Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu, minun tekee mieli suklaata! Kauhea jäytävä Maraboun maitosuklaahimo 24/7! Epätavallista tässä on se, että normaalisti suklaa on minulle ihan yhdentekevä "herkku", en erityisemmin välitä siitä. Ylipäänsä tällä hetkellä tekee mieli kaikkea mahdollista ruokaa aina kaurapuurosta lähtien. Olen aamuisin kuin talviunilta herännyt karhu, joka lähtee metsästämään keittiöön :D eikö helteellä pitäisi päinvastoin olla vähemmän nälkä?!

 

Me teimme nyt strategisen ratkaisun täällä yölläkin yli 30 asteiseksi kuumentuvan pätsin keskellä (haahaa, Pätsiniemi tuntuu nyt vähän liian kirjaimelliselta) ja painelemme muutamaksi päiväksi ilmastoituun hotelliin Tampereelle. Sekä vauva että perheen aikuiset sulavat, ja koska helteet eivät tunnu loppuvan, jotain on tehtävä. Ei paljon naurata pitää koko ajan sylissä 3 kiloista "kuumavesipulloa" kun hiki virtaa ja ilma seisoo. Ulkonakaan ei päivisin voi olla, sillä vaunujen sisälämpötila nousee varjossakin aikamoisiin lukemiin vaikka kaikki tuuletusaukot olisivat kuinka auki. Että kivakiitti tästä hellekesästä, ehkä pahin mahdollinen hetki kun päätit tulla kylään. Ei sillä että valittaisin, nauttikaa te muut täysin rinnoin ketkä voitte olla biitsillä ja uimassa.

Mutta jotain hyvääkin, take away sushi täältä tullaan! Maruseki on kohta ihan kulman takana <3

Kommentit (74)

2/74 | 

Oli kyllä, tuli Ruby & Fellas, Napoli ja Watami Sushi tutuiksi! Käveltiin paljon, kierreltiin Koskikeskuksessa ja istuttiin torilla :)

23/74 | 

Kaks muksua, joka kerta ku alottaa imetyksen niin suklaakulutus on jotain jäätävää.. mut nou hätä, se loppuu ku maitoki. Siihen asti anna mennä, mikään oo hirveempää ku yrittää laittaa itselleen kampoihin :D

Fee-
24/74 | 

Me hankittiin alkukesästä ilmalämpöpumppu (kärsittiin viimekesä tässä nykyisessä asunnossa jo) ja oli muuten hyvin käytetty ne rahat! En tiedä, miten olen selvinnyt ilman. Puolisolla oli jo vanhempiensa luona ilmalämpöpumppu ja se oli aina haaveissa omaankin kotiin. Mä vähän hankasin vastaan, että onko se nyt niin pakollinen ja maksaakin.. Mutta huh, on kyllä ihan paras ostos :D

Meillä on kaukolämpö, joten me käytetään tuota vaan kesäisin viilennykseen, niin silti oli sen arvoista.

vanhatalo
25/74 | 

Hei kannattaa tutkia myös mitä ilmalämpöpumppu tekee vanhalle talolle. Ettei tuu kosteus- tai homeongelmia sen takia. Googlaamalla löytyy kaikenlaista juttua aiheesta.

miijamarya
26/74 | 

Ihanaa että teillä on mahis häippästä ilmastoituun hotelliin, nauttikaahan itsestään vaihtuvista lakanoista ja viileästä tuntumasta! :)

Anna
28/74 | 

Heh, itse oon kesätöissä yhdessä hotellissa Tampereella (aamiaisella), ja voi juma että osaakin olla ravintolassa kuuma. Hyvä mennä töihin hikoilemaan, tosi miellyttävää :D onneksi keittiön puoella on isot jääkaapit mihin voi kävellä viilentymään!

annina
29/74 | 

Täälläkin vähän kirotaan lämpötilaa kuukauden ikäisen pojan takija. Vaunulenkit auttaa jätkän yöuniin ja äitikin haluaisi kävellä raskauskilot pois mutta tuulettimen alta ei ole oikein asiaa muualle ettei pieni saa lämpöhalvausta. Tosin kun noin pieni ei saisi olla suoraan viimassa niin tuuletin ei edes puhalla suoraan päin sohvaa. No eipä tarvitse itkeä ettei vielä pääse saunaan kun elää saunassa 24/7..

janski
31/74 | 

Mitenhän Nöpö muuten pärjää näillä helteillä kun omistajat karkaa ilmastoituun hotelliin...

Ellu
32/74 | 

Apua en ole käynyt kurkkaamassa sun blogiin aikoihin ja ihmettelin, että puhutpa teidän kissasta kummallisesti vauvana (no tämä vielä meni. aika normaalia käytöstä useimmilta :P). Miksi sitä kissaa täytyy pitää koko ajan sylissä ööh... vaunut... hetkinen... siis olet saanut vauvan! Mahtavaa! Onnea! :D

T
33/74 | 

Täällä raskausviikko 33 meneillään ja oon niin kypsä jo tähän helteeseen ja sen aiheuttamaan tukalaan oloon. Normaalisti nautin lämpimästä kesästä mutta nyt se on ihan liikaa...

Äni
34/74 | 

(Karkas viesti)
...ja kaikki ulkoilut, vaunussa nukuttamiset, vaunulenkit jne sai kyllä unohtaa. Seuraava taaperokesä puolestaan oli niin viileä, että jäi kaikki t-paidat liki käyttämättä ja piti ostaa pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita 1-vuotiaalle lisää. Ikinä ei oo hyvä ;D

Äni
35/74 | 

Meillä on ilmalämpöpumppu olkkarissa ja tuollainen siirreltävä vekotin vielä makkarissa, joka on olkkarista katsottuna kauimmainem huone. Molempi parempi! ;)

Meidän esikoinen syntyi 3v sitten samanlaisena hellekesänä. Köllöteltiim sisällä pumpun viileydessä ja ka

Sussu
36/74 | 

Meillä meni just toisinpäin.. Oltiin hotellissa yötä viikko sitten, ja se huone oli niiiin kuuma, oli kuin oltaisiin oltu saunassa yötä, eikä siellä ollut ilmastointia tai edes avattavaa ikkunaa. Voin kertoo, ettei oo ikinä ollu noin ihana tulla reissusta (viileeseen) kotiin. :D

38/74 | 

Syö syö (ja juo!) niin paljon kuin sielu sietää jos mieli tekee :D Imetys tosiaan kuluttaa ainakin alussa pitkän aikaa niin kovasti, että itse laihduin vaikka täysimetin ja vedin tavallista kotiruokaa mielinmäärin plus herkut päälle. Suklaalevy päivässä vielä siihen päälle, mutta sitä en suosittele kuitenkaan kenellekään :D

Sannie
39/74 | 

Mukava idea,etten sanoisi. Hotellissa ei ole myöskään kotihommia-esim. imurointia, heh- tehtävänä,mikä on vauvan kanssa ihan parasta. Ei sillä että muutenkaan jaksaisi tehdä mitään, kun aivot sulaa lämmöstä. Nauttikaa täysin siemauksin

Hanna
42/74 | 

Meillä on ilmalämpöpumppu yläkerrassa, missä on kaikki makuuhuoneet ja pelkästään viilennyskäytössä. Viilentää alakertaakin, koska lämmin ilmahan nousee ylös. Me hankittiin esteettisistä syistä kattoon upotettava malli, on aika huomaamaton Ja puhaltaa neljään suuntaan, eli aulassa sijaitessaan sopivasti jokaiseen makuuhuoneeseen. Hyötysuhde/teho häviää seinämalleille, mutta on se van kivemman näköinen ;)

Jenna
43/74 | 

Mä oon kahden raskauden jälkeen vetänyt ensimmäiset kuukaudet kaksin käsin suklaata :D joku siinä imetyksessä ja synnytyksessä.. kai sitä tarttee lisäkaloreita?

iava
45/74 | 

Jep, kuten jo muutama edellä totesikin: ikkunat kiinni päivällä, sälekaihtimet ja verhot kiinni sekä meillä vielä tummat pussilakanat ikkunoiden edessä niin pysyy mahdollisimman viileänä kämppä :) Terveisin toinen Pätsiniemeläinen :D

myohmy
46/74 | 

Just näin! Mitään järkeä pitää ikkunoita päivällä auki kun tulee vaan kuumempi. Sälekaihtimet pitää kans hyvin ettei paahda suoraan sisälle.

Kerttu
47/74 | 

Joo imetys tekee tehtävänsä ja sillon pitää syödä kun on nälkä ja myös tietty nestettä pitää nauttia tooosi paljon. Se on alussa aika ihanaa kun voi syödä pikeestaan mitä vaan ja paino tippuu mut tietty ei saa tippua hirmu nopeesti kuiteskaan.

molla
48/74 | 

Pankaa yöksi luukut auki, ja päivällä KAIKKI kiinni. Verhot tai kaihtimet kiinni myös. Ei imurointia eikä leipomista, niin yön viileys säilyy sisällä.

49/74 | 

Me ollaan poikaystävän kanssa tulossa täältä ihan etelästä Tampereelle viikonloppuna yhdeksi yöksi hotellilomalle, ihan vaan muuten vain :) Meilläkin on muuten sushi mielessä :D Ehkäpä törmätään Tampereella!

ansku
50/74 | 

Minä meinasin kanssa tulla sanomaan, että imeys se nälättää mutta muut ehti ensin :) mutta joo itse kun aikoinani imetin niin jouduin aamulla aikaseen ekan imetyksen jälkeen käydä ottaa alkuaamupalan :D sitten takasin pötkölleen

myohmy
51/74 | 

Sun täytyy kysyä edellisiltä asukkailta, että mistä toi Pätsiniemi nimi juontaa juurensa, olisko hekin huomanneet, että kesällä aika lämmin. :) Mutta joo, tosi kurja tilanne pienen kanssa ja nää helteet koettelee kaikkia. Tuo Pätsiniemi nimi on putkahtanut usemman kerran mieleen tällä viikolla kun olen töissä toimistossa, jossa ilmastointi rikki. Koko viikon töissä +29 lämmintä. Yritä siinä nyt olla tehokas työntekijä. Ei ole kyllä hirveästi naurattanut. Kotonakin sellainen +25 lämmintä (vanha puutalo), mutta se ei tunnu miltään tähän verrattuna ja kotona saa sentään ikkunat yöllä pidettyä auki. Mulla on vielä pitkä työmatka, menen sekä bussilla että junalla ja ei ole matkustaminen ihan mukavinta näillä helteillä. Mutta nyt onneksi perjantai ja toivottavasti saatte hotellissa koko perhe helpotusta helteeseen. <3

Lotta
54/74 | 

Samaa komppaan, että imetys nälättää. Kroppa huutaa nopeeta energiaa. :)

Ilmalämpöpumppu on ehdoton, mikään tuuletin tms. Ei vedävertoja. Edes semmonen putki ulos ikkunasta -tyyppinen.

Mukavaa reissua Nääsvilleen! :)

Narski
56/74 | 

Me hankittiin makkariin siirrettävä ilmastointilaite. Paras ostos ikinä! Ja helppo kun mikä; johto seinään ja poistoilmaputki ikkunan raosta pihalle, ja jo viilenee. Meidän vekotin maksoi n.300e ja viilennystehot piisaa n.24neliölle.

piitzi
Liittynyt28.2.2014
66/74 | 

Mietippä ku mulla on semmonen kuuskilonen patteri sylissä =D Mä onneksi oon jo päässy siitä yönälästä, näin helteillä ei tahdo ruokakaan maistua, sit yhtäkkiä iskee kauhea heikotus ja pitää lappaa hulluna ruokaa naamariin. Meikä pössit päätti sit pitää vielä nimiäiset tähän helteeseen,kiva son ollu leipoa ku kämppä on kuin pätsi. Mukava kaupunkilomaa, toivottavasti hotellin ilmastointi ei just nyt prakaa =D (nii ja kantsii varoa ettei vauvalle tuu ilmastointiflunssa, itellä iskee aina hotellissa semmonen, sama oli synnärilläkin kun siellä se ilmastointi pöhisee koko ajan)

Sanna
67/74 | 

Ruokaa vaan, imetyksestä johtuu :) Hyvin menee jos ei yöllä tarvi juosta jääkaapille niinkuin mä!

Ja mäkin suosittelisin taloon ilmalämpöpumppua. Kesällä viilennetään, syksyllä kuivataan vähän kosteaa ilmaa. Talvella ei käytetäkään kun on maalämpö ja takat, on siis meillä vaan lähinnä kesäkäyttöön yläkerrassa ja hyvin viilenee alakertakin.

Mutta tosi kekseliäs ajatus mennä hotelliin ja samalla pienelle lomalle :)

Liisa
68/74 | 

Ruokahalu ja suklaanhimo on hyviä merkkejä siitä et kroppa reagoi imetykseen ja vähät raskauskilot hupenee äkkiä :)

70/74 | 

No ny oon kaiken kuullu. Kaupungilla se vasta kuuma onki. Ettei vaan olis ikävä takaisin cityelämään ;)

Anni
71/74 | 

No, ainakin mun ruokahalu on siirtyny sulle koska ei kertakaikkiaan tee mieli syödä yhtään mitään (meinasin eilen ostaa jätskiä mut kauppaan jäi?!) enkä oikeestaan tunne edes nälkää :D Eikä kyllä innosta tää helle muutenkaan, onneks lähestytään syksyä.

janski
72/74 | 

Landelta hellettä pakoon kaupunkiin? Enpä ole ennen kuullut =D
Kannattaa asentaa ilmalämpöpumppu, meidän talossa kun kuumenee pistän viilennyksen vähäksi aikaa päälle ja taas kelpaa! Omakotitalon puutarhassa varjon alla on myös ihanan vilpoista. Käy sääliksi kaikkia kaupunkilaisia näillä keleillä!!

P.S. Suklaahan on tunnetusti korvike eräälle toiselle himolle... =D

Meeri
73/74 | 

Ilmalämpöpumppu on näin helteellä aivan ehdoton! nyt on niin kuuma, että yleensä jääkaappina tunnettu toimistommekin on iltapäivästä enemmänkin leivinuuni, kyllä sitten työpäivän jälkeen on kiva mennä kotiin ja sohvalle kylmää puhaltavan ilmalämpöpumpun alle makaamaan :D Eihän se mikään huoneen kaunistus ole, mutta...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015