Eilen oli tiukka yleisö kahvipöydässä, kun tuoleilla istui aikuisten lisäksi kaksi alle kouluikäistä mielipidemoottoria. Kummipoikani ja tyttäreni kertovat yleensä sangen rehellisesti pitävätkö leipomuksista vai ei, joten ajattelin tällä kertaa kerätä pisteet tekemällä lapsia ihastuttavan kuivakakun. Kuivakakkuhan ei noin muuten ole yleensä lasten suosikki, mutta sitä hieman tuunaamalla on helppo naamioida kakku kelpaamaan vaikka yksisarviselle. 

Näin hetki sitten lehdessä kuvan, jossa kakun sisällä kulki pinkki raita ja ajattelin, että viedään ideaa vähän pidemmälle ja yllätetään lapset sinisellä raidalla. Otin pohjareseptiksi luottokuivakkuni, tuttu jo 90-luvun köksäntunneilta. Klassikko toimii edelleen.

Yksisarvisen tiikerikakku

2 dl sokeria

200 g sulaa margariinia

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 dl maitoa

1 sitruunan kuori raastettuna

sinistä elintarvikeväriä

Kuorrutus 

0,5 pkt tomusokeria

vettä

punaista elintarvikeväriä

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat, maito, raastettu sitruunankuori ja vaniljasokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe, ja sekoita taikinaan. Erota valmiista taikinasta 1/3 toiseen kippoon ja lorauta sekaan hieman sinistä elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi, niin että taikina värjääntyy kauttaaltaan. 

Voitele kuivakakkuvuoka ja lusikoi pohjalle tasaisesti puolet vaaleasta taikinasta. Lusikoi seuraavaksi sininen taikina vaalean päälle ja lopuksi vielä ylimmäksi loput vaaleasta taikinasta. 

Paista kakku uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia uunista riippuen. Anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. 

Kuorrutteen valmistus: kaada tomusokerin sekaan tippa punaista väriainetta ja hieman vettä, ja sekoita tasaiseksi. Vettä kannattaa lisätä teelusikallinen kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule vahingossa liian litkua. Kun kuorrutemassa paksua mutta kuitenkin hieman valuvaa, sen voi kaataa pakastepussiin. Kun olet valmis kuorruttamaan kakun, leikkaa pakastepussin alakulmasta pieni pala pois, jolloin se toimii kuin pursottimena. Valuta kuorrutetta kakun päälle. Koristele lopuksi nonparelleilla.

Lapsia ilahdutti suuresti "smurffikakku", ja maistui se aikuisillekin. 

Kommentit (1)

Vierailija

Ihanan näköinen kakku!

Mitäs mieltä olet muuten siitä, että Minna Parikka otti Raquelit taas tuotantoon?! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kolmevuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu