? :O
Meidän tyttö nyt 8kk ja vielä ei oo kukaan vinkannutkaan hammaslääkäristä..

Tuleva hammaslääkäri
17/39 | 

Voi kauheaa, pieni tyttö puree sormeen ja äitikin haluaisi tehdä samoin =) Pitääpä toivoa valmistujaislahjaksi rautakäsineitä tai muita vastaavia sormieni suojaksi.

Sara
18/39 | 

Toi keltainen näyttää tosi kivalta.

Oli pakko tilata noi saappaat, näyttää niin mukavilta. Mulla ei olekaan ruskeita saappaita vielä. Mustat nahkaiset nilkkurit on ollut heikkoutena tähän asti... No, ens viikolla jos saapuvat niin pääsee sovittelemaan!

maatuskaS
19/39 | 

Nykyään on onneksi osaavaa henkilökuntaa hammaslääkärissä ja he huomioivat hyvin jännityksen ja pelon:)

Nyt, kun tässä on puheita viisureisen poistosta niin pakko jakaa myös oma tarina:D multa on poistettu vain kaksi viiauria ja nekin sen vuoksi että kasvoivat kohti edessä olevia hampaita eivätkä näin ollen kasvaneet ikenen läpi vaan vaivasivat. Kummatkin
leikattiin, tosin eri kerroilla. Puudutus toimi luojan
kiitos molemmilla kerroilla, koska jännitin
leikkaamista. Muutoin sit posket turposivat
hamsteriposkiksi ja kipu oli jumalaton ilman Kipulääkkeitä. Extrajännityksen viimeisimmän viisurin poistoon toi se, että oli 13. perjantai ja hampilääkäri totesi hampaan röntgenkuvaa katsoessa että hermo
on nii lähellä viisuria, että on suuri todennäköisyys, että poskesta lähtee tunto leikauksen seurauksena. Hetken mietin että karkaisinko ovesta samantien ulos. Onneksi kuitenkin oli taitava hammaslääkäri ja hermo säästyi ehjänä:)

20/39 | 

Ai herranjumala! Minulta on poistettu vain yksi viisaudenhammas, ja senkin poisto kävi helposti, sillä hammas oli jo niin kypsä lähtemään, että alkoi ilmoitella lähdöstään kivulla ja tulehduksilla. Posket turposi hamsterinposkiksi jne...

21/39 | 

Mua ei oo koskaan pelottanu hammaslääkäri ja käynki tarkistaan hampaat parin vuoden välein kunnes oli aika alkaa repimään viisauden hampaita pois. Ei auttanu puudutukset ennen ku oli annettu 6 piikkiä ja lopulta silmäki lerputti ku oli niin puutunu. Viisauden hampaiden lisäksi multa jouduttiin poistaan yks ylimääränenki hammas niin nyt joka kerta ku meen hammaslääkäriin pelkään menettäväni hampaan ja kohta ei suussa ookkaan hampaita :D

Hammaslammas
22/39 | 

Ihana hame <3 Haluaisin myös oppia käyttämään keltaista, tuntuu vaan että se imee kaiken värin jo ennestään kalvakasta ihosta... Viisurinpoistoja ei tarvitse pelätä! Multa on poistettu kaikki 4 kahdessa erässä, molemmilla kerroilla sujui hommat suht kivuitta. Puudutuspiikki tuntui, ja tietenkin sen jälkeen tuntui että joku tekee siellä suussa jotain, mutta kipua en muista olleen. Lääkäri oli tosi mukava :) Viisaudenhampaanpoisto on ehkä vähän niinkuin synnytys; niistä liikkuu vaikka minkälaisia kauhutarinoita, mutta lopulta suurimmalla osalla menee hommat ihan hyvin :) Ei siis todellakaan mitään kipuvertailua näiden kahden välillä :D

Maarit
23/39 | 

Sun blogi jaksaa ilahduttaa vuodesta toiseen. Kiitos:) Olen menossa parin viikon kuluttua viisauden hampaiden poistoon ja paniikki on jo nostanut päätään. Järjen ääni yrittää sanoa että kaikki menee ihan hyvin, mutta minkäs teet velloville tunteille:) Kiva kun sai vähän vertaistukea, että on muitakin keille tällaiset käynnit aiheuttavat ikäviä tuntemuksia. Se jo helpottaa:)

chatte
24/39 | 

Multa poistettiin kaikki viisaudenhampaat jo vuosi sitten, olivat tiellä, kun leukoja leikeltiin. Mulla on takana kaiken kaikkiaan kuutisen vuotta oikomishoitoa, joten onneksi en kärsi hammaslääkäripelosta. Mutta viisurit lähti iisisti, vaikka toiselta puolelta opiskelija nyppäsi ne. Auttaa varmasti tilannetta, kun kertoo heti lääkärille ja hoitajalle, että pelkää tilannetta! He varmasti osaavat toimia sen mukaan, rauhoitella ja kertoa kokoajan mitä tekevät suussasi jne. :)

eksäkti
26/39 | 

Täyden kympin asu mutta ruskeat bootsit pilaavat kokonaisuuden! Usein näistä asukuvistasi tulee sama tunne...asu on ihana, mutta sitten kädessäsi on se ruma musta nahkainen salkku (tms) tai kengät ovat ne vaalean ruskeat matalat tai nämä uudet vagabondit.. Minusta musta ja ruskea eivät sovi yhteen, ainakaan jos muu asu on kovin värikäs. Ehkä asusteisiin voi kiinnittää enemmän huomiota..?? Ihana blogi kuiteski muuten!!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

haha näin nämä makuasiat eroavat, minusta taas ruskea sopii paremmin tummansinisen ja keltaisen pariksi, se on ikäänkuin pehmeämpi vrt mustaan :)

Laukkuongelman tiedostan ikäväkseni itsekin, olen järkyttävän laiska vaihtamaan käsilaukkua arkisin vaan jumitan yhdessä ja samassa hamaan hautaan asti. Pitäisi ehkä tsempata tässä asiassa.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

27/39 | 

Jaaha. Nyt se on sitten ostettava tuo hame juu. Kuolailin sitä jo H&M:llä vaan jätin vielä hyllyyn. Nyt kun näin käytössä niin onpas kyllä vallan kiva ja pirteä!

Ja way to go Anni! :D On tehnyt mieli puraista kovakouraisen hammaslääkärin sormea aiiiiiiika monta kertaa.

jenni
28/39 | 

En tiedä mikä mua vaivaa, pelkään hammaslääkäriä ihan järjettömästi, mutta viisaudenhampaan poistot tai juurihoidot ei pelota yhtään! Itse asiassa se yksi tehty juurihoito ja sen jälkeiset käynnit oli mukavimpia hammaslääkärikokemuksia, mitä mulla on ollu. Viisaudenhampaista on poistettu 5/6 (joo, oon friikki, mulla on kuus....) ja se vikakin pitää nypätä pois, kunhan se jaksais tulla esiin, mutta ei hirvitä. Hammaskiven poisto ja suuhygienistikäynnit saa mut sen sijaan kiipimään seinille, koska vihlonta yäää!

Asu on muuten todella nätti ja raikas, toi keltainen hame on IHANA. Harmi, ettei keltainen sovi mun punakankalpeaan ihoon yhtään. Mustalla mennään. :D Ehkä sen takia munkin silmää vähän häiritsee noi ruskeat saappaat, vaikka itsessään ovatkin upeat. Mustana kelpaisivat mullekin. :) Ja kiva, kun kirjoitat Annistakin, vaikkei tämä mikään vauvablogi ookaan.

Iiduska
29/39 | 

Oletpa nätti ja pirteä! :) Keltainen on oma lempivärini, ihan vuodenajasta riippumatta, mutta näin valoa kaivatessa sen ihanuus kieltämättä korostuu.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013