Pitsimekot ovat vaaterintamalla elämäni rakkaus. Innostun erityisesti vintagehenkisistä, jopa virkatun näköisistä, pitsikankaista. Ne laskeutuvat kauniisti, kuin mummolan 100 vuotta sitten virkatut pitsiverhot. Pitsi mielletään kevyeksi, mutta parhaimmillaan se on raskaasti valuvaa puuvillaa eikä höttöistä polyesteria. Ehkä jopa itse virkattua. Se vain, että yritäpä löytää puuvillapitsikangasta, ja valitettavasti en osaa virkata.

Kivoimmat löytämäni pitsit ovatkin olleet puuvillasekoitteita. Äkkiseltään epäilisin tämänkin mekkoni pitsin olevan sekoitetta, mutta en mene vannomaan onko näppituntumani oikeassa. Löysin Eurokankaan palalaarista pitsipalan, joka muokkautui toissa iltana unelmieni pitsimekoksi:

Mekon epäsymmetrinen helma lisää "valuvuuden" tuntua. Fiiliksenä tälle vaatteelle olivat huolettomat 70-luvun kesät, ja vanhempieni jo kellastuneet nuoruuskuvat. Toisaalta mekon malli ja linja ovat myös lempivuosikymmentäni 20-lukua. Kuvittele mekko yhdistettynä 20-luvun hiuspantaan ja helmillä kirjottuun pussukkamaiseen käsilaukkuun. 

Ompeleminen on sellainen harrastus, että kun kipinä iskee parin vuoden hiljaiselon jälkeen, niin sitten kone surisee jatkuvasti. Pää pursuaa ideoita, ja voisin käyttää kaiken vapaa-aikani kankaiden keskellä. 

Kommentit (6)

Elmeri
3/6 | 

Kaunis mekko.
Minun hääpukuni ommeltiin vanhasta, käsinvirkatusta päiväpeitosta. Nyt se on seinällä kauniina koristeena, mutta myös muistona hääpäivästä vuonna 2015, sekä isästäni, jonka jäämistöstä tuin peiton aikanaan löysin.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kuulostaa ihan täydelliseltä mekolta ja myös tunnearvo on <3 Olen monta kertaa katsellut kirppiksillä päiväpeittoja juuri tuo mielessäni, että niistä voisi saada mekon, mutta ovat joka kertaa hieman liian paksuja. Hääpukuun taas sopii varmasti täydellisesti, kun mekon "massa" on muutenkin suurempi.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010