Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: PARTIOAITTA

Pakkasin parin viikon takaiselle Irlannin matkalle mukaan kasan kukkamekkoja - ja kaksi Partioaitan eräjormavaatetta (kaikella rakkaudella): sadetakin ja villapaidan. Reissun aikana tuli todettua, että kahden täysin vastakkaisen tyylisuunnan yhdistelmä on paitsi tietyllä kelillä pakollinen, myös tyylillisesti toimiva. On oikeastaan aika hienoa, että järkevä pukeutuminen ei poissulje omaa, melko rönsyilevää, tyyliä. 

Tuli myös huomattua ihan käytännön tasolla, että Irlannissa sadetakeille on takuuvarmasti käyttöä. 

Irlannin sää on yhdellä sanalla kuvattuna oikukas. Hieman kuin täällä meillä Suomessa, mutta vaihtelu on vielä nopeampaa. Aurinkoinen ja tuuleton keli saattaa muuttua vartissa vihmovaksi sateeksi ja hernerokkasumuksi.

Saarella matkustaessa reppuun on hyvä pakata mukaan muutama kerros vaatteita. Esimerkiksi rannikkokylä Howthin retkellä liikuin sekä kukkamekossa että villapaidassa, ja lopulta myös tuulenpitävässä sadetakissa. Länsirannikolla taas tuli vettä vaakatasossa, joten siinä vaiheessa tarvittiin vähän järeämpää varustelua. 

Nämä ensimmäiset aurinkoiset kuvat ovat Howthista.

KUKKAMEKKO JA FJÄLLRÄVEN NE YHTEEN SOPPII

Ensimmäinen Partioaitan mukaani laittama vaate oli Fjällrävenin Övik Structure Sweater -villapaita. Tiiviisti neulottu harmaa villapaita on paitsi kaunis, myös erittäin lämmin. Rehellisyyden nimissä mietin aluksi, että olisikohan minun pitänyt pukeutua jotenkin neutraalimmin näihin kuviin, mutta sitten totesin, että nämä vaatteet haluttiin juuri minun ylleni. Kukkamekkojen ylimmän ystävän. Päätin näyttää ihan vain itseltäni, kuten aina.

Hyvä päätös, sillä kukkamekot, tupsulippikset ja klassiset villapaidat sopivat täydellisesti yhteen, ei epäilystäkään. 

Villapaidan siro ja kapea malli on käytännöllisyyden lisäksi naisellinen. En tiedä onko tällä monellekaan merkitystä, mutta minulle on. Käytännöllisyys ja kauneus voivat kulkea käsi kädessä. 

Meillä täällä Suomessa erittäin tunnettu ruotsalainen Fjällräven on takuuvarmaa laatua. Se oli helppo todeta paitsi villapaidan materiaalilapun (100% lampaanvillaa) perusteella, sekä myös ihan käytännössä. Outdoor-vaatteista ja suosituista Kånken-repuista tunnettu brändi on jo yli 50 vuotta vanha, mutta edelleen vahvasti ajassa kiinni ja askeleen edellä. Hyvänä esimerkkinä viimeisin yhteistyö ACNE Studiosin kanssa. 

Fjällrävenin struktuurineulottu Övik-villapaita piti pintansa Irlannin tuulissa. Takin alle puettuna sateesta ja kylmästä ei tarvinnut välittää enää lainkaan. Lampaanvilla on materiaalina täydellisyyttä hipova, sillä se on lämmittävien ominaisuuksiensa lisäksi pitkäikäinen ja helppohoitoinen. Useimmiten villapaidan puhdistamiseksi riittää kunnollinen tuuletus. Itseltäni löytyy yli 20 vuotta vanha villapaita, joka on edelleen kuin uusi. Odotan vastaavaa kestävyyttä Övik-paidalta. 

JACKET FROM THE SEA -TAKKI TEHDÄÄN KALASTUSVERKOISTA

90-vuotias kotimainen Partioaitta sai tänä vuonna alansa vastuullisin brändi -palkinnon. Vastuullisesta toiminnasta hienona esimerkkinä toimii Tretornin ja Partioaitan yhteistyömallisto, Rain Jacket From The Sea. Sateen ja tuulen kestävän takkimalliston kangas on valmistettu merestä kerätyistä kalastusverkoista.

Karu fakta on se, että mereen hylätään vuosittain 650 000 tonnia verkkoja, kalastusalusten uusiessa verkkojaan parin vuoden välein. Jokainen meistä ymmärtää, millaista tuhoa erittäin kestävä nailonverkko saa meressä aikaan.

Näistä verkoista valmistetaan kuitenkin erittäin kestävää nailonkangasta, joka muotoutuu ajattomaksi ja tekniseksi päteväksi takiksi:

Sadetakkia ajatellessa mieleen tulee väistämättä hiostava muovinen kuori, mutta vuoritettu Jacket From The Sea on kaikkea muuta. Se on hengittävä, ja toimii käytössä niin sateella kuin poutasäällä. Materiaali on 100% kierrätettyä nailonia. Kuljin Irlannin matkalla kaikki Dublinin ulkopuolelle suunnatut reissut tämän takin kera, ja sateiset päivät myös kaupungissa. 

Onneksi tämä M-kokoinen unisex-takkini oli hieman liian nafti miehelleni, joka oli jo päättänyt siirtää sen omaan vaatekaappinsa. Meillä ei usein tyyli mieheni kanssa kohtaa, mutta tiettyjen ulkoiluvaatteiden ja pipojen kanssa käymme kumpi ehtii ensin -sotaa. 

Jacket From The Sea kuuluu Partioaitan Vihreämpi Valinta -tuotevalikoimaan, joka on merkki erityisestä ympäristävällisyydestä. Vihreämpi Valinta -tuotteiden takaa löytyy brändejä, jotka huomioivat valmistuksessa ympäristön. Se voi tarkoittaa esimerkiksi kierrätettyjä materiaaleja, tai kemikaaleista vapaata valmistusprosessia. 

Irlannin kuuluisimmalle luontokohteelle, Cliffs of Moherille, annan yhden neuvon: vaikka säätiedote näyttäisi hellettä, ota mukaan kunnolla vaatetta. Merituuli ja vartissa yltynyt sumun sekainen sade on ankara yhdistelmä, joka yllättää turistin. Minulla oli erittäin mukavat oltavat villapaitoineni ja sadetakkeineni, siinä missä puolet matkaajista värjöittelivät kevyissä kesäkamppeissa 200 metriä korkeiden jyrkänteiden reunalla. 

Jopa kukkamekkonainen ymmärtää, että sää ei anna armoa. Suomalaisuudesta on tässä suhteessa etua, sillä kokemusta erilaisista keliolosuhteista löytyy ihan omasta takaa. 

Kommentit (7)

Halina
1/7 | 

Joo en lähde enää skotlantiin tai irlantiin ilman kumisaappaita, sadehousuja ja sadetakkia :D tuli koettua sellaset rankkasateet ja mudan määrät viime reissulla kun samoilimme nummilla ja vuorilla (ja ei ollut eräjorma reissu). Ja ne vedenpitävät kengät on ihan super juttu vaika ei sataiskaan koska maa on usein kostea/mutainen ja hiekoitettuja "lenkkipolkuja" ei ole tehty ajotien ulkopuolelle :D kaupungissa en tarvinnu sadevehkeitä keetaakaan, mutta riippuu varmaan paljon vuoden ajasta. Pikkusaarilla oli eri keli kun "pääsaarella" jne :) Sun tyyli on kyllä sata kertaa muodikkaampi kun missä me oltiin hihih :D itselleni ei ollu ees mekkoa mukana koko reissulla, mutta ei oltukaan pelkästään kaupunkilomalla. :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Me pakattiin siskon kanssa kunnon sadekamppeet viime vuoden Skotlannin reissulle, ja sitten siellä paistoi aurinko 24/7, jopa ylämailla :D ihan todella omituinen keli, jota jopa paikalliset päivittelivät. Mutta noin muuten se tosiaan on tuolla suunnalla ihan must, että on varustautunut ihan kaikkeen. Kävi aidosti sääliksi Cliffs of Moherilla kaikkia kesävaateturisteja sandaaleissaan, kun itse oli kääriytynyt tuulen ja sateen pitävään takkiin, ja maihareihin. Alla oli tietysti se perinteinen kukkamekko, joka toimi hienosti silloin kuin ei satanut vaakatasossa heh...

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Vierailija
2/7 | 

Moikka! Mikä koko sinulla on tuosta övik-villiksestä? Beigeversio näyttää niin kauniilta, että täytynee laittaa tilaukseen ja olen itse vähän kahden vaiheilla tilatakko ässä vai ämmä.

atomi
3/7 | 

Partioaitassa myydään varmasti laadukkaita tuotteita, mutta harmittaa, että se on profiloitunut myös turkistuotteiden myyntiin. Suositun Canada Goosen takkeihin käytetään villikojootin karvaa,ja näitä eläimiä pyydetään tänä päivänäkin jalkaraudoilla ja ansoilla. Takkibrändi mainostaa eettistä turkistuotantoa (onko sitä edes eläinten kohdalla joiden lihaa ei edes käytetä hyödyksi) vaikka nuo julmat pyyntitavat tuottavat eläimille tuskaa. hätää ja paniikkia. Tarvitsemmeko me nykyihmiset aitoa turkista vaatteisiimme? Turkisten myynnistä ovat Suomessakin luopuneet monet tunnetut liikkeet. Mikäli Partioaittakin kuuluisi näihin, voisin harkita ostavani sieltä jotakin. Nyt kiitos ei, arvostan villikojootinkin elämää. Jos niitä on pakko tappaa, niin vaikka ampumalla tarkasti, ei noilla keskiaikaisilla tavoilla, jolloin kiinni jääneen eläimen kärsimys kestää pitkään.

Semi
4/7 | 

Missäs maassa tuo villapusero on valmistettu? Mulla meni jokin aika sitten maku Fjällrävenistä kun tajusin, että tosi monet tuotteista tehdään esim. Thaimaassa vaikka niihin on ommeltu Ruotsin lippu.

Käyttäjä17225
Liittynyt24.8.2018
5/7 | 

Komppaan edellisiä (atomi ja Semi). Ärsyttää brändit, jotka harrastaa viherpesua, ja näin monet tuotteen eettisyydestä välittävät kuluttajat menevätkin halpaan (tai varsin kalliiseen...) ja ostavat arvomaailmansa vastaisen tuotteet luullen tehneensä hyvänkin valinnan. En nyt sano että mainitut brändit (paitsi Ćanada Goose!!) olisivat sellaisia, kun en ole niitä tarkemmin tutkinut. Mutta kannattaa katsoa tarkkaan sloganeiden ja tuotelappujenkin alle. Esim. Kiinassa valmistettu villatuote on erittäin ikävä teko, siellä kun ei ole ollenkaan eläinten oikeuksia, ei edes nimellisiä, ja kerintä saattaa olla erittäin kivulias ja stressaava kokemus ihan länsimaidenkin farmeilla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010