Kaverini Katja kysyi minulta kesän korvalla, että luenko ikinä runokirjoja. Oli pakko tunnustaa, että eipä ole pahemmin tullut luettua. Kirjahyllystä löytyy muutama kummisetäni antama teos, mutta yleisesti ottaen en ole aiheeseen syvemmin perehtynyt. 

Tekosyynä voin sanoa, että luen niin älyttömän paljon romaaneja, että en ehdi! 

Ja näin Katja antoi lainaan oman runokirjansa, Sinivalkoinen maailmani. Kirja on saanut nimensä kahden maan värien mukaan, Suomen ja Kreikan. Katja tarinoi kirjassaan niin Suomesta ja suomalaisuudesta, kuin Kreikasta, joka on naiselle lähes yhtä tuttu kuin kotimaa. 

Kesälomalla nappasin vihdoin kirjan käteeni, asettelin itseni aurinkotuoliin omenapuiden katveeseen ja aloin lukea. 

On oikeastaan vaikeaa kuvailla, mikä oli päällimmäinen tunne kauniita tarinoita ahmiessa. Koin runot jostain syystä fyysisesti: pieninä vilunväreinä, haikeutena ja kyynelinä. Vertaisin olotilaa samaan, kuin kuuntelisi sinfoniaorkesteria. Iso musiikki saa aikaan fyysisiä reaktioita. Ilmeisesti näin käy kohdallani myös runojen kanssa.

Katjan matka kahden maan välissä on kaunis ja kiinnostava. Rakkaus molempia maita kohtaan näkyy ja kuuluu.

En varmasti olisi ikinä älynnyt tarttua oma-aloitteisesti runokirjaan, mutta ilmeisesti olisi syytä. Otan mielelläni vastaan suosituksia, minun juttuni lienee tällä saralla haikeus, melankolia ja luonto. Tai mistä minä tiedän, oletan vain.

Kommentit (4)

Rhia
1/4 | 

Minäkään en hirveästi harrasta runoutta mutta yksi klassikko-runoilija minunkin hyllystäni löytyy. Edith Södergran ei ehtinyt elää kovin vanhaksi mutta hänestä muodostui yksi merkittävimpiä suomalaisia runoilijoita. Runoissa on melankoliaa ja tunnetta, paatostakin, ehkäpä Edithin sairastaman tuberkuloosin vuoksi. Tutustumisen arvoinen ehdottomasti!

atomi
2/4 | 

Edith Södergran on ihana runoilija, komppaan Rhiaa eli tutustumisen arvoinen. Aulikki Oksasen tuotannosta löytyy sydäntä järisyttäviä runoja, mutta myös anarkistisia ja hulluja runoja! Todella kaunis rakkausruno  on Anna-Leena Härkösen " Oot kaikki mulle", kannattaa kuunnella myös laulettuna. Tein joskus tytöilleni joulukalentereita, joissa oli runoja. Tykkäsivät kovasti, ihan aikuisinakin. Lukuihmisenä olet varmaan lukenut Annille lastenloruja ja -runoja. Pikku-Pegasuksesta löytyy aikuistakin ilahduttavaa lyriikkaa. Suosittelen lämpimästi!

Tiia
3/4 | 

Suosittelin Otto Grundströmin runokirjaa Tähtiotsa. Haikeita, melankolisia ja välillä groteskejakin runoja.

Vierailija
4/4 | 

Anna Elina Isoaron Rakkautta & vasta-aineita on hieno runokirja äitiydestä ja vähän muustakin. Ei nyt mennyt puhtaasti tuohon haikeus/melankolia/luonto-osioon, mutta suosittelen!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010