Perinnekukaksi luettava kultapallo on tuttu näky vanhoilla asuinalueilla. Täällä meillä Pätsiniemessäkin noita pieniä aurinkoja kukkii joka toisella pihalla eikä ihme, kultapakko on todella näyttävä koriste. Se aloittaa kukintansa näin alkusyksystä ja jatkaa talven tuloon asti, joten siitä on iloa pitkään. Varret kasvavat jopa 2,5 metrisiksi, joten niitä varten on viriteltävä vähän tukea jos haluaa kukkien pysyvät pystyssä. Meillä kultapallo valtaa saunarakennuksen sivuseinän niin täysin, että hyvä kun kattoa hieman pilkottaa. Olettaisin, että meidän kultapallomme on istutettu tarkoituksella viiniköynnöksen viereen, sillä ne saavat hyvin tukea toisistaan. Myös alimmat omenapuunoksat toimivat luontaisena tukena tälle perennalle.


Nuo tyvessä näkyvät kuihtuneet lehdet ovat kesällä kukkineen perennan jämiä, kultapallo piilottaa ne pian taakseen. Olen oppinut kukkapenkeistä tässä vuoden aikana sen, että alkukesän perennojen kanssa samassa penkissä pitää aina olla alkusyksyn perennoja, että kuihtuvat kasvit hukkuvat uusien varsien alle ja kukkivaa riittää keväästä syksyyn. Asioita mitä kaupungissa asuessa ei tullut edes ajatelleeksi.
Kultapallon hyvä puoli on tsiljoonien kukintojen lisäksi myös se, että kukka viihtyy sisällä vaasissa. Aion ensi kesänä pyhittää yhden kukkapenkin leikkokukille, että voin saksia koko kesän ajan kukkia myös olohuoneeseen. Tällä hetkellä puutarhamme kasveista nimenomaan tämä kultapallo tuntuu kestävän leikkaamista parhaiten.
Valkoinen täyspuinen korkea kukkapöytä on uutta olohuoneessamme, ostin sen blogikaverin perheeltä. Vanha kaarevajalkainen kaunotar on puusepällä teetetty ja laadun kyllä huomaa. Puolitoistametrinen pöytä nostaa kauniit kukat kunnolla jalustalle, ihan eri tavalla kuin jos maljakon sijoittaisi esimerkiksi lipaston päälle. Talveksi voisin hankkia tuohon jonkun pysyvän, pitkäikäisen huonekasvin. Tai no, pitkäikäisyys saattaa olla vähän niin ja näin kun kasvi joutuu minun hellään huomaani.

Kommentit (2)

Sarianna
1/2 | 

Mistä on löytynyt tuo ihana kello? :) Sopii tuon tapetin kanssa yhteen ihanasti :)

Heidi
2/2 | 

Vinkki vinkkinen tulevaan leikkokukkapenkkiisi, Leijonankita. Säilyy hentoudestaan huolimatta vaasissa helposti viikon ja värivaihtoehtoja riittää. En tosin tiedä myydäänkö Leijonankita vain sekaväripusseissa, mutta kesäkukkana se on ihan lemppari!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011