Terveisiä aloittelevan neulojan päiväkirjasta: kirjoneule = kidutusta.

Täytyy sanoa, että en keksi lähihistoriastani mitään ikävämpää puuhaa kuin kirjoneuleen tekeminen. Kärsivällisyyteni ei riitä edes auttavasti tähän hommaan, ja reilu puolikkaan tumpun neulominen on tuntunut kivireen vetämiseltä. Palmikkojen neulominen on ehtottomasti minun juttuni, mutta tämä helvatan kirjoneule ei todellakaan. Korkaan skumppapullon, jos saan tämän kivirekeni ikinä maaliin asti. 

Alku oli ihan erityisen tuskaisaa, kun yritin tuijottaa mallia kännykän näytöltä. Viisi senttiä tumppua tihrustin kännykän kanssa, kunnes tajusin vihdoin printata laput ulos ja johan helpotti. Homma on silti ikävää, mutta ainakaan paperiversiosta ei sammu näyttö jatkuvasti :D

Alan olla vahvasti sitä mieltä, että nämä Harry Potter suojelius -lapaset saavat jäädä viimeiseksi kirjoneuleekseni, jollei jostain yhtäkkiä ilmiinny vähän vauhdikkaampaa tapaa kirjoneuloa. Varmasti kyseessä on aloittelijan taitamattomuus, mutta kun siihen yhdistää kärsimättömän luonteen niin lopputuloksen voi arvata. Kärsimättömyydestä huolimatta olen kuitenkin sitkeä, joten kyllähän tämä lapanen ja sen kaveri vielä valmistuvat (parin kirosanan siivittämänä). 

Mieheni tokaisi tuossa hetki sitten, katsellessaan kirjoneuleen kanssa tumpulointiani, että onkohan tuossa mitään järkeä, kun olet niin kiukkuinen koko ajan :,D Neulominen herättää tunteita heh. 

Tämän projektin myötä enää koskaan kyseenalaista käsityönä neulottujen kirjoneuleiden hintalappuja. Laittaa arvostamaan käsitöitä vielä entisestään.

Kommentit (7)

Jenni V
1/7 | 

Oon neulonut yli 10 vuotta ja kirjoneule on yhä ihan kidutusta :D Tosi kivan näköinen malli kyllä, onko linkkiä? Mä haluun kans Potter lapaset - kirjoneuleenkin uhalla!

strilla
2/7 | 

Oon neulonu aktiivisesti jonkun 15 vuotta ja vasta sain valmiiksi kirjoneulelapaset. Ne ei kuulkaa näyttäneet likikään noin tasaisilta suoraan puikoilta. Että hyvältä näyttää, sinnillä vaan!
Ei oo myöskään helpoin malli aloittaa, kun on pitkiä langanjuoksuja. Vaan enpä itsekään malta opetella uutta tekniikkaa jollain helpommalla, jos tarkoituksena on saada jokin tietty malli tehtyä. Siinähän sitä oppii! ;)

Vierailija
3/7 | 

Aika harva valitsee ensimmäiseksi kirjoneuleekseen noin monimutkaisen mallin. Eli suurta kunnioitusta ja arvostusta lähetän täältä. Kun tuosta olet selvinnyt niin selviät kyllä mistä vain.

Vierailija
4/7 | 

Mielestäni kirjoneuleen tekeminen on jopa ihan mukavaa puuhaa kunhan oppii oikean (ja itselle parhaan) tavan pitää lankoja sormella. Itse pidän tätä tapaa todella hyvänä: http://outolintulinnassa.blogspot.com/2012/11/kirjoneulonnan-lyhyt-oppim... 

En tiedä oliko sinulle jo tuttu asia, niin ajattelin varmuudeksi vinkata. :) Samalla kannatta kiinnittää huomiota lankadominanssiin, niin kuvion saa esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Linkissäni olevassa tavassa dominoiva lanka (eli paremmin erottuva lanka: kuviolanka)  kulkee sormen alapuolella ja se neulotaan puikolle aina päävärin alapuolelta.

Neulomisesi harjoittelua ja siitä innostumista on ollut ilo seurata ja olen itsekin jo vuosia neuloneena saanut uusia ihania ideoita sinulta! :)

Heidiemilian
5/7 | 

Suosittelen nyt pikaisesti hankkimaan langanohjaimen. Itse tykkään siitä halvasta sinisestä muovisesta.

Kirjoneule tuntuu yhä helvetiltä, mutta ehkä muutaman asteen viileämmäntä 😂 ja sitten kun vielä tutustut lankadominanssiin eli pitää aina langat samoin päin niin kuvio tulee kauniisti esiin ja langat ei ole solmussa.

Ps. Musta on eniten hankalin väri neulomiseen opettelussa. Ja mun ekassa kirjoneuleessa oli nuo just samat värit :D

Tsemppiä, kyllä se siitä <3

Vierailija
6/7 | 

Tuon tulosteen perusteella katsoin että oho, ei mikään tavanomainen kuvio lapasiin tuo Jägermeisterin logo. :'D

Vierailija
7/7 | 

Heidiemielian - mikä on langanohjain? en ole ikinä kuullutkaan, vaikka paljon olen neulonut (en kylläkään kirjoneuleita).

Nelliina, olet valinnut kyllä tosi vaikean kuvion heti alkuun :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010