Vaikka elokuu onkin vielä kesän jatkeena lämmin, syksy etenee vaatekaappini lisäksi puutarhassa hurjaa vauhtia! Omenat ja aroniat kypsyvät, ja lehdet vaihtavat väriä vihreästä punaiseen. Paras aika vuodesta.

En tiedä kumpaa rakastan enemmän, ruusujen aikaa vai tätä alkusyksyn mausteista vahvaa tuoksua. Molempi parempi. 

Koska olen syksyihminen, olen istuttanut pihaan erityisesti syksyllä kukkivia kukkia. Daaliani ovat vielä kasvuvaiheessa (jätin aavistuksen liian myöhään istutuksen), mutta pienestä kirppikseltä ostetusta kultapiiskun taimesta on kasvanut vuodessa upea keltainen pöheikkö. Yksi 30 cm korkea taimi on valloittanut sille tehdyn kukkapenkin kokonaan, koko on noin 1 x 1,5 metriä. Tästä vinkiksi, jos haluaa näyttävää ja nopeasti!

Kultapiisku edustaa minulle mummolaperennojen äitiä, siitä tulee niin nostalgiset fiilikset. Olen aika varma, että mummolan puutarhassa on ollut kultapiiskuja. 

Syysleimu on yksi elokuisen puutarhan nähtävyyksistä. Meillä nämä runsaasti kukkivat valkoiset kaunottaret kasvavat yli metrin korkuisiksi! Syysleimu myös tuoksuu upeasti, minulla kesti hetken huomata lähes parfyymimäinen haju. Ihmettelin sitä aina pihalle mennessä.

Istuttaisin näitä mielelläni lisääkin, täytynee hankkia muitakin värejä kuin valkoista. Syysleimu näyttää tavallaan hieman hortensialta, sillä pallomaisesti asettuvat kukat ovat samankaltaisia myös kokonsa puolesta.

Syksyn perennoja tuntuu yhdistävän valtava koko, ainakin meidän pihassa. Melkein jokainen parhaillaan kukkiva kasvi yltää yli metriin! Vaaleanpunainen malva kurottelee leukaani, joten sillä on korkeutta jo yli puolitoista metriä. 

Ja sitten tämä kaikkien aikojen lempparini eli kultapallo. Kultapallo kukkii koko vartensa matkalla noin puolesta metristä yli kahteen metriin. Meillä kultapallon paikka on saunan nurkalla ja ylimmät kukinnot hipovat räystästä. Paitsi että kultapallo kukkii pitkään ja hartaasti, se säilyy leikkokukkana sisällä helposti jopa 2 viikkoa hyvänä. 

Nämä pallot ovat olleet maljakossa jo 1,5 viikkoa ja edelleen ne näyttävät ihan kivalta. Lakastuminen iskeekin ensin lehtiin, eikä kukintoon. 

Ihanaa lämmintä elokuuta <3

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hmmm.. Malva näyttäisi mielestäni harmaamalvikilta, ja kuvailemasi pituudenkin mukaan siltä vaikuttaisi. Itseltäni löytyy pihasta ihana harmaamalvikkipuska, joka on paaaaaljon korkeampi kuin minä. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010