Tänään kuuntelin Novaa ajellessani Nokialta kohti Toijalaa. Ohjelman teemana oli parhaat autoilubiisit. Joko ihan vaan hyvää musiikkia road tripille, tai mikä kipale tuo mieleen sen hetken kun sai ajokortin. Nauratti niin paljon, kun joku mainitsi Peter "the sixpack" Andren Mysterious Girlin, sillä sen pärähtäessä soimana matkasin välittömästi takaisin teini-ikään. En usko, että monikaan minun ikäiseni on voinut välttyä tältä: 

Kipaletta toivonut kertoi saaneensa ajokortin juuri silloin kun Mysterious Girl oli isoin mahdollinen hitti Suomen soittolistoilla. Jäin miettimään ajaessani, että mikä ihme oli hitti silloin kun itse sain ajokortin ja sahasin Viiala-Lempäälä-Tampere -väliä sangen aktiivisesti. 

Sitten se iski. E-TYPE! Musiikkimaussani on ollut sangen kyseenalaisia hetkiä läpi historian, mutta Waldon ja E-typen luukuttaminen saattaa olla yksi niistä syvimmistä montuista tiellä :D Poikaystäväni auto oli vielä kattoa myöten täynnä kaikenlaisia subbareita ja diskantteja, että E-tyypin sulosoinnut nostivat takamusta penkistä aivan takuulla. 

Klassikkokamaa. 

Esitin saman kysymyksen Sakulle ja hän on kuulemma kuunnellut siinä vaiheessa enimmäkseen Apulantaa. Mieheni on ollut ihan HC-apulantafani, ja on toki käynyt jo katsomassa Teit meistä kauniin -leffankin.

Kysymys kuuluu: mikä on ollut vuoden hitti silloin kun sinä olet saanut ajokortin ja mitä fiiliksiä se herättää nyt? Hyvä apuväline asian tarkistamiseen on Listahitit Suomessa, sieltä klikkaamaan oma vuosi auki. Jos ei ole ajokorttia, muistele sitä huikeaa hetkeä kun saavutit täysi-ikäisyyden ja maailma oli avoinna!

 

Kommentit (18)

Ellukoo
3/18 | 

Heh, enpä olis muistanut mitä silloin tuli kuunneltua! Kun klikkasin vuoden auki ja näin siellä Pet Shop Boysin hittibiisejä (Always on my mind, Domino dancing, Heart) mieleen tulvahti saman tien paljon muistoja. Kuuntelin toki paljon muutakin, mut nimenomaan Pet Shop Boys oli yksi mun suurista suosikeista. Olin jopa ostanut monta kasettia (kyllä: c-kasettia!!!!) heidän levyjään :D Mut mikä hassua: heidän biisit kuulostaa vieläkin hyviltä!

Aniss
4/18 | 

Sain kortin aika monennella yrittämällä alkusyksystä 1999. Ajellessani lukioon kuuntelin c-kasetilta isän Nissan Micrassa Nylon beatin hittejä. Osaan ne vieläkin ulkoa. Myös Kaija Koon kootut löytyi sekä Kolmas Nainen (joku kokoelma sekin). Kaksi viimeistä eivät olleet ehkä sillon mitään hittikamas mutta tykkäsin.

LauraL
6/18 | 

Näköjään Shakiran Whenever, wherever... No itehän en siihen aikaan enää radiohittejä kuunnellut, omat sekakasetit oli parasta :)

Vaikka onhan tuossa listassa (ja muidenkin vuosien) tuttuja biisejä, aiheuttaa lähinnä puistatuksia..

Satuinkeri
7/18 | 

Ricky Martin Livin' da vida loca.
Itsellä soi autossa silloin Red Hot Chili Peppersin levy Californication :) ja Lenny Kravitz! 1999 ❤

Kassu
8/18 | 

Madonnan You'll See. Se soi radiossa tosi usein, kun kävin autokoulua vuoden 1995 lopulla ja soi edelleen, kun sain ajokortin alkuvuodesta 1996. Myöskään baareissa, joita tuli täysi-ikäisyyden saavutettuani nuohottua antaumuksella, siltä ei voinut välttyä, koska se oli vakkaribiisi viimeisten hitaiden aikana.

tuumummi
9/18 | 

Barbra Streisandin Woman in love oli silloin ykköshitti. Itse kuuntelin mieluummin Hassisen konetta ja Eppuja. Puhtoinen lähiöni oli suosikkini. Ja Abbaa oli listoilla mm. Winner takes it all. Sitä ei voinut välttyä kuulemasta.

Viluvarvas
11/18 | 

Tulipa oikea nostalgia pläjäys kun menin katsomaan listoja. Kortin sain vuonna-87. Kuunneltiin musiikkia laidasta laitaan, Sabrina, Pet Shop Boys, Peer Gynt, erilaiset kokoelma levyt olivat kuuntelussa. Bad Boys Blue, Madonna. Modern Talking oli kova juttu. Samaten Sandra.

Ciara
12/18 | 

Olihan siellä tuttuja biisejä listalla, kortin sain 2003... Mutta tunnustanpa tänne nyt syntini: autossani soi edelleen ajelumusiikkina E-Type! :) Ihan parasta.

Oija
13/18 | 

Ajoin ajokortin ollessani 30-vuotias ja raskaana. Opettajana oli aika paljon itseäni nuorempi jamppa, mutta oikein pätevä sellainen. Lähes joka ajotunnilla radiossa soi Olly Mursin My heart skips a beat, joten se biisi lennättää aina niihin aikoihin.

Autolla ajamista kammosin kortin saamisen jälkeen niin paljon, etten todellakaan ajellut hupia musaa luukuttaen. Nyt alkaa jo sujua, mutta yleensä soi radio.

ReetaJohanna
14/18 | 

Raptori - Oi beibi :D Vuonna 1990. Oi niitä aikoja ja hirveitä kappaleita :D

Tallis
15/18 | 

Kääk! Celine Dion ja My Hearts will go on... :D Hyvänä kakkosena onneksi juurikin Apulannan Teit meistä kauniin. Ja vuosihan oli 1998.

merja
17/18 | 

Haha, E-type soi, jos ajeltiin kavereiden kanssa... En kuollaksenikaan muista mikä biisi, mutta oli yksi jota oli nauhoitettu koko c-kasetti täyteen, siis samaa biisiä, kun se oli niiin hyvä :D

Itsekseni ajellessa varmaan soi Neljä Ruusua, Don Huonot, Bad Religion, Offspring, RHCP, Jamiroquai... 

1995-1996 listahittien joukosta kolahtivat Prodigy, Alanis Morissette ja Cranberries

Vierailija
18/18 | 

Olin autokoulussa kesällä 2004, ja silloinhan suurin kesähitti oli O-zonen Dragostea Din Tei :D Osaan vieläkin sanat ulkoa, vaikka en niitä ole koskaan ymmärtänytkään...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011