Vaatetuunarin on välillä pakko hyväksyä se tosiasia, että kaikessa ei voi onnistua. Etenkin jos on tyyliltään tekijä, ei suunnittelija. Ja minä olen nimenomaan tekijä, otan sakset käteen heti ja alan luoda. Työ kyllä muokkautuu tehdessäkin oikeanlaiseksi. Tai sitten ei muokkaudu.

Sössin hyvän idean pitsihelmaisesta tunikasta toteutuksessa, kun en ottanut huomioon kuinka helevatan painavaa tuo jättipitsi on! Onneksi vaate on kuitenkin pelastettavissa purkamalla ja uusinnalla (tämän tuunarin pahin painajainen). Laitan kuvat tunikasta sitten kun on valmista.

Halusin takaosan pienestä laskeutumisongelmasta huolimatta testata pitsistä ideaani etukäteen, etten hukkaa enää yhtään aikaani turhan takia. Eli pidänkö pitsihelmaisesta tunikasta ylipäänsä vai en. Heitin sen takin alle lähtiessäni kaupungille, jolloin takaosan kankaan vetäminen ei haitannut yhtään.


b11

b11


b21

b21

No pidinkö pitsihelmaisesta tunikasta? Pidin. Erittäin paljon. Nyt ei harmita ihan niin paljon alkaa purkamaan koko roskaa. No okei, myönnettäköön että purkaminen harmittaa aina, mutta tässä tapauksessa se kannattaa. Tämän tekeleen haluan käyttöön, enkä aio mytätä epäonnistumistani muovipussiin vaatehuoneeseen. Olen nimittäin erittäin lahjakas hermostuja. Poltan päreeni ompelukoneella ja poistan huonon projektin silmistäni hyvin nopeasti odottamaan aikaa parempaa. Eli se ei valmistu koskaan, jos tarpeeksi sapettaa :D

Ja sitten purkamaan, oi kuinka kivaa.

Kommentit (9)

1/9 | 

Haha. Mullaki on vaatehuoneessa epäonnistuneiden projektien muovipusseja. Surullista. Onneksi niitä ei oo ihan hirveen montaa...

Tuike
2/9 | 

*huokaa* jooh sama täällä. Kyllä sitä osataan hermostua lahjakkaasti kun ei sitten tullut sovitettua tarpeeksi monta kertaa yms. minähän kun en mitään kaavoja käytä! Omalla intuitiolla mennään ja välillä mettään niin kovaa, että rytisee :D

bert
4/9 | 

"Jos ei opi purkamaan, niin ei opi ompelemaan", sanoi aikoinaan eräs yrittäjätuttu, enkä voi todeta kuin että niin-pä. Siihen taisikin aikoinaan kaatua meikäläisen käsityötaitojen havittelu kouluaikoina, en nimittäin vaan voi SIETÄÄ sitä että joku mahdollisesti tuntien ähellys on mennyt hukkaan ja suunnilleen itkin verta, jos olin sössinyt jotain neuleita ja äiti/opettaja purki niitä useamman kerroksen verran korjatakseen vahingon. Tekemättä jää, ja nyt tietenkin suututtaa sekin kun vanhana ei AINAKAAN riitä kärsivällisyys enää opetella yhtään mitään :D

Pippuri
5/9 | 

Mää oon niin samanlainen.. VIHAAN purkamista ja aina sanonkin, että ratkon vaan hengenhädässä :D

Abe
7/9 | 

Suorastaan pakko kertoa ehkä pahin ketutus IKINÄ liittyen omepeluun. Koulussa tehtiin miesten kauluspaita ja mun tyä pli nappeja vaille valmis. Kunnes koulun napinläpikone REPI koko saakutin kauluksen pilalle. Joten ei muuta kun purkamaan kaulus irti ja tekemän kaulus kokonaan uudestaan. 10 vuotta myöhemminkin muistan sen raivon, mutten ehkä enää alkaisi vaatimaan koulua vastuuseen tuskastani ;)

8/9 | 

Ah ihana tunika! Minulla oli suunnitelmissa toteuttaa sama. Tai sitten vain pitsihelmainen mekko. Sain tuohon tarkoitukseen jo pariviikkoa sitten siskolta vanhat pitsiverhot. Nyt kun näin tämän upean luomuksen, niin riittää taas itselläkin intoa yrittää! Kiitos!

Terhikki
9/9 | 

Waau.tosi kaunis pitsihelma! Kiva,kun tuota pitsiä on niin runsaasti.Nostaa arjen yläpuolelle..Aiheesta toiseen,sinähän Nelliina olet käsittääkseni kasvissyöjä? Hyvä me! Taas tuli ilmi skandaaleita lihateollisuudesta,Jonathan Safran Foyer kirjoitti havainnoistaan kirjan.Tai ei ne ole skandaaleja vaan yleinen käytäntö.Onko tämä syy siihen että olet kasvissyöjä?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012